Hokki kaatoi aneemisen KJT:n

Järvenpäässä ei tänä iltana nähty mitään suurta kiekkoiltaa. Sekä Kajaanin Hokilla että KJT:llä painoivat eiliset pelit vielä jaloissa, joten vauhtia ja kiekkoilullisia hienouksia ei nähty juuri nimeksikään. 60 minuutin pelailun jälkeen pisteet matkasivat tasaisemmin ja tarkemmin pelanneiden hokkilaisten kyydissä Kajaaniin.

Vieraat onnistuivat alussa

Pelin alusta alkaen molemmat joukkueet ottivat rauhallisesti. Ensimmäinen maalipaikka siunaantui toisella minuutilla Hokin Antti Tenhuselle, joka pääsi yrittämään vanhanaikaista rystypuolelta. Jaakko Suomalainen kuitenkin oli tilanteessa mukana ja onnistui vaivatta torjumaan Tenhusen lähentelyn. KJT sai pelin neljännellä minuutilla ylivoimamahdollisuuden. kun Sami Siltavirta esti selvästi KJT:n hyökkääjää. Ylivoiman aikana KJT:lla oli yksi hyvä paikka, kun Teemu Kolehmainen pääsi vapaasti ampumaan siniviivalta. Kiekkojumalat eivät kuitenkaan olleet KJT:n puolella, vaan veto osui keskelle ylärimaa palaten siitä takaisin kentälle.

Yhdeksännellä minuutilla KJT:n Kimmo Pikkarainen myöhästyi taklaustilanteesta ja joutui koukkaamaan Hokin hyökkääjän nurin. Tilannetta seuranneen ylivoiman vierasjoukkue käytti tehokkaasti. Matti Lievonen kaatui omia aikojaan alivoimahyökkääjänä ja Hokille jäi maalinedus täysin vapaaksi. Janne Pesonen pääsi törkkäämään vapaasti Jani Tuppuraisen laukauksesta kimmonneen rebound-kiekon maaliin.

Maali lamautti KJT:n pelin täysin. 12. minuutilla Miikka Kuusela pääsi purjehtimaan vapaasti KJT:n puolustusalueelle ja kokeilemaan maalintekoa b-pisteiden välistä. Tällä kertaa Jaakko Suomalainen onnistui torjumaan vedon. Ajassa 12.56 eivät enää Suomalaisenkaan taidot riittäneet. Hokki tuli vauhdikkaasti KJT:n puolustusalueelle ja Janne Pesonen onnistui kaatuessaan syöttämään pelivälineen Sauli Kelalle. Tämän veto meni etukulmasta sisään helponnäköisesti.

Erän loppu olikin sitten pelailua, jossa kumpikin joukkue vain heitteli kiekkoa päätyyn ja odotteli erätaukoa.

Tasaista ja tahdotonta puurtamista

Toinen erä alkoi kajaanilaisten merkeissä. Tänään erittäin pirteästi esiintynyt Jani Tuppurainen sai kiekon erän ensimmäisellä minuutilla maalin eteen vapaaseen paikkaan. Maalia ei Tuppurainen tästä paikasta onnistunut tekemään. Seuraavassa hyökkäyksessä Sauli Kelalla oli mahdollisuus lisätä KJT tuskaa, mutta Suomalainen onnistui tällä kertaa torjumaan.

Kolmannella minuutilla Janne Pesonen sai ilmaiseksi kiekon keskialueella KJT:n puolustuksen sekoillessa. Tilanteesta syntyi hyökkäys kahdella yhtä vastaan, mutta Pesonen päätti ratkaista tilanteen itse laittamalla illan komeimman maalin oikeaan ylänurkkaan.

