Tasainen kamppailu kääntyi KeuPa HT:lle

Niko Härköselle jäi voitosta huolimatta mietittävää.
Keuruun perjantai-illassa kohtasivat Erkka Westerlundin läsnä ollessa hallitseva mestari KeuPa HT ja Lempäälän Kisa. Tasaisen väännön päätteeksi KeuPa HT vei kolme pistettä.

KeuPa HT sai todellisen salama-alun otteluun, sillä Aleksi Rutasen terävä laukaus ohitti LeKin maalia vartioineen Kimmo Rautiaisen 43 pelisekunnin jälkeen. LeKi pääsi kuitenkin nopeasti lähelle maalintekoa, kun Janne Seppäsen laukaus kilahti tolppaan.

LeKi oli hallitsevampi joukkue ensimmäisessä erässä. Mahdollisuudet maalintekoon avautuivat Olli Aitolan ja Jesse Pelamon jäähyjen aikana, mutta näpertelyksi menneestä ylivoimapelistä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Avauserän ainoaksi maaliksi jäi lopulta Rutasen osuma.

Toisessa erässä KeuPa HT:n JYP-laina Henri Tammisella oli loistava paikka siirtää kotijoukkue kahden maalin johtoon, mutta Rautiainen torjui loistavasti. Vastahyökkäyksestä LeKin Matias Haarasen laukaus osui jälleen tolppaan. LeKin Niko Lahtisen kampitusrangaistuksen aikana keuruulaiset siirtyivät 2–0-johtoon, kun Paavo Tyni pääsi laukomaan ranteella uransa ensimmäisen Mestis-maalin.

LeKin ylivoima alkoi toimia ottelun puolivälin jälkeen. 2–1-kavennus syntyi melko pian KeuPa HT:n maalin jälkeen, kun HPK:sta lainalla oleva Otto Latvala laukoi tulisesti kiekon maaliin. LeKin tasoituksen puolitoista minuuttia ennen erän loppua teki nuori Kristian Tanus. Liigassa jo tällä kaudella pelaamaan päässyt Kasper Simontaival merkkautti maaliin syöttöpisteen.

Vain vähän tapahtumia sisältäneen kolmannen erän alun jälkeen KeuPa HT siirtyi jälleen johtoon ajassa 48:35. Paluumuuttaja Samuel Salonen onnistui maalinedusruuhkan keskeltä.

Samuli Tervo pelasti kotijoukkueen.

LeKi haki aktiivisesti tasoitusta kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla, mutta KeuPa HT:n maalia vartioinut Samuli Tervo torjui vakuuttavasti. Aivan ottelun lopussa LeKin pelatessa ilman maalivahtia Niclas Luceniuksella oli loistosauma tasoittaa ottelu. Konkarin laukaus nousi kuitenkin yläilmoihin lähes tyhjästä maalista huolimatta.

– Suhteellisen ehyt esitys meiltä. Pelin ratkaisevat maalit ja KeuPa oli tehokkaampi tänään. Ei pystytty käyttämään omia hetkiä, kommentoi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela ottelua.

KeuPa HT:n päävalmentaja Niko Härkönen ei ollut tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

– Meidän asenne ensimmäisessä ja toisessa erässä oli aivan kamala. Meuhkaamisen ja potkimisen jälkeen saatiin porukka hereille kolmanteen erään. Oli ehkä kauden huonoin peli meiltä, mutta tärkeät pisteet.