Ketterä tyly isäntä IPK:lle - Juntheikki ja Jääskeläinen johtohahmoina ylivoimamaalien illassa

Juntheikki kuritti IPK:ta tehoilla 1+3.
Kuva © Janne Falck
Imatran Ketterä karkasi lauantai-illan kamppailussa IPK:lta toisen erän kolmella osumallaan ja nappasi lopulta täyden pistepotin selvin 7-2-numeroin. Ottelun yhdeksästä täysosumasta peräti viisi syntyi ylivoimalla ja kovimpina pistenikkareina kunnostautuivat neljä tehopistettä keränneet Ketterän Jesse Juntheikki sekä Joona Jääskeläinen.

Ketterän ja IPK:n välisen kamppailun avauserä tarjosi viihdettä koko rahan edestä. Ketterä avasi ottelun maalihanat jo reilun puolen minuutin jälkeen Jesse Juntheikin kiepautettua kiekon vanhanaikaisella sisään ja Risto Mattila lisäsi johdon jo kahteen maaliin ylivoimalla, kun peli oli ehtinyt vanhenemaan vain reilut kaksi minuuttia.

Mattilan osuman jälkeen IPK-käskijä Janne Sinkkonen turvautui aikalisään, joka piristikin iisalmelaisvierailijan peliä ja se nousi pelin päälle. Joukkueen ylivoima oli myös tehokasta ja kultakypärä Tatu Kokkola sekä Janne Katosalmi toivat IPK:n ylivoimamaaleillaan tasoihin.

Erän maalijuhlat päätti kuitenkin kotijoukkue Ketterä, kun Joona Jääskeläinen paukutti neljä tehopistettä ottelussa iskeneen Juntheikin tarjoamasta poikittaissyötöstä 3-2-osuman Aleksi Aution selän taakse. Autio siirtyi kolmannen takaiskun jälkeen vaihtoon ja hänen tilalleen tolppien väliin tuli Tuomas Tolonen.

IPK:llekin avautui vielä erän viimeisellä minuutilla loistopaikka tasoitukseen, kun Janne Kumpulainen rikkoi läpiajossa ollutta Niko Putkosta. Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus, mutta Putkosen yritys meni ohi maalin.

− IPK oli hyvä avauserässä. Pari nopeaa maalia sai meidät luulemaan asioita ja nostettiin jalkaa kaasulta vähän liian nopeasti siinä vaiheessa, Ketterä-luotsi Matias Lehtonen myönsi.

− Meidän alivoima on ollut hyvää viimeiset 10 kierrosta, paitsi IPK:ta vastaan. "Jasi" on sen verran taikuri ylivoiman kanssa, että siinä me ollaan vähän ongelmissa.

Toinen erä IPK:n turmana

Toisen erän alkuun Ketterä tarjosi jälleen kylmän suihkun IPK:lle, kun Tomi Iso-Mustajärvi ohjasi maalin edestä 4-2-maalin reilun minuutin pelin jälkeen.

IPK:n osalta toista erää sotkivat jäähyt, joita se sai erässä kaikkiaan neljä kappaletta. Ketterä myös rokotti erikoistilanteista ja karkasi jo 6-2-johtoon Janne Kettusen sekä 2+2-tehot ottelussa koonneen Jääskeläisen ylivoimamaaleilla.

Takaiskut näyttivät lamauttavat iisalmelaisryhmän peliä ja kotijoukkue hallitsi erän loppupuolta varsin selvästi, mutta lisäosumia erässä ei nähty.

Päätöserä ei hienouksia tarjonnut, vaan erässä keskityttiin lähinnä pelailemaan minuutit pois kellosta. Ketterälläkään ei ollut enää tarvittavaa nälkää maalintekoon ja se onnistui pitämään myös IPK:n pois tekopaikoilta.

Erän puhuttavin tilanne nähtiin, kun IPK-hyökkääjä Henri Kivioja taklasi rumasti kiekottomana pelaajana selin tilanteeseen ollutta Kumpulaista päähän. Kiviojalle tuomittiin tilanteesta viiden minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kumpulainen pystyi jatkamaan peliä tilanteen jälkeen.

Kolmas erä näytti jo päättyvän maalittomana, kun Ketterä ei pitkän ylivoimansakaan aikana onnistunut maalin teossa. Kolmisen minuuttia ennen erän päätöstä kuitenkin Sameli Ventelä pääsi laukomaan 7-2-loppunumerot taululle.

− Viimeiset 40 minuuttia olivat hyvää, vaikka viimeinen kymppi tosin vähän pelailua olikin. Tyytyväinen olen siihen, miten peli taas kehittyi pelin sisällä. Pojat tekee maaleja ja Lipiäinen pelasi maalissa hyvän pelin, niin mikäs siinä on ollessa, Lehtonen totesi.

− Itseasiassa me oltiin ensimmäisessä erässä parempia, mutta kaveri teki siinä maalit. Sen jälkeen tuo homma levisi, mutta matka jatkuu. Tässä on neljä peliä jäljellä. On ihan sama päättyikö peli tänään 1-0 tai 7-2, koska tärkeitä pelejä tässä pelataan runkosarjan loppuun asti, summasi IPK-käskijä Sinkkonen.