K-Vantaa sinnitteli ja pyristeli tuloksetta - SaPKo ohitti Kauton seitsemän kertaa

Jonatan Tanus kuritti vantaalaisia tehoin 2+1.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo osoittautui kotikaukalossaan jälleen voittamattomaksi, kun se teki vierasjoukkueen K-Vantaan pelisuunnitelmasta paperia. Pässipaidat kasvattivat johtoaan sarjan piikkipaikalla peräti 7−2-lukemin.

Kuluvalla kaudella vain kahdesti kotonaan hävinnyt SaPKo sai lauantaina K-Vantaasta uudenlaisen pelillisen haasteen. Simo Mälkiän suojatit eivät sarjakärjelle kumarrelleet vaan pyrkivät noudattamaan pelisuunnitelmaansa kuuliaisesti.

SaPKo ei päässyt avauserässä mellastamaan hyökkäysalueella tutulla tavallaan, sillä K-Vantaa miehitti keskialueen ja katkoi kotijoukkueen hyökkäykset jo ennen siniviivaa.

Sitä vastoin vantaalaiset rakensivat heti alkuminuuteilla kaksi maalipaikkaa SaPKo-maalin läheisyyteen, mutta Joonas Toivonen torjui varmasti sekä Atte Mäkisen että Teemu Mielosen yritykset.

Saatuaan omalla alueellaan hallinnan kiekosta vantaalaispuolustajat jakoivat maltillisesti pelivälineen laidoilla viilettäneille hyökkääjille. Siihen SaPKo reagoi paineistamalla aiempaa aktiivisemmin kiekollista pelaajaa.

Avauserän loppua kohden SaPKo sai liikkeensä ja tehokkaan lyhytsyöttöpelaamisen ansiosta vierasjoukkueen puolustuskannalle. K-Vantaan siirrettyyn rangaistukseen johtaneen pitkän hyökkäyksen päätteeksi Jonatan Tanus laukoikin kotijoukkueen 1−0-johtoon.

K-Vantaan pelisuunnitelma ei osoittautunut kestäväksi

SaPKo löi heti toisen erän alkajaisiksi luun vantaalaisten kurkkuun, kun Toni Henttonen vei kotijoukkueen 2−0-johtoon ainoastaan 26 sekunnin pelin jälkeen.

Kotijoukkue nosti toisessa erässä kiekottoman pelaamiseen tasoaan, sillä K-Vantaan pääsy hyökkäysalueelle ja maalipaikoille oli aiempaa tukalampaa. Vierasjoukkue kirjauttikin toisessä erässä maalia kohti vain kaksi laukausta.

Pässipaidat sen sijaan jatkoivat tehokkaana. KooKoosta lainalla oleva Arttu Pelli tykitti ylivoimalla joukkueen 3−0-johtoon ajassa 32.50. Vantaalaiset avasivat maalihanansa toisen erän ensimmäisellä laukauksellaan, kun Antti Kauppinen yllätti SaPKo-vahti Toivosen pienestä kulmasta.

Vastustajan kannalta jälki on lähes poikkeuksetta tuhoisaa Jonatan Tanuksen ja Teemu Lepauksen päästessä ylivoimahyökkäykseen. Sen sai todeta myös K-Vantaa, kun Lepaus tulitti suoraan syötöstä pässipaidat jälleen kolmen maalin johtoon.

Päätöserässä Jani Kautto sai kaivaa kiekon selkänsä takaa vielä kolmesti, ja SaPKo karkasi kolmen perättäisen ylivoiman maalin siivittämänä jo kuuden maalin johtoon. Lassi Raitanen iski vantaalaisryhmälle vielä toisen osuman viitisen minuuttia ennen loppusummeria, mutta se jäi ottelun viimeiseksi ja loppulukemat kirjattiin 7-2.