"Jouduttiin oikeasti koville tänään" - Hermes taisteli kolmannen voiton Kooveesta

MESTIS / Raportti
Samuel Jukuri piti maalinsa puhtaana toistamiseen Kooveeta vastaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereen Hakametsässä Hermes joutui pelillisesti ahtaalle jälleen edellistä peliä paremmin pelannutta Kooveeta vastaan. Uhrautuvasti puolustaneet kokkolalaiset käyttivät maalipaikkansa kuitenkin isäntiään tehokkaammin johtaen nyt karsintasarjaa voitoin 3−1.

− Tänään oli kova playoff-peli. Pakko nostaa hattua äijille, että maksettiin vähän hintaa siinä, kun blokkailivat kiekkoa, ja Jukuri piti vielä nollat. Oltiin vähän onnekkaampia kuin vastustaja tänään, kokkolalaisten pääkäskijä Ari-Pekka Pajuluoma kiitteli omiaan.

Avauserän ensimmäisen kympin aikana ei paljon tapahtumia ollut, vaan peli kulki tasaisesti päästä päähän. Joukkueiden ollessa jopa hieman varovaisen tunnustelevia.

Hiukan ennen puolta väliä kotijoukkueen Ville Lehtonen pääsi yksin irti ja kokeilemaan Samuel Jukurin hereillä oloa - tuloksetta. Hetkeä myöhemmin Kooveelle avautui kaksi vastaan yksi -tilanne, mutta vieraiden Janne Pälveen loistavasti ajoitettu heittäytyminen jäähän pelasti vaarallisen maalipaikan syntymisen.

− Koovee parantaa, ja haastaa meitä kovemmin ja kovemmin joka kerta. Minun mielestä heiltä paras peli. Jouduttiin oikeasti koville tänään. Heiltä tuli kova paine meidän pakeille, eikä oltu oikein valmiita siihen, Pajuluoma myönsi.

Tamperelaisten toistuvat jäähyt erän puolen välin jälkeen kostautuivat nopeasti, kun Taavi Tiala löi paluukiekon Tomi Ristelin längistä sisään. Erän lopulla Koovee pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla, mutta Hermes pelasi vahvan ja aktiivisen alivoiman pitäen maalipaikat minimissä.

Toiseen erään lähdettiin vieraiden 0−1-johdossa. Erän alkupuolisko kiekkoa siirrettiin päästä päähän ajoittain toisen ottaessa paremmin kiekkoa hallintaan. Neljän minuutin pelin jälkeen Kooveen saatua hyvän pyörityksen kiekko kimposi Jukurin torjuttua Niki Blombergin selästä yli Jukurin, mutta Hermes-vahdin nopeat reaktiot pelasti kiekon juuri maaliviivan tuntumasta pois.

− Suomi-sarjassa oltaisiin ehkä noista paikoista ja muutamasta muustakin saatu maali. Nyt pitää tehdä älytön työ, että saa paikan, josta pystyy tekemään maalin. Sitten, kun saa paikan, niin ei ole aikaa ihmetellä siinä, Kooveen päävalmentaja Jyrki Rantala päivitteli.

Hermeksen aikalisä oli ottelun käännekohta

Erän loppupuoliskolla kotijoukkue sai pitkään pyöritettyä vaarallisesti kokkolalaisten puolustuspäässä onnistumatta kuitenkaan tasoituksessa. Kooveen saadessa pidempiä pyörityksiä omassa hyökkäyspäässään, otti Hermes aikalisän saadakseen rauhoitettua pelinsä.

− Yritin sanoa, että meidän pitää olla vähän nöyrempiä sen kiekon kanssa, kun vastustaja pääsi hyvin paineelle meidän pakkeihin ja hyökkääjät olivat pitkillä välimatkoilla, ja silti yritettiin pelata lavasta lapaan. Otettiin tikkaria pois, kun näytti, että pian se maali tulee. Tällä kertaa tuli hyvään saumaan, Pajuluoma kertasi.

Vajaa kaksi minuuttia aikalisän jälkeen keskialueen kamppailusta Jesse Huhtala nappasi pelivälineen itselleen ja purjehti laidan kautta b-pisteelle kiskaisten kiekon takayläkulmaan ohi Ristelin.

Ottelun viimeinen kaksikymppinen mentiin jälleen tasaisissa merkeissä kotijoukkueen pyrkiessä maalipaikoille ja vieraiden pelatessa järkevästi johtoasemassa sulkien omaa puolustusaluettaan ja hyökäten tilanteen avautuessa.

− Toisaalta sillä ei ole mitään merkitystä oliko paras peli meiltä. Hermes oli parempi ja me ei tehty yhtään maalia. Paikkoja oli, mutta Hermes puolustaa todella hyvin ja on nöyrä yhtenäinen joukkue, Rantala jakoi tunnustusta vastustajalle.

Erän alkuminuuteilla Hermeksen toisen maalin tekijä Huhtala jäi taklauksessa Kooveen pelaajan ja laidan väliin kolauttaen päänsä, jonka seurauksena mies avustettiin sekavana pukukopin suojiin. Hyökkääjä ei palannut enää jäälle.

Kotijoukkue käynnisti kirinsä hyvissä ajoin, mutta kun tulosta ei tullut, päätti Koovee ottaa maalivahdinkin pois, kun aikaa oli vielä jäljellä yli neljä minuuttia. Uhkapeli ei tuonut kavennusta, vaan Hermeksen Mikko Virtanen kävi sievistelemässä lukemat 3−0:an kokkolalaisille. Näin ottelusarja on katkolla Hermekselle lauantain kotiottelussa.

− Matka jatkuu ja huomenna taas kova vääntö edessä, jos Koovee pystyy parantamaan peliä vielä, niin meidän pitää olla valmiina siihen, Pajuluoma pohti.

− Kaiken kaikkiaan hyvä esitys, mutta kun ei riittänyt tänään voittoon, niin en voi olla tyytyväinen. Huomenna on meille iso peli henkisesti, pettynyt Rantala totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle