KalPa ei antanut mahdollisuuksia KJT:lle

Järvenpäässä pelailtiin Kuopion KalPan tahtiin, kun vierasjoukkue kävi hakemassa pisteet KJT:lta selvin numeroin. KalPa ei jättänyt KJT:lle mitään mahdollisuuksia, vaan otti vakuuttavan voiton lukemin 1-4.

KalPa löi luun kurkkuun jo ensimmäisessä erässä

Pelin alku oli vauhdikas. Molemmat joukkueet olivat selvästi latautuneet peliin hyvin. Kummallakaan joukkueella ei ollut pelin alussa vaarallisia tilanteita, vaan molemmat joukkueet puolustivat ensimmäiset minuutit erittäin tarkasti. Ensimmäinen mahdollisuus maalintekoon siunaantui KalPan Tuomo Litmaselle. Hän pääsi yrittämään etukulmasta maalia, mutta Jaakko Suomalainen torjui varmasti.

Pelin 8. minuutilla KJT:n Ville Raatikainen sai leikkaamisesta rangaistuksen. Katsomoon tilanne näytti puhtaalta lonkkataklaukselta, jonka johdosta KalPan hyökkääjä lensi näyttävästi. KalPan ylivoima pyöri hyvin ja Veli-Pekka Pekkarinen sai kiekon siniviivalle. KJT:n maalin eteen syntyi kova ruuhka, jonka takaa Pekkarinen nosti rannelaukauksella kiekon ohi hölmistyneen Suomalaisen.

Maalin jälkeen KJT ykköskentässä häärineet Jaska Vilen, Pekka Nöyränen ja Miikka Lindholm pyörittivät hyvin peliä KalPan päädyssä. Maalipaikkoja ei kuitenkaan KJT:n ykköskenttä pystynyt käyttämään hyväksi.

Vain parisen minuuttia KalPan avausmaalista joutui järvenpääläisyleisö toteamaan, että kiekko oli kotijoukkueen maalissa. Sekavan tilanteen jälkeen Marko Ahosilta sai kiekon. Hän onnistui pienestä kulmasta laittamaan kiekon maalin takayläkulmaan Suomalaisen hapuillessa hanskallaan tyhjää ilmaa. Laukaus oli todella tarkka ja katsomoon asti kuului, kun takatolppa kilahti kiekon mennessä maaliin.

Maalin jälkeen ottelua mentiinkin pitkälti vierasjoukkueen tahdissa. Tuomo Litmasella oli hyvä paikka maalin edessä 14. minuutilla. Lisäksi KalPalla oli muutamia ylivoimahyökkäyksiä, jotka lähtivät joko KJT:n puolustajien hölmöilyistä tai KalPan tyylikkäästä avauspelistä.

KJT ei onnistunut ylivoimalla

KJT aloitti toisen erän pirteästi saaden kaksikin ylivoimamahdollisuutta heti erän alussa. KalPan alivoima toimi kuitenkin varsin mallikkaasti. Suurimmat ongelmat KJT:lla oli saada kontrolloidusti kiekko KalPan puolustusalueelle. Paljon ylivoimassa olleet puolustajat Kaj Öhberg ja Mikko Sairanen avasivat vuorotellen kiekon suoraan kärkikarvaajan lapaan.

Jos KJT:n ylivoima näytti surkealta, niin siihen oli syynä KalPan tyylikäs alivoimakarvaus. Pelaajat eivät lähteneet ryntäilemään turhia, vaan hoitivat KJT:n hyökkäysyritykset tehottomiksi.

Erän puolessa välissä KalPa ratkaisi pelin lopullisesti. Saku Kekäinen voitti hyökkäyspään aloituksen puhtaasti Samuli Suhoselle. Suhonen syötti siniviivalla poikittain Antti Hintikalle, joka pääsi vapaasti laukomaan Suomalaisen jalkojen välistä KalPan kolmannen maalin.

Loppuerä olikin varsin tapahtumaköyhää. KJT selvästi alistui tappioonsa eikä todellista taisteluvaihdetta löytynyt enää erän loppuun.

KalPa hoiti voiton kotiin tyylikkäästi

Kolmanteen erään KJT tuli vielä taistelumielellä. Yhteispeliä ei kuitenkaan meinannut löytyä, vaan jokainen pelaaja puski itsekseen KalPan puolustusmuuriin todetakseen sen liian vahvaksi.

Kerran kuitenkin kotijoukkuekin onnistui. Juha Jusslin sai kiekon keskialueella nousten 2-1 hyökkäykseen. Jusslin teki ratkaisun itse ja nosti kiekon muuten varsin varmasti torjuneen Juha Kauhasen ohitse maalin kattoon.

Tämän jälkeen peliä edettiin KJT:n tahdissa. Joukkue painosti hyvin, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei paljon ollut. Kolmannen erän 7. minuutilla KalPan valmentaja Mika Pieniniemi teki taktisesti järkevän vedon. Käytetty aikalisä rauhoitti vierasjoukkueen peliä ja KJT:n kovin painostus loppui siihen.

Erän loppupuolella mm. Miikka Lindholmilla, Jaska Vilenillä ja Pekka Nöyräsellä oli mahdollisuus kaventaa peliä, mutta Juha Kauhanen onnistui torjumaan lähentelyt. Peli sai lopullisen sinetin kaksi sekuntia ennen loppua, kun Marko Ahosilta teki illan toisen maalinsa tyhjään maaliin.

Pelaajista

KJT:n maalissa Jaakko Suomalainen oli totuttuun tapaan joukkueen parhaimmistoa. Hän torjui sen, mitä torjuttavissa oli ja lisäksi otti muutaman komean haamukopinkin varmantuntuisissa maalipaikoissa.

KalPan maalilla pelasi tänään ehkä hieman yllättäen Juha Kauhanen. Hän onnistui varsin hyvin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä epävarmuutta oli havaittavissa Jusslinin osuman jälkeen. Mutta kokonaisuutena varsin kelvollinen suoritus.

KalPan parhaimmistoa oli odotetusti Veli-Pekka Pekkarinen, Marko Ahosilta ja Saku Kekäläinen. Ennakossa hehkutettu Sami Salonen jäi tänään vaivaiseen yhteen tehopisteeseen, mutta oli muuten varsin hyvä lisä KalPan hyökkäykseen.

KJT:n ykköskenttä oli jälleen joukkueen parhaimmistoa. Jaska Vilen raatoi paljon, Miikka Lindholmin ja Pekka Nöyräsen kanssa. Tulokset vaan jäivät tänään laihoiksi. Muista kentistä ei tänään noussut ratkaisijoita, joten varsinaista uhkaa ei KJT:sta kuopiolaisille tänään ollut.