KeuPa kellisti SaPKon vauhdikkaassa taistossa

Juuso Mörsky onnistui maalinteossa.
Keuruun jäähallissa kohtasivat KeuPa HT ja SaPKo. Viihdyttävä ja tasainen vääntö ratkesi maalin erolla isäntäjoukkueelle.

Ensimmäinen erä ei kohottanut keuruulaisyleisön tunnelmaa kattoon. Tasaisen 20 minuuttisen ainoasta maalista vastasi kotijoukkue KeuPa HT. JYPistä lainalla pelaava Anton Stråka kiepautti SaPKon maalin takaa kiekon hölmistyneen Nico Viksténin selän taakse. KeuPa HT:n Teemu Huttu puolestaan kilautti kiekon tolppaan erän lopulla.

Toisen erän KeuPa HT avasi räväkästi. Juuso Mörskyn laukaus ykkössektorista upposi helpon näköisesti ohi Viksténin. Aneemisesti pelannut vierasjoukkue SaPKo ryhdistäytyi erän loppua kohden. SaPKon nuori kultakypärä Atte Karppinen pääsi yrittämään kavennusta läpiajosta, mutta Samuli Tervo torjui eleettömästi.

Pelin painopiste siirtyi keuruulaisten puolustusalueelle, ja ajassa 37:57 savonlinnalaiset aukaisivat maalitilin. Juuso Forsströmillä oli helppo työ siirtää kiekko maaliin komean kiekottelun päätteeksi.

SaPKo haki tasoitusta ottelun kolmannessa erässä. Maalintekoyritykset jäivät kuitenkin vaisuiksi, sillä KeuPa HT:n viisikkopuolustus pelasi tarkasti. Tervon vahva alkukausi sai jatkoa, sillä mänttäläinen piti hienoilla torjunnoillaan vierailijat päätössummeriin asti yhdessä maalissa.

KeuPa HT:n Waltteri Lehtonen summasi keuruulaisten lauantai-illan esitystä.

– Tulos on hyvä. Saimme peliä sen näköiseksi kuin haluttiin. En voi vielä olla kovin tyytyväinen suoritukseemme, mutta saatin parannettua. Eteenpäin ollaan menossa.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kehui suojattiensa esitystä.

– Oli hieno matsi. Vastassa hallitseva mestari ja kova materiaali. Meidän lähtö otteluun oli huono mutta pystyttiin korjaamaan peliä.

KeuPan käskijä Niko Härkönen oli myös tyytyväinen näkemäänsä ja maalivahti Tervon otteisiin.

– Pirun hyvä ja vauhdikas Mestis-ottelu. Tasaisessa kamppailussa molemmilla oli paikkoja. Tervo pelasi tosi hyvän pelin.