Johtoaseman sulaminen ei Jokipoikia murtanut

Nico Frimanin Jokipojat irvisti itselleen maistuvan kotivoiton.
Jokipojat sai kuin saikin helpotusta korpivaellukseensa, kun joukkue kukisti selvin lukemin Heinolan Peliitat. Päätöserän rynnistys toi joensuulaisille pisteet maalein 6–2 (0–0, 2–1, 4–1).

Avainasemassa vuoden 2016 pelit päättäneessä Jokipoikien ja Peliittojen ottelussa oli päätöserän alku. Peliitat oli tullut kovalla työllä kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin, mutta joensuulaisten tehokas viimeinen 12-minuuttinen poiki neljä maalia ja selvän kotivoiton.

− Oltiin ehkä vähän parempia kolmannen erän alussa, mutta sitten virheiden ja jäähyjen kautta peli meni Jokipojille. Ei siinä mitään, ansaittu voitto, Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen myönsi.

Kun ottelu katkaisi Peliittojen kolmen ottelun voittoputken, tuli Jokipojille pistesaalis oivaan paikkaan. Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen voitot ovat olleet harvassa, ja helpotus näkyi joukkueessa.

− Joukkue tarvitsi tämän voiton, ja tietysti ansaitsikin sen. Pelattiin hyvä peli ja saatiin onnistumisia kaikille, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen kehui.

Jokipojat pystyikin varsin vahvaan esitykseen. Avauserästä lähtien se loi tiheästi maalipaikkoja, mutta Timo Niemi (31 torjuntaa) murtui vasta toisessa erässä. Alkukauden loiston jälkeen hieman hiipuneet Oula Uski ja Lauri Huhdanpää osuivat vain 25 sekunnin sisään, ja taululla oli 2−0.

Peliitat rynnisti tasoihin, kun ensin Tuomas Huhtanen hyödynsi alivoimalla puolustaja Santeri Arousvan emämunauksen ja rokotti vanhaa seuraansa. Tasoituksen niittasi Eetu Elo Jaakko Lantan nappisyötöstä.

Sitten alkoi kotijoukkueen ilotulitus paluumuuttaja Samu Pitkäsen johdolla. Pitkänen veivasi läpiajosta voittomaalin, kun taas 4−2-osumasta vastasi puolustaja Joni Muranen. Joensuulaiskasvatin viivaveto kimposi peliittapuolustuksesta omaan verkkoon.

− Harmi, kun hirveällä työllä tultiin 2−2:een. Otettiin läpi pelin ääliömäisiä jäähyjä, missä kärkiosasto oli mukana. Kun peliä ratkottiin, niin tuli henkilökohtaisia virheitä. Kärkiosasto petti nyt, mutta kyllä se on ratkaissut pelejä meille toiseenkin suuntaan, Tuomainen jatkoi.

Lisäosumia joensuulaisille iskivät vielä Oskari Lehtinen ja komean soolomaalin kikkaillut Nico Friman.

− Kun Peliitat tuli tasoihin, joukkueen selkäranka ei murtunut, vaan pistettiin lisää pötköä, Aaltonen innostui.

− Erityismaininta menee nelosketjulle. Raastaa, repii, taistelee ja lyö maalipaikkojakin, hän päätti.

Jokipoikien 2017 pelit alkavat keskiviikkona vierasottelulla Kokkolassa. Peliitat taas matkaa perjantaina Lempäälään.