Kiekko-Vantaa paikalliskamppailun voittoon - "Voitto oli erittäin tärkeä henkisesti"

MESTIS / Raportti
Miro Mäkinen kaatoi yksin Espoo Unitedin. Tilille 1+1.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaan ja Espoo Unitedin peli siirrettiin pelattavaksi Tikkurilan harjoitushalliin, kun päähallissa ilmeni putkivaurioita, eikä peliä voitu siellä pelata. Vauhdikkaan ottelun voittajaksi selvisi kotijoukkue Kiekko-Vantaa.

Lauantain Mestis-kierroksella Tikkurilassa kotijoukkue Kiekko-Vantaan ja Espoo Unitedin välinen ottelu jouduttiin pelaamaan harjoitushallissa. Vauhdikkaan taistelun jälkeen digitaalit osoittivat Kiekko-Vantaalle lukemia 2−1 (1−1, 1−0, 0−0).

Espoo United sai hyvän alun peliin. Molemmat ottivat jäähyt, ja neljällä neljää vastaan pelaaminen tuotti tulosta. Ottelun ensimmäisen maalin ampui Kai Lehtinen. Syöttäjiksi selvisi Juuso Forsström ja Joonas Toivanen. Kiekko-Vantaalla oli maalin jälkeen mahtava maalintekotilaisuus, mutta Miro Mäkinen epäonnistui.

− Periaatteessa olen ihan tyytyväinen. Teimme mitä voimme. Toisessa erässä menetimme kiekkoja liikaa. Emme päässeet oikein kunnolla hyökkäämään, totesi Unitedin päävalmentaja Niko Marttila.

Erän puolivälissä Kiekko-Vantaan Joonas Hyttinen taklasi Espoo Unitedin Olli Iisakkaa selästä. Iisakka loukkasi itseään niin, ettei enää voinut pelata ottelussa. Lohipaidat eivät saaneet peliä uomiin sitten millään. Peli sujui jopa paremmin alivoimalla kuin tasakentällisin.

Ajassa 14.53 Kiekko-Vantaan Julius Rantaeskola sai kiekon b-pisteen kaarelle ja laukoi. Viime kauden maaliennätysmies ei erehtynyt, ja kiekko sujahti jäätä pitkin ohi hyvin pelanneen Nico Vikstenin. Syöttäjinä toimivat Atte Mäkinen ja Miro Mäkinen.

Espoo United ei pysynyt vantaalaisten vauhdissa

Toinen erä alkoi saman tien espoolaisten vankalla puolustuspelaamisella. Kummallakin oli omat hyvät mahdollisuudet, mutta lisää maaleja saatiin odottaa puoli erää. Espoolaisten paras tilanne syntyi, kun Tatu Kanerva syötti Victor Westermarckille ykkössektorille, mutta lohipaitojen maalivahti Jani Kautto torjui.

− Olen ylpeä joukkueesta. Pisteet tulivat tarpeeseen ja voitto oli erittäin tärkeä henkisesti. Kolmas erä meni puolustamiseksi. Aloimme jälleen heittäytyä kiekkojen eteen, kuten pitääkin, totesi Kiekko-Vantaan pääluotsi Pasi Arvonen.

Ottelun viimeisen ja samalla voittomaalin iski Miro Mäkinen, joka sai mainiot syötöt kultakypärä Juuso Perttilältä ja Juho Rautaselta. Ottelun hahmoksi nousikin juuri Miro Mäkinen, jonka saalis oli ottelussa 1+1.

Kun kolmannen erän jälkipuolisko pyörähti käyntiin, alkoi espoolaisten suunnaton loppukiri. United pyöritti pitkiä vaihtoja, mutta pelkkä kiekon siirtely ei tällä kertaa tuonut toivottua lopputulosta.

Peli pyöri pitkään lohipaitojen päädyssä, eikä vantaalaisten hihoista löytynyt enää yhtään ässiä. Vikstenille merkittiin muutamat maukkaat torjunnat, mutta ne eivät riittäneet voittoon, kun muut pelaajat olivat tehottomia.

» Lähetä palautetta toimitukselle