Kiekko-Vantaalle maukas voitto Espoo Unitedista - "Olimme sitkeitä"

Juho Ratilainen pelasi hyvän ottelun lauantaina.
Kuva © Antti Varonen
Kiekko-Vantaa kukisti Espoo Unitedin paikallisottelussa Tikkurilassa. Joukkueet pelasivat vauhdikkaan ja viihdyttävän Mestis-ottelun, jossa lohipaidat nousivat tappioasemasta maalin voittoon.

Kiekko-Vantaa ja Espoo United pelasivat lauantaina toisen osan revanssiotteluista Tikkurilassa. Ensimmäisessä ottelussa Espoossa lohipaidat voittivat maalein 4-1, ja sama tahti jatkui toisessa ottelussa, kun Kiekko-Vantaa kukisti Unitedin maalein 2-1 (0-0, 1-1, 1-0).

Joukkueet olivat liikkeellä hyvällä jalalla, eikä väsynyttä puurtamista juuri nähty. Kiekko-Vantaan maalin suulla pelasi Jokerit-laina Juho Ratilainen, jonka torjunnat olivat suuressa roolissa lohipaitojen voitossa.

− Oman joukkueen kannalta oli parasta se, että pelasimme hyvin. Tila ja maalintekopaikat olivat vähissä, ja huonoa oli oikeastaan vain se, että hävisimme, totesi Unitedin pääluotsi Niko Marttila.

Espoolaiset tulivat heti alusta päälle kuin herhiläiset, ja vantaalaisilla oli vaikeuksia avata omaa peliään. Ottelu kuitenkin tasoittui, ja molemmat vyöryttivät hyökkäyksiä, mutta varsinaisia laukauksia nähtiin vasta viiden peliminuutin jälkeen.

Espoolaiset saivat mahdollisuuden, kun Kiekko-Vantaan Jussi Pelto-Arvo otti koukkaamisesta kahden minuutin rangaistuksen. Ylivoiman parasta antia oli tilanne, jossa United sai aikaan siniviivalaukauksen ja ohjauksen.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

− Tänään olimme sitkeitä. Tässä pari viime peliä jouduimme lähtemään liikkeelle kapealla miehistöllä, ja siihen nähden pelasimme hyvin. Ottelussa pelasi kaksi hyvin puolustavaa joukkuetta, virkkoi Arvonen.

Unitedin pirteän alun jälkeen lohipaidat saivat kiinni pelijuonesta. Jos espoolaiset hallitsivat alkua, tuli Kiekko-Vantaa takaa ja käänsi kiekollisen hallinnan itselleen. Paikallisottelun tuntua tuli esille, kun Santeri Saari ja Joonas Hyttinen ottivat Espoon päädyssä yhteen. Jäähyjä ei kuitenkaan vihelletty.

Kivilahti upotti Unitedin

Toinen erä alkoi niin ikään espoolaisten pyörittämisellä. Erän alkuun United otti kaksi jäähyä, mutta Kiekko-Vantaa ei saanut kiekkoa maaliin. Ylivoimapelistä ei ollut paljon kerrottavaa jälkipolville.

Varsinaiset maalintekopaikat olivat vähissä lähes koko ottelun ajan. Kummatkin joukkueet olivat pakotettuja laukomaan kaukaa, kun ne tukkivat hyvin keskustan ja maalin edustan. Ratilainen ja Espoo Unitedin maalivahti Nico Viksten pelasivat varman ottelun.

Ottelun kuparisen rikkoi United, kun Oskari Uomala iski maalin, eikä Ratilainen mahtanut mitään. Syöttöpisteet merkittiin Kai Lehtiselle ja Waltteri Hopposelle.

Kolmisen minuuttia tästä Kiekko-Vantaa tasoitti. 1-1:een maalin teki Pelto-Arvo Miro Mäkisen ja Otto-Eemeli Linken syötöistä.

Kolmas erä alkoi, kuten kaksi aiempaa, espoolaisten painostuksella. Molemmat joukkueet tekivät niin sanottuja nopeita lähtöjä eivätkä suosineet niinkään hitaita lähtöjä. Espoolaisten Jiri Veistolalla oli maukas mahdollisuus viedä espoolaiset johtoon, mutta kiekko viuhui ohi maalin.

Kotijoukkueen toisen ja ottelun voittomaalin iski Janne Kivilahti, joka teki kauniin maalin suoraan luistelusta, kun lohipaidat pääsivät kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Näin Kiekko-Vantaa sinetöi 2-1-voiton.