Mehtimäen kirous murtui − TUTO kaatoi ärjypaidat jatkoajalla

MESTIS / Raportti
Jokipojat ja TUTO väänsivät jälleen kovaa. Kuva viime kohtaamisesta Kupittaalla.
Kuva © Timo Savela
Joensuun Mehtimäellä oli perjantai-iltana tarjolla vauhdikasta kiekkoa, kun Jokipojat isännöi TUTOa. Vaikka Jokipojat olikin suurimmaksi osaksi niskan päällä, onnistui turkulaisten napata pitkän väännön jälkeen voitto ja kaksi pistettä jatkoajalla. Voitto on turkulaisille ensimmäinen Mehtimäellä sitten kevään 2013.

− Viiteen vuoteen ensimmäinen voitto täällä. Se kertoo, miten vaikea paikka Mehtimäki on, totesi TUTO-luotsi Miika Elomo ottelun päätyttyä.

− Olisi ollut iso sauma, todella iso sauma kolmeenkin pisteeseen, harmitteli Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis.

Vaikka ottelun lopputulos antaakin kuvan tasaisesta pelistä, oli isäntäjoukkue kuskin paikalla suurimman osan iltaa. Ottelun avauserä meni täysin Jokipoikien nimiin TUTOn päästessä vain yksittäisiin hyökkäyksiin. Nämäkin yritykset tyssäsivät ensimmäistä peliään ärjypaidassa pelanneeseen Sebastian Ylöseen.

Elomo tosin oli omiensa otteista hieman toista mieltä.

− Rehellisyyden nimissä olimme parempi joukkue, vaikka numerot olivatkin tasaiset.

Jokipojat siirtyi ottelun alkumetreillä 1−0-johtoon, ja vierasjoukkueen turhautuminen oman pelinsä takkuiluun purkautui pieninä pystypaineina.

Ottelun edetessä turkulaiset alkoivat kuitenkin saada peliään kasaan. Vaikka vielä toisen erän alussakin Jokipojat sai luotua paremmin painetta, sai TUTO pidettyä puolustuksensa kuosissa − muuten lukemat olisivat saattaneet olla rumemmatkin.

Hylätty maali lamaannutti TUTOn

Toisen erän edetessä turkulaispoppoo alkoi siirtää painetta ärjypaitojen päätyyn. Kapteeni Niclas Lucenius pääsi puolittaiseen läpiajoon, taituroi hienon piruetin ja iski joukkueensa tasoihin.

Luceniuksen maalin jälkeen TUTO piristyi huomattavasti. Vajaa kymmenen minuutin pelin jälkeen tapahtui jälleen, kun Matias Lehtonen pääsi pitkän turkulaispyörityksen jälkeen niittaamaan lukemat 2−1:een.

− Meiltä hyvä tulo peliin: ensimmäinen erä oli hyvä, kolmas erä oli hyvä, mutta toinen... ei noin voi pelata, Varis tuumasi.

Toisen erän lopulla turkulaisten pelissä tapahtui kuitenkin taas notkahdus. Toisen maalin jälkeinen hyvä pöhinä jäi vierasjoukkueelle päälle, ja kiekko löytyi jo kolmannen kerran Jokipojat-maalista. Maali jäi kuitenkin hyväksymättä tuomareiden vedotessa korkeaan mailaan.

− Mikä korpeaa eniten, on se maali, joka meiltä vietiin, Elomo aloitti.

Tilannetta oli puitu myös ottelun päätyttyä.

− Suoraselkäisesti tuli tuomari pelin jälkeen sanomaan, että hänen virheensä, mutta ei ole ensimmäinen kerta tässä sarjassa, kun maalit eivät mene tasan.

− Enkä puhu nyt vain TUTOsta vaan koko sarjasta, Elomo jatkoi.

Jokipoikien onnistui päätöserässä pilata turkulaisten varmalta vaikuttanut 2−1-johtoasema. Ennen viimeisen kymmenminuuttisen alkua Timo Hiltunen tasoitti tilanteen ja näin piti viimeiseen asti toivoa yllä.

Isäntien peli kaatui kuitenkin lopulta jatkoajan jäähyilyyn. TUTO pyöritti niin kahden kuin yhden miehenkin ylivoimaa, ja lopulta pistelinko Kalle Valtolta niittasi jatkoajalla loppulukemat 3−2.

− Menimme suunnitelmassa ihan vääriin asioihin. Annoimme TUTOlle sen, minkä he halusivat, Varis totesi.

− TUTO tykkää pelata kiekon kanssa ja siellä on paljon taitoa. Me taas pyörimme kymmenen minuuttia omissa. Siitä sapiskaa meille, hän jatkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle