Pelamo ja Sund aloittivat KeuPan huiman kirin – "Sitten kun koneemme lähtee käyntiin, se todella lähtee"

Sund vei KeuPan toisessa erässä johtoon ja aloitti maalijuhlat.
KeuPa nousi toisessa erässä alhosta johtoasemaan, eikä antanut enää Jokipojille enää mahdollisuuksia voittoon. Keuruulaiset nappasivat kolmannen kiinnityksen 7-2. Joukkueella on keskiviikkona katkon paikka.

KeuPan toisessa erässä alkanut kiri oli Jokipojille maanantaina liikaa. Keuruulaiset nousivat erän puolivälissä tappioasemasta johtoon nakuttamalla kaksi maalia alle puoleen minuuttiin.

− Pelasimme tänään 20 minuuttia hyvin, se riitti voittoon, KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen tiivisti.

Joensuulaiset eivät enää pystyneet pysäyttämään Joel Sundin 3-2-maalista intoutunutta kotijoukkuetta, joka iski päätöserään peräti neljä osumaa.

− Yksi herra tolppien välissä otti kovia koppeja. Peli kuitenkin kääntyi 30 sekunnissa. Toinen erä oli meiltä vielä ok, kolmannessa aloimme lipsua, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis harmitteli ja viittasi maalivahti Sebastian Ylösen peliin.

Ottelun avauserä oli tasainen. KeuPalla oli vierailijoita enemmän paikkoja, mutta maalivahdit ja puolustus olivat hereillä. Keuruulaiset siirtyivät ensimmäistä kertaa johtoon 13 minuutin kohdalla, kun Riku Tiainen ohjasi mailan varrellaan kiekon Sebastian Ylösen selän taakse.

Jokipojat kuitenkin tasasi puntit alivoimalla ja siirretyn rangaistuksen aikana. Joonas Larinmaa pääsi puolustuksen ohi ja nosti kiekon rystyllä maaliin.

− 40 minuuttia oli kaaosta, eikä edes hallittua. Emme voi ottaa noin paljon jäähyjä, Heiskanen harmitteli ottelun aaltoilua.

Samuli Ratinen oli vaikea pideltävä Jokipoikien puolustukselle.

KeuPa menee menojaan

Ottelu oli 1−1-tasalukemissa toisen erän alussa. Jokipojat otti kuskin paikan, kun Ville Halonen sai ylivoimalla kiekon neliön keskelle ja laukoi suoraan syötöstä joukkueensa johtoon.

Vierailijoiden johtoasema säilyi erän puoliväliin saakka, mutta KeuPa päätti laittaa lisää virtaa koneeseen. Keuruulaiset tasoittivat väännön, kun Jesse Pelamo ohjasi Anttoni Hongan laukauksen maaliin.

Lisää bensaa liekkeihin oli tulossa, kun Joel Sund nappasi johtoaseman isännille takaisin alle 30 sekuntia tasoituksen jälkeen.

− Joukkue laittoi sen likoon, minkä pystyi. Vastustaja on kuitenkin kova. En ole huolissani kipinästä, vaan maalinteosta, Varis sanoi.

KeuPan vire sai päätöserässä jatkuvasti lisää kierroksia. Illan otteluun ykkösketjuun nostettu Tiainen iski läpiajosta illan toisen maalinsa, Samuli Ratinen puolestaan pujotteli Jokipojat-vahti Ylösen ohi.

Kaksi viimeistä osumaa olivat keuruulaisten kultakypärä Markus Jokisen käsialaa.

− Sitten kun koneemme lähtee käyntiin, se todella lähtee. Tänään olimme hyviä vain viimeisessä erässä.

KeuPa nappasi kolmannen kiinnityksen finaalipaikkaan. Joukkueella on katkon paikka keskiviikkona Joensuussa.