"Hemmetin tiivis" KeuPa sai ansaitsemansa

MESTIS / Raportti
Roope Urpolahdelle riitti maalillaan 13 torjuntaa.
KeuPa HT otti keskiviikkona ensimmäisen voittonsa sitten lokakuun puolenvälin, kun se vieraili Joensuussa. Puolentoista viikon mittainen maajoukkuetauko hyvästeltiin KeuPan 1–2-vierasvoiton merkeissä.

Tiivis puolustuspeli ja tehokkaasti käytetyt maalipaikat olivat valttia keskiviikkona, kun KeuPa pystyi nipistämään Jokipojilta täydet kolme sarjapinnaa. KeuPa oli etevämpi maalein 1−2 (0−0, 0−2, 1−0).

KeuPa katkaisi samalla viiden ottelun tappioputkensa. Myös peräpää piti hienosti: tappioputken aikana omiin oli mennyt peräti 28 maalia, eli 5,6 ottelua kohden.

− Lähdettiin taistelemaan ja tekemään historiaa. Päätettiin, että jätetään kaikki jäälle ja katsotaan, mihin se riittää. Äärimmäisen hyvä taistelu. Jokipojilla ei ollut viidellä viittä vastaan oikeastaan paikan paikkaa. Itse teimme niistä, mistä piti tehdä, mutta paikkoja olisi ollut ehkä enempäänkin, KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen summasi.

Historiaa KeuPa teki otettuaan kautta aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa Joensuusta. Kolme aiempaa olivat kaikki menneet Jokipoikien nimiin.

KeuPan ykkösvitja osui toisessa erässä kahdesti. Erän alussa Jere Friberg (1+1) tempaisi avopaikasta ohi maalivahti Samuel Jukurin, ja loppupuolella ylivoimalla Samuel Salosen (1+1) kuti kimposi Jukurin kilvestä korkealle ja tippui maaliin. Emppu Pulliainen syötti kummatkin osumat.

− Olimme vähän repaleisella porukalla. Yksi valmentaja, yksi huoltaja ja yksi joukkueenjohtaja. Joukkuekin oli vähän repaleinen, Heiskanen jatkoi.

Jokipoikien kiri alkoi hiukan liian myöhään. Joonas Larinmaan 1−2-kavennus ylivoimalla syntyi nelisen minuuttia ennen loppua, mikä oli lopulta liian myöhäistä. Kunnon kiriä ei syntynyt: KeuPa pystyi läpi ottelun pitämään joensuulaiset poissa parhailta paikoilta.

− Ei vaan riittänyt. Kulma on kiva paikka pelata. Siellä on kiva pyöriä kuin puolukka jossain, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen taas muotoili.

− Hemmetin tiivis peli, ja ennen kaikkea hieno taistelu ja sydän. Tätä sen pitää olla joka ilta tässä sarjassa, jos meinaa ottaa pisteitä, Heiskanen summasi.

Jokipojat isännöi lauantaina Peliittoja, kun taas KeuPa saa vieraakseen TUTOn.

» Lähetä palautetta toimitukselle