Hermes palautti Kooveen jään pinnalle - Jukurille nollapeli

MESTIS / Raportti
Koovee paransi otettaan, mutta Hermes jyräsi yli tasoittaen ottelusarjan 1−1:een.
Kuva © Arno Hämäläinen
Hakametsän yli 1200-päinen yleisö sai todistaa Hermeksen vyöryä Kooveen yli, kun kokkolalaiset tasoittivat Mestiksen karsintasarjan voitot 1−1:een. Tamperelaiset paransivat peliään perjantaista, mutta maalinteko sakkasi pahasti eikä Samuel Jukurin varmat torjunnat helpottanut tilannetta.

Lauantaina Tampereella ottelusarjan toiseen otteluun kotijoukkue Koovee lähti ilman perjantaina avainasemassa ollutta maalivahti Tomi Risteliä, joka oli poissa kokoonpanosta henkilökohtaisista syistä. Maalilla urakoi vuorostaan Niklas Nalli, joka keräsi ottelussa kaikkiaan 35 torjuntaa, kun toisessa päädyssä Samuel Jukuri selviytyi hiukan pienemmällä iltapuhteella napsien 20 torjuntaa.

Ottelun alku oli jatkoa perjantaille: Hermes lähti viemään ja Koovee sinnitteli mukana. Tällä kertaa kuitenkin jo avauserässä nähtiin kaksi maalia, kun Hermes käytti nopeasti avautuneet tilanteet hyväkseen. Hermeksen päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma oli syystäkin tyytyväinen aloitukseen.

− Meiltä hyvä peliin lähtö. Mielestäni pelattiin ensimmäisessä erässä kaksi-kolmetoista minuuttia sitä meidän omaa peliä ja päästiin 2−0-johtoon, jonka jälkeen peli tasoittui huomattavasti.

Kunnian avausmaalista sai Mikko Virtanen, joka veti kiekon pienestä kulmasta Niklas Nallin selän taakse 2−1-hyökkäyksen päätteeksi. Hiukan yli minuutin jälkeen helähti jälleen, kun Samu Markkula pääsi kiskaisemaan kiekon terävällä rannelaukauksella keskisektorilta Hermeksen aloitusvoiton jälkeen siirtäen Hermeksen 2−0-johtoon.

Toisen erän alkupuoliskolla ei isompia tapahtumia nähty, vaikkakin pelinkulku muuttui tasaisemmaksi Kooveen päästyä paremmin peliin mukaan. Ylivoimat eivät kummallakaan edelleenkään tuottaneet tulosta. Hermeksen ylivoima pyöri nätisti, Koovee jatkoi uhrautuvaa puolustamista estäen maalinteon. Hermeksen alivoimapeli taas oli rohkeaa paineistusta, joka esti Kooveen ylivoiman rakentelut.

− Toisessa erässä meidän jäähyjen kautta kotijoukkue pääsi hyvin peliin mukaan, ja oli äärimmäisen hyvä siinä, niin että jouduttiin tavallaan ensimmäisen kerran puolustamaan tässä sarjassa, mutta onneksi Jukuri oli mies paikallaan, Pajuluoma totesi.

Viimeisen erän salamamaali ratkaisi ottelun lopullisesti

Joukkueiden väsymyksestä huolimatta nokkapokkia näkyi vähän. Liikkeessä ja kiekollisissa ratkaisuissa puolestaan hivenen näkyi perjantainen ottelu sekä yöllinen matkustaminen ajoittaisten huolimattomuuksien ja löysän pelaamisen muodoissa.

Heti viimeisen erän alkuun vieraat heittivät kylmää vettä isäntien niskaan, kun Joonas Sammalmaa vei vieraat 3−0-johtoon vain kahdeksan sekuntia aloituksesta. Eikä Kooveen tilanne ainakaan parantunut, kun joukkueen yksi tärkeimmistä pelaajista Antti Hildén otti 2+10 minuutin rangaistuksen ajassa 45.59.

− Me hävittiin ensimmäiseen kymppiin tämä peli. Toinen erä oli paljon parempaa, mutta kolmannen erän alun jälkeen se oli sitä näennäistä pelaamista, kertasi tamperelaisten päävalmentaja Jyrki Rantala tyytymättömänä.

Kolmas erä oli jälleen Hermes-merkkinen vieraiden hallitessa kiekkoa ja painaessa jatkuvasti peliä Kooveen puolustusalueelle. Kotijoukkueen todelliseksi ongelmaksi maalittomuuden ohella näytti nousevan liika jäähyily.

Lopulta vieraiden ylivoimamaalin todennäköisyys kasvoi jo niin suureksi, ettei ollut millään tavalla yllätys Hermeksen Aleksi Nikon iskiessä ottelun loppulukemiksi 0−4 erän lopulla. Vielä päätössummerin soidessa saatiin pienimuotoinen torikokouskin aikaiseksi, josta langetettiin kaksiminuuttiset Antti Hildénille ja Aleksi Nikolle.

− Kolmas erä ja ensimmäinen vaihto 3−0:an, niin mielestäni peli oli siinä jo vähän taputeltu. Tavoite oli nousta, kun eilen saatiin varoitus ja jouduttiin mattoon. Nyt ollaan molemmat pystyssä, Pajuluoma totesi.

− Paljon parempaa pelaamista kuin eilen Kokkolassa. Siihen pitää olla tyytyväinen, mutta 60 minuuttia on saatava samanlaista pelaamista kuin toisessa erässä tai vaikeuksissa ollaan. Tänään nolla maalia, ja harvemmin pelejä voitetaan, jos ei niitä tee. Tasaisuutta on saatava ja kaikki kartalle, että pystytään haastamaan Hermes keskiviikkona, Rantala puolestaan summasi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle