Kiekko-Vantaa kukisti TUTOn trillerissä - Ensimmäinen kiinnitys Vantaalle

Joonas Hyttinen tehtaili kaksi maalia Kiekko-Vantaan kolmesta maalista.
Kiekko-Vantaa otti ensimmäisen kiinnityksen välieriin kukistamalla Turun TUTOn kotonaan toisessa jatkoerässä lukemin 3-2. Kiekko-Vantaa nousi kaksi kertaa takaa tasoihin ja aina voittoon saakka.

Kiekko-Vantaa kukisti TUTOn niukasti ensimmäisessä puolivälieräottelussa toisessa jatkoerässä lukemin 3−2 (1−1, 0−1, 1−0, 0−0, 1−0). Ottelun hahmoksi nousi loistavan peliesityksen näyttänyt Kiekko-Vantaan Joonas Hyttinen, joka teki lohipaidoille kaksi maalia.

Ottelu alkoi ryminällä. Kumpikin joukkue hyökkäsi vuorollaan, mutta varsinaisia hyviä maalintekopaikkoja ei kummallekaan siunaantunut. TUTO vaikutti olevan hieman unessa, ja Kiekko-Vantaalla oli enemmän tilaisuuksia.

− Ennakkoon oli tiedossa, että luvassa on laadukas ottelu. Niko Frimanilla oli hyvä mahdollisuus, mutta ampui pleksiin. Sellaista sattuu, TUTOn päävalmentaja Miika Elomo totesi.

Neljän minuutin tahkoamisen jälkeen lohinuttujen Julius Rantaeskola sai mahdollisuuden maalintekoon, kun hän pääsi yrittämään, mutta kiekko osui tolppaan. TUTO sen sijaan pääsi ensimmäiseen kelvolliseen hyökkäykseen, kun peliä oli pelattu kuutisen minuuttia.

Kiekko-Vantaan Robert Arrak sai namupaikan, mutta TUTOn maalissa hyvin pelannut Karolus Kaarlehto veti pitemmän korren, eikä osumaa syntynyt. Vantaalaisilla oli hetken kuluttua kaksikin hyvää hyökkäystä, mutta parhaimmassa Rantaeskola ja Juuso Perttilä syöttelivät niin, että TUTOn yksi puolustaja ennätti apuun.

TUTO meni 1−0-johtoon

TUTO avasi maalihanat, kun sen onnistui rikkoa kuparinen ylivoimalla. Rantaeskola, joka kunnostautui lauantaina useammalla tavalla, sai rangaistuksen korkeasta mailasta. Tilanteeksi 0−1 ohjasi maalin edestä Niko Ahoniemi. Syöttäjiksi kirjattiin Aki Keinänen ja Kalle Valtola.

Kiekko-Vantaan tasoitus tuli ensimmäisen erän loppuminuuteilla, kun Hyttinen iski ensimmäisen maalinsa lohipaidoille.

− Kaksi hyvää joukkuetta pelaa hyvää kiekkoa. Nyt on yksi kiinnitys, ja maanantaina jatketaan. Päätuomarin täytyy olla enemmän pelin hengen mukainen, kun pelataan pudotuspelejä, totesi Kiekko-Vantaan pääkäskyttäjä Pasi Arvonen.

Toiseen erään TUTO lähti aivan erilaisella asenteella. Pelin kulku oli kuitenkin varsin tasaväkistä. Kummallakin oli mainioita tilaisuuksia, mutta turkulaiset veivät toisen erän nimiinsä 1−0. Ajassa 28.04 TUTOn Keinänen ampui Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kauton längistä sisään. Tilanne 1−2.

Toisen erän puolivälissä turkulaisten Niclas Lucenius ja vantaalaisten Otto-Eemeli Linke takertuivat toisiinsa maalin takana. Kun Lucenius oli potkaisevinaan vauhtia itselleen, osui hän luistimella Linken sisäreiteen. Seurauksena ottelurangaistus potkaisemisesta.

Kolmannessä erässä Kiekko-Vantaan peli takkuili, eivätkä lohipaidat saaneet mitään aikaan. Vasta kun Hyttinen laukoi paluukiekosta ottelun tasoihin 2−2:een, Kiekko-Vantaa pääsi paremmin kiinni peliin.

Merkittävää oli kuitenkin se, että aiemmin ottelussa johtajan roolissa oli enemmänkin TUTO, mutta mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä selkeämmin osat vaihtuivat. Jos TUTO hallitsi alkupuoliskoa, Kiekko-Vantaa tuli takaa ja ohi.

Jatkoerässä kävi selväksi, ettei ottelusta tulisi kovinkaan lyhyt. Joukkueet hyökkäsivät ja puolustivat hyvin, eivätkä vanhat arkkiviholliset saaneet helpolla mitattua paremmuutta. Mutta toisessa jatkoerässä, ajassa 87.27 Kiekko-Vantaan Janne Kivilahti iski voittomaalin Ville Virtasen syötöstä. Virtasen laukaus b-pisteen viiksiltä osui ylärimaan ja tolppaan, ja Kivilahdella oli helppo työ viimeistellä tärkeä osuma.