Kiekko-Vantaa mursi Jokipoikien selkärangan minuutissa

Teemu Mielonen pelaa vakuuttavasti.
Kiekko-Vantaa nappasi lauantaina Tikkurilan Urheilupuistossa kolmannen kiinnityksen välieriin, kun se kukisti Joensuun Jokipojat maalein 5-1. Jokipojat joutuu maanantaina kotonaan tiukan paikan eteen, kun vantaalaiset ovat voiton päässä välieristä.

Kiekko-Vantaa otti kolmannen kiinnityksen välieriin kukistamalla lauantaina Joensuun Jokipojat kolmannen kerran Tikkurilan Urheilupuistossa. Ottelu oli tasaista pudotuspelitaistelua, mutta lohipaidat leipoivat loppulukemiksi 5-1.

Ottelu oli käytännössä ohi toisessa erässä, kun Kiekko-Vantaa iski kaksi maalia minuutin sisään. Jokipojat ei kyennyt nousemaan, vaan vaipui unholan tienoolle tehottomuutensa vuoksi. Kiekko-Vantaalla on edessään maanantaina mahdollisuus edetä välieriin voittamalla Joensuussa.

Kiekko-Vantaa lähti otteluun vaihtelevasti, ja ensimmäinen tilastomerkintä tuli heti alussa, kun Atte Mäkinen otti rangaistuksen estämisestä. Jokipojat olivat hyvin mukana pelin tiimellyksessä, mutta se ei osannut ratkaista peliä.

Joensuulaiset tulivat peliin hyvällä vireellä, mutta alkutunnustelun jälkeen myös Kiekko-Vantaa pääsi sisään itse otteluun. Jokipoikien Lauri Huhdanpää sai oivan tilaisuuden viedä vieraat johtoon, mutta vantaalaisten hyvin torjunut maalivahti Jani Kautto torjui tyylikkäästi.

Taistelun ensimmäisestä maalista vastasi kotijoukkue Kiekko-Vantaa. Julius Rantaeskola laukoi läheltä maalintekosektorilta tilanteeksi 1-0. Syöttöpisteet merkittiin Toni Leinoselle ja Pekka Niemimaalle. Samassa ajassa Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis otti aikalisän.

− Meiltä vahva alku peliin. Toisessa erässä olimme aika purjeessa, jouduimme puolustuskannalle. Saimme kuitenkin kaksi tärkeää maalia, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä totesi.

Hetken kuluttua siitä kotijoukkueen Frank Gymer pääsi koettamaan onneaan maalivahti Samuel Jukuria vastaan, mutta kiekko singahti tolppaan. Jokipoikien yksi ottelun parhaista tilaisuuksista syntyi, kun Nico Friman potki itsensä läpiajoon, mutta Kautto torjui.

Kiekko-Vantaa iski lukemat 2-0:aan, kun Teemu Mielonen taisteli esimerkillisesti tilanteen loppuun ajaen maalille lapa jäässä. Nuorukaisella oli helppo työ siirtää lohipaidat johtoon. Maaliin syöttäjiksi merkittiin Patrik Moisio ja Joel Lehtinen.

Vain kaksikymmentä sekuntia osumasta, iski vierasjoukkue Jokipojat kavennuksen 2-1:een. Joonas Larinmaa laukoi pikkumustan verkkoon Lauri Huhdanpään ja Oula Uskin syötöistä.

Ajassa 16.31 Huhdanpää taklasi vantaalaispelaajaa niin, että hänelle tuomittiin päähän kohdistuvasta taklauksesta 2+10 minuutin rangaistus. Ensimmäisen erän lopussa Kiekko-Vantaan Niemimaa otti kahden minuutin rangaistuksen.

Kiekko-Vantaan teki minuutissa kaksi maalia

Jokipoikien ylivoima oli tehotonta, vaikka se lähti erään vauhdikkaasti. Vieraiden puolustaja Ville Räsänen nousi laidalta mainiolle paikalle, mutta Kautto oli mies maalinsa suulla. Kautto piti lohipaidat kiinni voitossa erinomaisella esityksellään.

Likimain 800-päinen katsojalauma pääsi seuraamaan vauhdikasta ja tilannerikasta ottelunkäyntiä, kun peli muuttui varsinaiseksi Havaiji-kiekoksi. Päästä päähän edettiin kovalla vauhdilla, ja peli oli sen näköistä.

Erän puolivälissä, kun Jokipojat oli päässyt jäähyltä tasalukuisiksi, Kiekko-Vantaa oli pakotettu heittämään pitkiä kiekkoja, eikä miehistö päässyt vaihtamaan tuoreita jalkoja kaukaloon.

Kun toista erää oli jäljellä seitsemisen minuuttia, Kiekko-Vantaan Joona Harjama iski kiekon maaliin Gymerin ja Mäkisen syötöistä. Tilanteeksi tuli 3-1. Ja minuutin sisään vantaalaiset iskivät toisen maalin, ja lukemiksi tuli 4-1. Kiekko ajautui ruuhkaan, mistä Lehtinen napautti kiekon maaliin.

Samassa ajassa Jokipojat vaihtoi maalivahtia, kun Jukuri sai tarpeekseen ja maalinsuulle luisteli Jonathan Iilahti.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa oli pirteämmällä jalalla kuin joensuulaiset, mutta peli oli silti melkoista miekkailua. Toiset kutsuvat sitä kiihkeäksi pudotuspelitaisteluksi, mutta lähinnä siitä oli vain pienet tuntemukset. Peli oli kolmannessa erässä lähinnä hurlumhei-kiekkoa, eikä Jokipojilla ollut mahdollisuuksia.

Lohipaitojen viidennen osuman viimeisteli Joonas Hyttinen. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran maanantaina Joensuussa.