Rovaniemeläiset pinkoivat jälleen jatkoaikavoiton

MESTIS / Raportti
Ottelun ratkaisijaksi nousi Olli-Matti Järvelä.
Kuva © Oona Sarajärvi
Vuoden ensimmäinen ottelu oli joukkueille pisteiden kannalta tärkeä molempien sijaitessa sarjataulukossa hännillä. Ottelun ratkaisua haettiin lopulta jatkoajalta, jonka kotijoukkue vei jälleen.

Aiemmat kohtaamiset olivat olleet rovaniemeläisten voittokulkua, mutta illan otteluun molemmat lähtivät tasaväkisestä tilanteesta edellisten ottelujen näkökulmasta. Molempien loppuvuosi oli kulkenut enemmän tai vähemmän kankeasti.

Ottelussa nähtiin vain muutamia erikoistilanteita, eikä kumpikaan saanut omia tilanteitaan hyödynnettyä. Molempien alivoimapelaaminen oli aktiivista, kun taas ylivoima tehotonta.

Jännitystä saatiin aivan viime sekunnilla, kun RoKi painoi vauhdilla IPK:n maalille ja pelaajat nostivat kätensä ilmaan maalin merkiksi samalla, kun maali siirtyi paikaltaan. Maalin hylkäämisen jälkeen jatkettiin jatkoajalle, jonka ratkaisi alle minuutissa kotijoukkueen Olli-Matti Järvelä nopealla pyrähdyksellä.

− Hyvä jatkoaika ratkaisi pelin. Hienosti Järvelä vielä hapot kintuissa kirmasi. Kahteen pisteeseen pitää olla tyytyväinen tässä sarjassa, RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen totesi pelin jälkeen.

Kiekonhallinta ei takaa maaleja

Ensimmäiseen erään vierailijat lähtivät paremmalla jalalla ja hallitsivat kiekkoa iskien painetta tasaisesti rovaniemeläisten puolustuspäähän. Hetkellisesti RoKi pääsi hyökkäysalueelle, mutta IPK rakensi tilanteita hyvällä prosentilla.

Iisalmelaisten pelihallinnasta huolimatta he eivät päässeet hyödyntämään avautuneita paikkoja toisin kuin kotijoukkue. Teemu Korpela sai Daniel Vozenilekin avustuksella erän loppupuolella aloituksesta siirreltyä kiekon ohi IPK:n Tuomas Tolosen.

− En tiedä, pelattiinko käsijarru päällä vai johtuiko RoKin hyvästä liikkeestä, mutta samanlainen tarina kuin viimeksi ja piste ansaittiin, IPK:n Jukka Niiranen tuumasi.

Toisessa erässä meno tasoittui IPK:n edelleen hienoisesti hallitessa pelin kulkua. Maalipaikat vähenivät ensimmäisestä erästä karvauksen noustessa ja maalinedustojen tukkimisen seurauksena.

− Meillä oli ensimmäinen erä hyvä, ja vielä osittain toinenkin erä. Siinä oli meidän hetket tehdä tulosta, mietti Niiranen pelin kulkua.

Ja vuoroin vieraissa

Iisalmelaisten tasoitusmaali nähtiin juuri rovaniemeläisten saatua joukkueensa täysilukuiseksi, kun Damir Galin nousi takaa maalille pomputtaen kiekon yli Paavo Hölsän suojan.

Viimeiseen erään kotijoukkue nosti vauhtia ja karvaustaan. Työ tuotti tulosta johtomaalin syntyessä Jussi Pelto-Arvon komeasta vedosta keskeltä.

− Ottelu oli meille nousujohteinen. Alkuun oltiin hiukan huonolla kiekonkäsittelyllä mukana. Toisessakaan ei vielä saatu konetta täysin käyntiin, mutta kolmas erä olis sitten parasta pelaamista, pohti Hirvonen.

RoKin hallitessa vuorostaan pelin kulkua pääsi IPK iskemään tasoitusmaalin kuin tyhjästä. Vieraiden toinen maali oli Jevgeni Fofanoville kauden ensimmäinen.

− Kolmas erä oli meille enemmän selviytymistä, kun RoKi pelasi vahvan erän. Onneksi se viimeinen tilanne ei ollut maali, Niiranen kertasi.

− Päästiin johtoon ja pelattiin hyvin siinä johtoasemassa. Yhdestä puolustusvirheestä kaveri löi tasoihin, harmitteli Hirvonen.

− Hyvillä mielin muuten pelistä ollaan, Hirvonen myönsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle