Håkan Danielsson Sportin voiton takuumies

Loppua kohden tiukaksi menneen ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla. Sportin Jussi Heikkinen otti rohkeasti riskiä ja ratkaisi osumallaan vaasalaiselle makean vierasvoiton. Heikkisen ohella ratkaisijan roolissa hääri vaasalaisten veräjänvartija Danielsson.

Sport tuli ottelun avauserään kotijoukkuetta terävämmin. Kuopiolaisten maalilla sattui ja tapahtui tiuhaan tahtiin. KalPan onneksi Sportin maalintekoyritykset kilpistyivät joko KalPan maalin suulla seisoneeseen ihmismuuriin nimeltä Ari Luostarinen tai viimeistään maalin tolppaan.

Ajassa 7.59 Sportilaisten uurastus viimein palkittiin. Joukkueen ulkomaanapu, 20-vuotias Floridan Panthersin NHL:ään varaama Janis Spruktis sivalsi vieraat johtoon kovan trafiikin takaa tulleella laukauksellaan.

Danielsson Sportin sankarina

Pari minuuttia avausmaalin jälkeen Sportille tarjottiin tilaisuutta lisätä johtoaan. KalPaan HPK:sta palannut Tatu Miettinen otti kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta. KalPan alivoima toimi kuitenkin varsin mallikkaasti ja Sport ei onnistunut illan toisen osuman metsästyksessään.

Vastaavasti KalPa sai oman etsikkoaikansa 12 minuutin kohdalla, kun Sportin Mikko Ilkka joutui jäähyboksiin estämisestä. Kuopiolaisten ylivoima jäi kuitenkin Sportin tapaan vaille kruunaustaan. Viimeisenä lukkona vaasalaisten maalissa pelannut Håkan Danielsson liimasi kovalla prosentilla KalPalaisten laukomat kiekot. Näin Sportin Ilkka sai istua jäähynsä rauhassa loppuun.

Avauserän lopussa nähtiin viimein kotiyleisön kaipaama tasoitus. Marko Ahosilta jätti pelivälineen juonikkaasti Saku Kekäläiselle, joka täräytti kiekon lujalla lyöntilaukauksella Sportin maaliin ohi kovaan maskiin joutuneen Danielssonin.

Myllyahon maailmanluokan lämäri vie Sportin johtoon

Toisen erän alussa nähtiin Sportin johtomaali, joka tarjosi Kuopioon matkanneille vaasalaisfaneille makeaa mahan täydeltä. Antti Hilden siirsi kiekon hyökkäyspään oikeasta kulmauksesta, kuin varkain hyökkäykseen jälkijunassa mukaan hiipineelle Vesa Myllyaholle. Varakapteenin a-kirjainta paidassaan kantava voimalaituri laukoi suoraan syötöstä hirvittävän pommin, joka painui vastustamattomasti KalPan maalin vasempaan yläkulmaan.

Maalin jälkeen KalPa-leirissä nähtiin jo pienimuotoista ryhtiliikettä. Se ei kuitenkaan riittänyt tasoitukseen saakka ja näin vieraat pääsivät erätauolle ansaitussa 1-2 johdossa.

Heikkisen räväkkä nousu toi ratkaisun

Viimeisen erän kaava oli tuttua tarinaa. Sport pyrki purkukiekkoja viljelemällä turvaamaan johtonsa ja kotijoukkue KalPa haki puolestaan sitkeästi tasoitusta. Pisteet näyttivät jo vahvasti lipuvan Vaasaan, kunnes pirteästi jäällä läpi ottelun viilettänyt Sami Simonen otti kapteenin roolia ja näytti muulle miehistölle esimerkkiä. Henri Huohvanainen laukoi kiekon Simosen pohjustuksesta Danielssonin selän taakse ja nosti KalPan pelin mukaan ajassa 50.17.

Loppuerä pyörittiin enimmäkseen Sportin maalilla, Danielsson piti kuitenkin pelastuksillaan lukemat tasoissa. Näin ottelussa mentiin jatkoajalle. Voittomaali nähtiin, kun jatkoaikaa oli pelattu hieman yli minuutti. Kovasta lyöntilaukauksestaan tunnettu Sportin puolustaja Jussi Heikkinen nousi rohkeasti vasenta laitaa pitkin KalPan alueelle ja laukoi ottelun voittomaalin.

Poimintoja pelistä

Maalivahdit onnistuivat. Håkan Danielsson pelasi takuuvarmaa peliä maalinsa suulla. Kolmannessa erässä Danielsson piti useaan otteeseen Sportia yksinään pystyssä. Toisessa päässä KalPan Ari Luostarinen jatkoi tutuksi tulleita varmoja otteitaan.

KalPaan HPK:sta palanneen Tatu Miettisen avauserässä ottama täysin turha jäähy kuvasi osuvasti miehen pelaamisen kokonaiskuvaa. Miettisellä riitti yritystä ,mutta kun tulosta ei syntynyt oli seurauksena turhautuminen. Liigaringissä alkukauden pyörineeltä sentteriltä on lupa odottaa jatkossa parempaa, kunhan pelejä kertyy enemmän alle. Alkukauden pelaamattomuus paistaa viime kaudella KalPan kantaviin voimiin kuuluneen sentterin otteissa.