Juuselan terävyys vastakiekkoihin takasi voiton

TUTO onnistui pitämään kultakypärä Jiri Veistolan hyvin kurissa.
TUTO palasi voitokkaasti maaottelutauolta voitokkaasti hyvätasoisessa Mestis-ottelussa Espoo Unitedia vastaan. 4−1-voiton takana olivat tutut nimet, sillä Aki Juusela teki kaksi maalia sekä Niclas Lucenius ja Matias Lehtonen keräsivät tukun tehopisteitä.

Aki Juusela iski molemmat maalinsa varsin samanlaisilla kuviolla, vaikka kenttämiehitykset jäällä olivatkin erilaiset maalien aikaan. Toisen erän aikana syntyneeseen ylivoimamaaliin Matias Lehtonen tarjosi syötön maaliviivan takaa, ja Juusela iski vastakiekkoon laukauksen kohti yläkulmaa.

Samaa meininkiä oli nähtävissä myös Juuselan toisessa osumassa, jossa ratkaisevan syötön antoi Niclas Lucenius. Ensimmäinen Juuselan tekemistä maaleista oli ottelun voittomaali, ja jälkimmäinen lopetti hyvin pitkälti Espoo Unitedin pyristelyt voitosta.

Maalin voitto jokaisessa erässä

TUTO sai monesti todella paljon tilaa, ja sen kotijoukkue myös hyödynsi. Avausmaalin iski Eetu-Ville Arkiomaa hyvällä laukauksella otettuaan ensin haltuun Matias Lehtosen poikittaissyötön.

Ensimmäinen erä päättyi lukemissa 1-0. TUTO oli lähempänä johdon lisäämistä kuin Espoo United tasoitusta, ja tästä parhaana esimerkkinä oli Kalle Valtolan loistava tarjoilu Juho Virtaselle, jonka laukauksen Mika Norja torjui ohi maalin.

Toisessa erässä United paransi ensimmäisen erän heikkoa osa-aluettaan, ja TUTO ei saanut aikaiseksi samalla tavalla vaarallisia paikkoja. Kotijoukkue iski myös keskimmäiseen erään yhden maalin, kun Norja oli aiheuttanut kaksiminuuttisen katsomoon lauotulla kiekolla. Ensimmäisenkin osuman syöttänyt Lehtonen tarjosi neliön keskelle Juuselalle, joka laukoi kiekon yläkulmaan.

Erän lopulla Espoo United sai ylivoimatilaisuuden Niclas Luceniuksen huitomisrangaistuksen takia. Tähtisentteri sai olla tyytyväinen päästessään jatkamaan peliä, sillä viisiminuuttista keihästämisestäkään ei olisi voinut pitää vääränä tuomiona. Ottavana osapuolena olleeseen Juuso Forsströmiin tilanne ei vaikuttanut, vaan hän jatkoi peliä normaalisti.

United ei onnistunut hyödyntämään kolmannen erän puolelle jatkunutta ylivoimaa. TUTO lisäsi erän puolivälin tietämissä johtonsa kolmeen maaliin Juuselan onnistuttua toistamiseen. Bernard Isiguzo nostatti jonkin verran espoolaistoiveita Mestis-uransa ensimmäisellä maalillaan, mutta lopullinen sinetti syntyi Luceniuksen tekemänä tyhjään espoolaismaaliin.

− Ei ollut hirveän hyvä asia, että hävittiin. Tämä oli kuitenkin hyvä taistelu, muutama virhe käänsi pelin vastustajalle, Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila totesi.

− Tämä oli hieno paluu voittojen tielle. Hyvä peli kokonaisuudessaan, kaikki neljä kenttää pelasivat hyvin, maalivahtipeli onnistui. Vielä tarvitaan kuitenkin nöyryyttä lisää etenkin erien lopuilla, TUTOn päävalmentaja Miika Elomo näki.