Ilmiömäinen Ahosilta upotti Jukurit

Hyvätasoinen Kuopiossa pelattu savolaisten hegemoniakamppailu kulki pitkään Jukurien tahdissa. Mikkeliläisten jäähyjen myötä peli kääntyi kuitenkin pikkuhiljaa KalPalle. Loppuhetkillä kotijoukkueen sankariksi nousi huikean ottelun pelannut Marko Ahosilta.

Jukurit aloittaa ryminällä

Mikkelin Jukurit aloitti vierasottelunsa KalPaa vastaan vauhdilla. Avauserässä ainoastaan Juha Kauhasen hyvä maalivahtipeli pelasti kotijoukkueen takaiskuilta useaan kertaan. KalPalle tarjoutui ensimmäinen kunnollinen etsikkoaika avausmaalin metsästykseen vasta seitsemän minuutin pelin jälkeen. Ensin Pasi Järvinen sai jäähyn koukkaamisesta ja kohta perään Juha-Pekka Hytönen korkeasta mailasta. Näin KalPa pääsi pelaamaan pitkät pätkät kahden miehen ylivoimaa. Vierasjoukkueen jäähyboksissa istuskelleet Järvinen ja Hytönen saivat kuitenkin istua jäähynsä kaikessa rauhassa loppuun saakka. KalPalla oli yv:nsä aikana pahoja vaikeuksia saada kiekkoa edes hyökkäysalueelle.

Hetken päästä Jukureille avautui vastaava tilaisuus KalPan Marko Ahosillan ja Samuli Suhosen minuutin välein ottamien jäähyjen myötä. Kahden miehen ylivoimalla Mikkeliläiset saivat heti kuvionsa kuntoon. Ville Hyrkäs siirsi kiekon komeasti poikittain Esa Hämäläiselle, joka sivalsi kauden avausmaalinsa KalPan maalin yläkulmaan ohi Juha Kauhasen. Jukurit pääsi jatkamaan ylivoimaansa heti maalin jälkeen, mutta tällä kertaa KalPan alivoimamiehitys onnistui taistelemaan joukkueensa tasalukuiseksi ilman takaiskuja.

KalPa nousee takaisin peliin

Toisessa erässä Jukurit ei kyennyt dominoimaan peliä avauserän malliin. KalPan vitjoista varsinkin koostumus Marko Ahosilta, Antti Riekkinen ja Saku Kekäläinen pyöritti peliä mallikaasti mikkeliläisten kenttäpäädyssä. Näennäisestä hallinnasta ei kuitenkaan paljon apua ollut, kun Jukurit iski ottelun toisen maalinsa hienon kuvion päätteeksi hieman ennen erän puoltaväliä. Samuli Piiroisen loistavan poikittaissyötön jälkeen Antti Laakso ohjasi kiekon maalin kulmalta ohi Juha Kauhasen.

Nelisenminuuttia ennen erän loppua kolahti Jukurien päässä, kun kuopiolaiset onnistuivat elintärkeän kavennusosuman saalistuksessaan ylivoimalla. KalPan avausmaali lähti Antti Hintikan lavasta. Puolittain epäonnistunut siniviivalta lähtenyt laukaus livahti ehkä hieman onnekkaastikin ohi Jukurivahti Tommi Nikkilän. Näin erätauolle lähdettiin vieraitten johtaessa luvuin 1-2.

Draamaa koko rahan edestä

Päätöserässä kuopiolaisyleisölle tarjottiin katsottavaa kokorahan edestä. Erän alku mentiin molempien joukkueiden toimesta tarkan viisikkopuolustamisen turvin. Mitä pitemmälle kolmas erä eteni sitä enemmän ottelu alkoi kääntyä kotijoukkueelle. Jukurit vetäytyi ja keskittyi purkukiekkojen heittelyyn keskialueelle, kun taas KalPa haki ahnaasti tasoitusta. Ratkaisijan roolissa nähtiin kuopiolaisten tämän kauden tähtihetkistä tuttu mies. Viisi minuuttia ennen ottelun loppua Marko Ahosilta näytti tasoitusmaalillaan, miksi hänet on aikanaan varatttu NHL:ään. Ennen tavaramerkiksi muodostunutta tulista rannelaukaustaan Jukurien maaliin, Ahosilta pyöritteli mikkeliläisten puolustuksen täysin kuutamolle.

Tasoituksen jälkeen ottelu näytti menevän suurella varmuudella jatkoajalle, molempien joukkueiden puolustaessa äärimmäisen tarkasti. Kulminaatioksi muodostui kuitenkin Jukurien Samuli Piiroisen kampituksesta ottama jäähy pari minuuttia ennen ottelun loppua. Ylivoimalla kapellimestarina orkesteria johti kukas muukaan kuin itse Ahosilta. Pekka Parviainen laukoi Ahosillan maailmanluokan syötöstä kiekon Tommi Nikkilän selän taakse ja samalla KalPan tärkeään otteluvoittoon. Jukurit säikäytti kotiyleisöä vielä hetkeä ennen ottelun loppua miljoonan taalan maalintekopaikallaan, josta kiekko KalPalaisten helpotukseksi kimposi yläriman kautta maalin yli.