Vantaalle maalit, FPS:lle minuutit

Kirkkonummen kiekkoturnauksen avausottelu oli Kiekko-Vantaan yksipuolinen näytös, jonka päätteeksi luvut olivat 7-0. FPS ei vantaalaisten kyydissä pysynyt ja kiehui Timo Willmanin johdolla itselleen 63 rangaistusminuuttia.

Lähes päivä päivältä ryhmäänsä vahvistaneelta Kiekko-Vantaalta puuttui mm. Mestismaajoukkuekutsujen takia runkomiehiä noin puolentoista kentällisen verran, mutta se ei tahtia haitannut. Joukkue oli kolmen vauhdikkaan hyökkäysketjunkin turvin täysin ylivoimainen FPS:ää vastaan. Uusimmat tulokkaat ryhmässä olivat pari päivää sitten sopimuksen solminut laitahyökkääjä Toni Mustonen ja SaiPasta palannut puolustaja Matias Schantz.

Eivät nöyryytetyt forssalaisetkaan sentään parhaalla ryhmällään pelanneet. Kenttäpelaajia puuttui kokoonpanosta kentällisen verran ja maalivahdit olivat sairastelleet. Tolppien väliin asettunut kolmosmaalivahti Tommi Kela päästi alussa muutaman kiekon helpohkosti taakseen, mutta yltyi ottelun loppupuolella ihan kelvolliseen torjuntavireeseen.

Ensimmäisen ottelun forssalaispaidassa otellut ruotsalaiskokelas Alexander Sundqvist erottui joukosta lähinnä pitkien hiusten ja muun joukkueen kanssa erivärisen kypärän ansiosta. Juha Nurmiston ja Mika Piikkilän välissä pehmeästi esiintyneen ruotsalaisen kiekollisesta taidosta ei tosin täyttä kuvaa saanut, sillä sen verran vähän FPS pääsi ottelussa hyökkäyskuvioita kokeilemaan. Huominen pronssiottelu kertonee Sundqvistin tasosta enemmän, mutta ei miehestä tähdeksi Mestikseen ole.

Nopea ratkaisu

Ihan alusta asti peli ei täydeltä teurastukselta vaikuttanut, sillä ensimmäiset kahdeksan minuuttia edettiin hyvinkin tasaväkisesti. Avausmaalin jälkeen vantaalaisten hurlumhei tuotti kuitenkin kolme maalia yhtä moneen minuuttiin, ja erätauolla peli oli ohi, kun taululla komeili 4-0.

Ensimmäisenä osui ottelun alun pirtein ketju, jota johti lohipaidoista Janne Jaakkola. Heikki Löfman vippasi ylivoimalla rystyltä pienestä kulmasta, ja kiekko upposi helposti FPS-vahti Kelan taakse.

Vain 14 sekuntia edellisestä oli Pekka Nöyräsen johtaman vantaalaisketjun vuoro hyökätä. Kela pudottautui turhan aikaisin jäihin, ja Petteri Linnonmaa viimeisteli läheltä 2-0.

3-0-maalissa parrasvaloihin ehti illan antisankari Timo Willman. Tilin avaus estämisestä otetulla kakkosella antoi Heikki Löfmanille mahdollisuuden hienoon poikittaissyöttöön ylivoimalla, ja Janne Jaakkola jatkoi kiekon ohi Kelan.

Täysin aseeton ei FPS:kään ollut. Matti Raunio ehti harhautella kiekon maaliinkin asti ennen kuin linjatuomari onnistui viestittämään pelaajille tilanteen olleen paitsion. Samaisella FPS-ylivoimalla Mika Piikkilä pääsi maalin edestä sohimaan pariinkin kertaan, mutta tuloksetta.

4-0-maalista vastasi erän lopulla Mikko Kainulainen. Tarkka veto upposi pienestä kulmasta takatolpan kautta kilahtaen. Hetkeä aiemmin FPS-pakki Mikko Martikainen tarjoili uskomattoman harhan suoraan oman maalinsa eteen Toni Mustosen lapaan, mutta sillä kertaa Tommi Kela pelasti maalillaan tilanteen.

Suoritus se tämäkin

Toinen erä oli forssalaisten Timo Willmanin oma show. Kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta. Ensimmäinen vaihto rangaistuksen päätyttyä, ja uusi kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta. Ensimmäinen vaihto rangaistuksen päätyttyä, ja uusi kaksi minuuttia huitomisesta. Ja sitten kiehui yli. Mies vauhdilla vastustajan kimppuun ja pian sen jälkeen suihkuun. Ei tullut ikävä.

Mestis kaipaa persoonia, sitä ei käy kieltäminen. Ja fyysisen, hyvän oman pään pelin Willman osaa, se ehdittiin nähdä avauserässä. Mutta sen jälkeiset tapahtumat olivat suorastaan säälittäviä. Etenkin, kun kyseessä oli vain harjoitusottelu.

Kiekko-Vantaan urakkakaan ei sentään täysin nappiin mennyt, sillä joukkue pääsi pelaamaan toisessa erässä ylivoimalla toistakymmentä minuuttia, muttei tehnyt yhtään ylivoimamaalia. Yritykset olivat ottelun jo ratkettua liian taiteellisia, ja muutaman namupaikan teki tyhjäksi FPS-vahti Kela sekä yhden tolppa, johon Petteri Linnonmaa suuntasi oman kutinsa.

Ei Vantaa silti maaleitta erässä jäänyt. Ennen suurimpien jäähytalkoiden alkua oli onnikin matkassa, kun Marko Fromin siniviivakuti yllätti maalivahdin muutettuaan suuntaansa forssalaispelaajan omasta mailasta.

Kolmannesta erästä ei enää suurta kerrottavaa jäänyt. Kiekko-Vantaa teki maalin erän ensimmäisellä ja viimeisellä minuutilla, ja FPS jatkoi omalla linjallaan nappaamalla vielä viisi kaksiminuuttista.

6-0-maali syntyi – yllätys, yllätys – ylivoimalla. Miikka Lindholm ja Mikko Kainulainen järjestivät paikan, ja Petja Pietiläinen viimeisteli.

7-0:ssa Toni Mustonen syötti kulmasta maalille nousseelle Petteri Linnonmaalle FPS-pakki Mikko Martikaisen längistä, ja Linnonmaa jatkoi pelivälineen maalivahti Kelan längistä maalin perukoille.

Virheetön sankari

Forssalaisten parhaana palkittiin puolustaja Asko Rantanen. Pakkiparinsa Jussi Kulmalan kanssa Rantanen olikin joukkueensa parhaimmistoa, sillä muut pakkiparit olivat aika yössä, ja hyökkäyksessä ei tehoja ollut laisinkaan.

Vantaalaisten parhaaksi raati arvioi kiekon kanssa varmaotteisesti huseeranneen ex-jokerijunioripakki Antti Nyrhisen, joka saalisti kaksi syöttöpistettä. Onnistujia joukkueessa oli laajalti.

Antti Niemi ei vantaalaisten maalilla erityisen koville joutunut, mutta nollapeli oli taatusti erinomainen tapa juhlistaa 20-vuotissynttäreitä.

Pahasti rypenyt FPS saa mahdollisuuden maineensa paikkaamiseen lauantain pronssiottelussa, jossa Haukat tarjonnee tasaväkisemmän vastuksen. Kiekko-Vantaan riemukulkua yrittää illan finaalissa pysäyttää turnauksen isäntäjoukkue Salamat.