TBL - MTL 2.00
NYI - EDM 2.00
WPG - OTT 2.00
ARI - TOR 2.00
CAR - DAL 3.00
CHI - CBJ 3.30
VGK - NSH 5.00
SJS - VAN 5.00
LAK - BOS 5.30
PIT - NYR 19.30
MIN - STL 22.00

IPK:n pudotuspelipaikka varmistui Heinolassa

MESTIS / Raportti
Jussi Viitanen heilutti tahtipuikkoa Heinolassa.
Kuva © Janne Falck
Heinolan Peliittojen ja Iisalmen Peli-Karhujen välinen runkosarjaottelu ei juuri pelillisiä hienouksia tarjonnut. Vierasjoukkue IPK janosi voittoa ilman panoksia pelaavaa kotijoukkuetta enemmän ja niinpä tärkeät pisteet matkasivat Iisalmeen maalein 2−4 (1−1, 0−1, 1−2).

Janne Sinkkosen luotsaaman IPK:n riveissä repesi riemu loppusummerin soitua. Voitto varmisti iisalmelaisten pudotuspelipaikan.

− Ei se helpon kautta tullut. Oli vähän erinäköinen Peliitat vastassa kuin aikaisemmin laittaen meidät loppuun asti ahtaalle. Ehkä me oltiin onnekkaampia, ehkä me oltiin parempia... Sen verran helpottunut olotila, etten pysty tarkemmin jäsentelemään tapahtumia. Se, että tehtiin maali enemmän ja voitettiin on hieno juttu, naurahti Sinkkonen huojentuneena ottelun jälkeen.

Karsintakohtalonsa jo varmistaneen heinolalaisjoukkueen esityksestä paistoi rentous ja panoksettomuus huonolla tapaa. Oman pään pelissä sattui anteeksiantamattomia virheitä. Hyökkäyspäässä tekopaikkoja oli riittävästi ottelun voittamiseen, mutta viimeistely piiputti. Maalinteko tökki tällä kertaa myös kovassa pistetahdissa olevalla Samuel Salosella.

IPK:n uhrautuva puolustuspeli ja uhrautuvat heittäytymiset kiekon eteen vaikeuttivat osaltaan heinolalaisten maalintekoyrityksiä. Maalilla pelannut Aleksi Autio suoritti omat velvoitteensa moitteetta.

− Oli tiukka matsi. Täytyy ihailla sitä, miten hyvin IPK varjelee oman maalin edustaa. Meillä taas oman pään pelaamisessa tulee kauniisti sanoen pieniä tai vähän isompia virheitä, joista rangaistaan. Pitäisi poikien pikku hiljaa alkaa oppia, koska siellä pitää olla tyly ja koska siellä voi alkaa rakentamaan, manaili Peliittojen valmennusvastuussa loppukauden oleva Jani Keinänen.

Kumpikin joukkue on kärsinyt viime aikoina poissaoloista. Perjantaisessa Imatran pelissä Peliittojen riveistä putosi pois kaksi runkohyökkääjää, joiden poissaolot näkyivät ja tuntuivat hyökkäyspelissä.

− Pikkuisen olen huolestunut siitä, että senttereitä alkaa putoilla pois pelistä. Roope Mäkitalo putosi pois kesken pelin, en olisi sitä oikein halunnut. Onnittelut Jasille (Janne Sinkkoselle), kun playoff-paikka varmistui, onnitteli Keinänen vanhaa tuttuaan.

Maaliverkko venyi väärältä puolelta

Tasaisessa ottelussa maalinteon aloitti Peliitat Mestis-uransa avausmaalin tehneen Lauri Heinon johdolla. IPK tasoitti, mutta tarkemman videoanalyysin jälkeen paljastui Peliittojen maaliverkoista miehen mentävä reikä, jonka ulkopuolelta peliväline oli maaliin eksynyt. Näin ollen osuma hylättiin ja seuraavat minuutit parsittiin maaliverkkoa kasaan.

Tatu Kokkolan 1−1-tasoitus oli sen sijaan päivänselvä. Toisen erän ainoa maali syntyi IPK:n pelatessa ylivoimaa. Maalintekijänä Saku Kinnunen. Kolmannessa erässä Peliitoilla oli mahdollisuutensa tasoitukseen, mutta vedot viuhuivat järjestäen joko ohi tai suoraan maalivahti Aution syliin.

IPK:n Jussi Viitasen röyhkeä maalille nousu käytännössä ratkaisi ottelun. Viitasen maali syntyi ajassa 48.22. Viime pelien tapaan Peliitat järjesti jälleen kelpo loppukirin. Eetu Elon painava laukaus suoraan syötöstä upposi verkon perukoille, ja kotijoukkue nousi vielä maalin päähän, kun peliä oli pelaamatta vielä vajaat viisi ja puoli minuuttia.

Aikalisän ottanut Peliitat haki vielä tasoitusta vaihtamalla maalivahti Sami Väliharjun kuudenteen kenttäpelaajaan, mutta huolimattomuus hyökkäyspäässä kostautui ja Viitanen pääsi laukomaan 4−2-lukemat tyhjään heinolalaismaaliin.

Viitanen oli myös illan pisterohmu kahmien ottelussa 2+1 tehopisteet. Peliittojen kultakypärä Valtteri Lipiäinen sen sijaan kovan onnen soturi, sillä kaksi vierasjoukkueen maalia pohjustui Lipiäisen huolimattomuusvirheisiin.

Mestiksen runkosarja päättyy ensi keskiviikkona. Kuudennesta sijasta taisteleva IPK saa vastaansa Rovaniemen Kiekon. Peliitoilla Mestis-karsintojen kenraaliharjoitus on Lempäälässä, missä vastaan asettuu viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Lempäälän Kisa.

» Lähetä palautetta toimitukselle