Kiekko-Vantaa kärsi voittolaukaustappion IPK:lle - "Harmittaa todella paljon"

MESTIS / Raportti
Vantaalaisten Miro Mäkinen oli pirteällä pelituulella. Iski muun muassa hienon osuman.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaan ja IPK:n välinen ottelu venyi aina voittolaukauskilpailuun saakka, missä iisalmelaiset tekivät ratkaisevan osuman. Kenties kauden huonoimman ottelun pelannut lohiryhmä tasoitti ja meni menojaan, mutta tekivät katkeran virheen kolmannessa erässä, jolloin IPK tasoitti kolmisenkymmentä sekuntia ennen peliajan päätöstä.

Kiekko-Vantaa joutui toteamaan lauantain Mestis-kierroksella IPK:n paremmakseen ottelussa, joka jatkui aina voittolaukauskilpailuun, jonka iisalmelaiset voittivat lukemin 4−3. Kiekko-Vantaa tuli ottelun alusta lähtien päälle kuin yleinen syyttäjä. IPK:n yritelmät päästä ensinnäkin omalta alueelta pois ja toisekseen rakentamaan hyviä tilaisuuksia olivat harvassa.

Ottelu IPK:ta vastaan oli vantaalaisille eittämättä kauden huonointa peliesitystä. Syötöt menivät harakoilla, joskin niin kävi myös iisalmelaisille. Mutta ei koko ottelu ollut surkea lohipaidoille, sillä joukkue voitti toisen erän 2−0.

− Tulimme hyvin peliin. Toisessa olimme jäähyllä turhan usein. Olen iloinen pelaajien puolesta. Kahdesta viimeisestä pelistä meille on tullut viisi pistettä, totesi IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen.

Kiekko-Vantaa sai salama-alun ensimmäisessä erässä, jossa kiekollinen hallinta oli lohipaidoilla. IPK laski turhan usein puolustustaan omaa aluetta kohti, mikä oli kostautua. Lohipaidat pyörittivät erää melkein mielensä mukaan. Osumat vain jäivät tekemättä.

Peli kävi niin sanotusti yhtä maalia, missä vantaalaiset pyörittivät ja iisalmelaiset vikisivät. IPK:n yritykset päästä hyökkäyksiin olivat yhtä surkeita kuin vantaalaisten peliesitykset.

Vaikka Kiekko-Vantaa hallitsi, iski IPK ottelun avausmaalin. Maalintekijänä Aku Hämäläinen, syöttäjiksi merkittiin Juuso Viitanen ja kultakypärä Tatu Kokkola. Laukaus tuli hyvältä paikalta maalinedustalta.

Viimeisten sekuntien karu todellisuus

Toinen erä alkoi IPK-jäähyllä, kun Niko Putkonen otti rangaistuksen pelin viivyttämisestä. Kiekko-Vantaa ei onnistunut maalinteossa, eikä se saanut aikaan edes pakkopeliä. Paras yritelmä tuli, kun lohipaitojen puolustaja Juha Tarkkanen nousi ja laukoi, mutta Aleksi Autio IPK:n maalilla torjui.

Kiekko-Vantaa teki tasoituksen ajassa 24.32. Maalinedustalta kiekon verkkoon nosti rystyllä Julius Rantaeskola. Heti perään IPK:lla oli tilaisuus mennä 2−1-johtoon, mutta Viitasen syöttö Tatu Kokkolalle tyrehtyi.

− Ihan hyvä peli tuli pelattua. Viisikkopeli oli hyvää, mutta ylivoimapeli ei toiminut tänäänkään. Harmittaa todella paljon, virkkoi Kiekko-Vantaan valmentaja Tony Virta.

Lopulta 2−1-johtomaali näki päivänvalon. IPK:n puolustus tunaroi kiekon vantaalaisille, eikä Erik Embrich epäröinyt, kun Juuso Perttilä jakoi namusyötön.

Kolmas erä alkoi päädystä toiseen -kilpailulla. Kumpikin joukkue pääsi hyville paikoille lähes vuoronperään. IPK tasoitti Aatu Hämäläisen komealla laukauksella tilanteen 2-2:een. Mutta ottelua ei ennättänyt kulua tuosta kuin runsaan minuutin, kun lohipaidat tekivät 3−2-johtomaalin. Maalintekijänä Miro Mäkinen.

IPK:n taisteluilme johti lopulta siihen, että Janne Katosalmi tasoitti ottelun 3−3:een, kun peliaikaa oli jäljellä vain kolmisenkymmentä sekuntia. Jatkoerä ei tuottanut tulosta, mutta lopulta paremmuus koitti voittolaukauskilpailussa, missä ainoa onnistuja oli Kokkola.

» Lähetä palautetta toimitukselle