Sport selkeästi vahvempi paikalliskamppailussa

Vaasan Sportin ja Kokkolan Hermeksen kohtaaminen oli kahden väsyneen joukkueen väsynen koitos, jossa oli hetkensä. Sport oli joka osa-alueella Hermestä parempi ja pisteet jäivät Vaasaan selkein 6-3-numeroin.

I erä

Hermes aloitti ensimmäisen erän räväkästi, mutta silti Sport teki ensimmäisen maalin. Markus Jämsä karvasi kiekon maalintakaa ja syötti Vesa Myllyaholle, jonka ensimmäinen laukaus osui puolustajan varusteisiin, mutta toinen jo ohi hölmistyneen Vesa Lahtosen.

Muutama minuutti tästä Jari-Pekka Pajula koukkasi Sportin Kristian Hjerpen nurin ja Sport-ylivoiman loppusekunneilla Jussi Heikkinen laukoi viivalta etuyläkulmaan tilanteeksi 2-0. Syötön maaliin antoi kapteeni Miika Jämsä ja pirteästi esiintynyt Antti Hildén. Maalin pääarkkitehti oli kuitenkin loistavan maskin tehnyt Pasi Pieninkeroinen, jonka takaa Lahtonen ei nähnyt löysää laukausta.

Erän lopussa Vesa Myllyahon astuessa jäälle jäähyaitoista Antti Räikkönen purjehti koko kentän läpi ja laukoi helponnäköisen laukauksen Sport-vahti Marko Härkösen längistä verkon perukoille.

Erä oli kokonaisuudessaan tasainen. Hermes aloitti sen vahvasti, mutta Sport pääsi erän kuluessa yhä vahvemmin ja vahvemmin peliin mukaan.

II erä

Toisen erän alussa joukkueet olivat kuin eri planeetalta. Sport vei ja Hermes vikisi. Jo ajassa 27.00 oli Sport tehnyt kolme maalia lisää. Siinä vaiheessa Vesa Lahtonen sai tarpeekseen ja tolppien väliin luisteli toinen nuori kokkolalaisveskari Mikko Hankaniemi.

Maalinteon erässä aloitti Pasi Pieninkeroinen, joka suti rystyltä irtokiekon verkon perukoille. 4-1-osumasta vastasi Patrik Westerback, joka sai laittaa kiekon aivan tyhjään maaliin Antti Hildénin hienon soolon päättääksi. Hermanni Vidman taas laukoi 5-1-maalin hienon kuvion päätteeksi maalin edestä. Loistavat syötöt maaliin antoivat Pasi Pieninkeroinen ja Patrik Westerback. Kiekko vaihtoi omistajaa tilanteessa ihanasti yhdellä kosketuksella.

5-1-tilanteessa otteet rauhoittuivat ja Hermes pääsi otteluun mukaan. Ajassa 35.26 Aku Joki-Erkkilä laukoikin kavennuksen Patrik Westerbackin istuessa koukkaamisjäähyä. Joki-Erkkilä laukoi kiekon Härkösen selän taakse Jari-Pekka Pajulan kovan lyöntilaukauksen reboundista.

Kavennusmaalista huolimatta paras terä molempien joukkueiden otteista oli poissa. Viime päivien ottelurumba näkyi otteissa, eikä Hermes enää tosissaan lähtenyt haastamaan Sportia.

III erä

Kolmas erä olikin sitten melkoista pelailua. Hermes iski vastaiskuilla, kun taas Sport rakentelin rauhassa, mutta haluttomasti. Monesti kiekkoa siirreltiin hyvästäkin laukaisupaikasta. Ykkäsvitjan laiturit Vesa Myllyaho ja Markus Jämsä missasivat vuorollaan avopaikat.

Pasi Pieninkeroinen iski ottelun toisen maalinsa maalin edestä, jossa sai rauhassa viritellä laukaustaan Hermanni Vidmanin ja Jori Kokkosen loistosyöttöjen jälkeen.

Mikko Sivonen ohjasi loppulukemat 6-3 maalin edestä Antti Räikkösen laukauksesta nelisen minuuttia ennen loppusummeria.

Yhteenvetoa

Sport oli selkeästi vahvempi. Sen kivuton kiekonsiirtely ja pelaajien henkilökohtainen taito ja itseluottamus oli astetta parempaa kuin Hermeksellä. Hermeksen peli perustui muutaman nopean pelaajien henkilökohtaisiin yrityksiin. Esimerkiksi Patri Halme polki tekopaikkaan monesti, mutta joko Härkönen tai miehen omat jäätyneet kädet estivät maalien synnyn.

Sportista vahvimmin pelasi Pasi Pieninkeroinen, joka teki kaksi maalia ja syötti yhden. Sairaslomaltaan Hermes-matsiin palannut Patrik Westerback oli jälleen ilmiömäinen ja näytti, ettei lepo ole vienyt terää otteista. Wetsrbackia todennäköisesti säästellään jälleen maanantain Ahmat-kamppailussa play off -karkeloihin. Antti Hildén on palannut duunarilinjalle ja tulosta tulee. Taklaukset paukkuivat ja kova työnteko poikii muille tekopaikkoja.

Sport antoi kokoonpanossa vielä melkoisesti tasoitusta, sillä kokoonpanosta olivat poissa kymppitilin täyttymisen takia Pasi Kuusisto, FPS-pelissä ottelurangaistuksen saanut Kalle Mattila, sekä A-junioreiden riveihin lainatut Niklas Fogström ja Jon-Christian Smedman. Laina oli onnistunut, sillä Sportin A-juniorit pöllyttivät S-Kiekkoa perästi 18-5 ja varmistivat ensi kaudelle divisioonapaikan.

Sport on lähellä viidettä sijaa ja Hermes tavoittelee seitsemättä. Siihen se tarvitsee apua Sportilta, joka kohtaa viimeisessä runkosarjan ottelussaan Ahmat.