Tässä vaiheessa peli näytti harvinaisen selvältä. KJT kuitenkin aloitti maalin jälkeen ryhdikkäästi ja onnistui luomaan hieman painetta Pasi Häkkisen maalille. Yhdeksännellä minuutilla Iippo Suutarinen pääsi yksin läpi. Hän onnistui jo harhauttamaan Häkkisen pois tilanteesta, mutta nosto yläkulmaa kohden meni harmittavasti hieman ohi. Heti seuraavasta tilanteesta onnistui KJT ensi kerran. Aloituksen jälkeen syntyi Pasi Häkkisen eteen ruuhka. Tomi Laaksonen onnistui nostamaan keskeltä ruuhkaa kiekon Hokin maaliin.

12. minuutilla oli kotijoukkueella jälleen paikkansa, kun Tommi Elomo pääsi ampumaan vapaasti b-pisteen kaarelta. Häkkinen kuitenkin nappasi kiekon helponnäköisesti kiinni. Tämän jälkeen Hokin Antti Karhulan jäähyn aikana onnistui KJT taas luomaan parikin paikkaa. Matti Lievonen ohjasi hieman ohi Kimmo Pikkaraisen laukauksen ja Teemu Kolehmainen esitti hyvää vetoaan siniviivalta.

Loppuerä olikin sitten varsin mitäänsanomatonta kiekkoa. Hokki pelasi viisaasti varmistaen johtoaan eikä KJT:lla ollut paukkuja aiheuttaa suurempaa painetta kajaanilaisten maalille.

Hokki kuittasi tylysti KJT:n kavennuksen

Kolmas erä ei paljoakaan muuttunut kahdesta ensimmäisestä. KJT aloitti alivoimalla onnistuen pitämään maalinsa puhtaana. Erän kolmannella minuutilla Juha Jusslin sai 2 minuuttia törkeästä laitataklauksesta. Jusslin turhautui omaan saamattomuuteensa ja ajoi vauhdilla Marko Kilpeläisen selkään laidan vieressä. Onneksi kukaan ei loukkaantunut.

Hokin ylivoima ei taaskaan ottanut onnistuakseen, vaan KJT dominoi peliä. Toni Mustonen sai kiekon keskialueelle ja karkasi Iippo Suutarisen kanssa 2-1 hyökkäykseen. Mustonen antoi hienon lättysyötön Suutariselle maalin takakulmalle, josta vaikeasta asennosta Suutarinen onnistui ujuttamaan kiekon Häkkisen selän taakse.

Järvenpääläisyleisökin alkoi innostua pelistä ja ilmassa oli selvästi merkkejä, että kotijoukkue voisi nousta vielä taistelemaan voitosta. Toisin kuitenkin kävi. KJT:n alivoima päättyi juuri samaan aikaan, kun Juri Kuznetzov löysi Jani Tuppuraisen maalin edestä. Tämä laittoi kiekon kauniisti reppuun tolpan kautta eikä Jaakko Suomalainen voinut kuin huokailla vieressä.

Tämä maali ratkaisi pelin lopullisesti. Kotijoukkue yritti vielä lopussa pyörittää kuudella neljää vastaan ja maalipaikkoja siunaantui mm. Miikka Lindholmille ja Ville Raatikaiselle. Painostus oli kuitenkin varsin näennäistä ja Hokin viides maali oli lähempänä kuin KJT:n kavennus.

Huomioita

Hokki oli tänään selvästi parempi kuin väsynyt järvenpääläisryhmä. Kohutuista vahvistuksista Pasi Häkkinen torjui maalilla ihan kelvollisesti. Juri Kuznetzov ei kuitenkaan oikein vakuuttanut. Ote oli vähän turhan lepsu eikä hyökkäyspäässä apuja tullut yhtä maaliin johtanutta syöttöä lukuunottamatta. Hyökkääjistä Jani Tuppurainen ja varsinkin Janne Pesonen olivat koko ajan KJT:n kiusana.

Kotijoukkueesta ei jäänyt mieleen kuin haluttomuus. Pirteimpiä otteita esittivät Iippo Suutarinen ja Toni Mustonen. Jaska Vilen taas ei oikein onnistunut. Samoin Jaakko Suomalaisen maaginen torjuntavire oli tänään pahasti kadoksissa.