Ketterän taistelu kaatui huolimattomuuteen - "Kaivettiin verta nenästä"

MESTIS / Raportti
Illan ottelu oli RoKin Paavo Hölsälle kauden ensimmäinen nollapeli (arkistokuva).
Kuva © Oona Sarajärvi
Rovaniemellä RoKi ja Ketterä tarjosivat kiekkoväelle perjantai-illan huuman sijaan hämmentävän sekavan ottelun. Ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta RoKissa debytoinut kärppälaina Otto Karvinen, joka teki kaksi maalia rovaniemeläisten viedessä täydet kolme pistettä lukemin 3−0.

RoKin isännöimässä ottelussa Imatran Ketterää vastaan ei mässäilty maaleilla, vaan maalivahdit pitivät maalinsa puhtaina pitkään tarvimatta venyä erityisemmin. Edes erikoistilanteet eivät avanneet maalihanoja, sillä kiekkoa sudittiin ohi hyvistäkin paikoista, ellei kiekkoa ollut sitä ennen blokattu tai torjuttu.

Ottelun avausmaalia yli 1100-päinen yleisö sai odotella lähes 55 minuuttia. Rovaniemeläisten pääkäskijä Petri Karjalainen oli tyytyväinen tulokseen antaen tunnustusta myös vierasjoukkue Ketterälle hyvästä kamppailusta.

− Erittäin tasainen taistelupeli, ja kummallakin olisi ollut mahdollisuudet voittaa. Meiltä erittäin hyvää puolustamista. Kun vastustaja on todella vaarallinen hyökkäyksessä, niin saatiin pidettyä kohtuullisen hyvin poissa maalipaikoilta, ja lopun Paavo (Hölsä) hoiti maalin suulla.

− Yritys- ja asennetaso oli meillä kohdillaan tänne tullessa, mutta huolimattomuus kostautui meille tänään. Aiemmin jo kaivettiin verta nenästä huonolla kiekollisella pelaamisella omalla alueella, ja siitä tuli voittomaalikin. RoKi puolusti hyvin keskustan, eikä päästy tekopaikoille. RoKi ansaitsi voittonsa, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen totesi ottelun jälkeen.

RoKin kultakypärä pois pelistä heti alkuminuuteilla

Ottelun alkuun vierasjoukkue pääsi paremmin hakemaan maalipaikkoja, mutta vedot eivät yllättäneet RoKi-vahti Hölsää. Neljän minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen kentälliset joutuivat hiukan sekavaan tilaan, kun kultakypärä Tuomas Komulainen sai 20 minuutin käytösrangaistuksen tuomarin kamppaamisesta.

− En nähnyt tilannetta, joten en osaa ottaa siihen enempää kantaa. Komulaisen poistumisen lisäksi Julius Hermonen tippui pois ennen alkulämmittelyä, että tiiviimmällä nipulla mentiin, Karjalainen kertoi.

Rangaistuksen aiheuttaman yleisen hämmennyksen hälvennyttyä rovaniemeläiset ottivat peliä hallintaansa ja pyörittivät kiekkoa Ketterän puolustuspäässä pystymättä kuitenkaan ohittamaan Santeri Lipiäistä. Ottelun ensimmäinen ylivoimakaan ei tuonut RoKille avausmaalia.

Erän loppua kohden vieraat saivat hyvän paineen aikaiseksi ja pääsivät ylivoimalle, mutta erätauolle lähdettiin 0−0-tilanteessa.

Toinen 20-minuuttinen alkoi tasaisissa merkeissä joukkueiden rakennellessa hyökkäyksiä puolin ja toisin. Kolmen minuutin paikkeilla vierasjoukkue Ketterä sai kiekon Hölsän taakse, mutta maali hylättiin suorilta korkean mailan vuoksi.

Rovaniemeläisten toinenkaan ylivoima ei tuottanut tulosta, vaikka viisikko sai hyvän pyörityksen aikaiseksi ja pari kunnollista maalipaikkaa. Imatralaisten päästyä täysilukuiseksi vieraat siirsivät nopeasti pelin painopisteen RoKi-päätyyn kääntäen jokaisen kotijoukkueen hyökkäysyrityksen hetkessä pois omalta alueelta.

Lähes kymmenen minuutin Ketterä-hallinnan jälkeen RoKi käänsi peliä itselleen päästen kolmatta kertaa ylivoimalle, joka muuttui hetken neljällä neljää vastaan -pelaamisesta alivoimaksi. Jälleen erätauolle poistuttiin maaleitta.

Ensimmäinen peli ja kaksi maalia

Viimeinen erä alkoi paremmalla jalalla, ja pelissä näkyi rovaniemeläisille tuttua vauhtia, johon vierasjoukkue pystyi vastamaan hyvin karvaten ylhäältä ja taistellen kiekosta. Pientä nahinaakin näkyi, mutta maalittomuudesta johtuva turhautuminen pysyi hallinnassa. Erän alkupuolisko oli edelleen silti sekavaa ja katkonaista.

Puolen välin tietämillä taistelu kiihtyi ja kiekkoa kuljetettiin vauhdilla päästä päähän maalia kohti. Lopulta ottelun avausmaalin teki kotijoukkueen Otto Karvinen, joka paikkasi oman epäonnistuneen syöttönsä vetämällä kiekon b-kaaren takaa ohi Lipiäisen.

Vajaa kolme minuuttia ennen erän loppua Ketterä lähti hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla ottamalla maalivahdin pois. Hetkeä myöhemmin Karvinen teki toisen maalinsa, ja lopullisen sinetin ottelulle löi niin ikään tyhjiin Malo Ville minuutti ennen loppusummeria.

− Kaikki, ketkä olivat käytössä, taistelivat ja löivät itsensä likoon. En voi sanoa, että ansaittiin voitto, mutta saatiin tehtyä se maali, ja tämmöisessä pelissä ensimmäinen maali nousee aika isoksi. Nolla päästettyä ja muutama tehtyä, niin tästä on hyvä jatkaa kohti huomista, Karjalainen tuumasi.

RoKin pelit jatkuvat lauantaina kotona TUTOa vastaan Ketterän matkatessa Kokkolaan Hermeksen vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle