TUTO ei maalipaikoissa arastellut: IPK kaatui jälleen jäähyihin ja tehottomuuteen

MESTIS / Raportti
Peli-Karhuilla riitti työtä oman maalin edessä. Tässä Ilkka Vaarasuo siivoaa maalinedustaa.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhujen taistelu karsintapeikkoa vastaan käy päivä päivältä tuskaisemmaksi. Perjantaina tuskaa lisäsi TUTO, joka kävi hakemassa pisteet Kankaalta selkein 2−6 lukemin.

Ottelu alkoi lähes tuhatpäisen yleisön edessä varsin vauhdikkaasti. Vauhtia ja yleisöön menevää lätkää saatiin ihastella toden teolla ja vaikka vierailija TUTO loi ehkä näyttävimmät pyöritykset, pääsi myös kotijoukkue IPK luomaan todellisia maalitilanteita.

Kotijoukkueen valmentaja Jukka Niiranen oli viime aikoina painottanut joukkueelleen rohkeaa maalille menoa, sillä erityisesti vastustajan maalinedusta on ollut alue, jolla karhulauma on ollut kesynä kuin mummon kotikissa. Tähän on haettu nyt muutosta.

Ensimmäisessä erässä muutosta nähtiinkin, ja hyökkääjät ajoivat rohkeammin maalille. Tämä ei kuitenkaan ollut päätuomarikaksikon Jukka Pelkonen - Lasse Kauppinen mieleen, sillä näistä tilanteista kotijoukkueelle kirjattiin erän puolivälissä kaksi peräkkäistä jäähyä, joista molemmista TUTO laadukkaalla ylivoimallaan rankaisi. Maalintekijöinä kunnostautuivat Aki Juusela ja Tomi Wilenius.

− Kovasti on painotettu maalille ajamisen merkitystä, mutta nyt kun siihen on saatu pikkuhiljaa parannusta, niin se palkitaan kahdella jäähyllä, Niiranen tuskaili.

Ensimmäinen jäähyistä aiheuttikin aivan oikeutetusti tunnekuohun IPK-aitiossa, sillä tilanteessa maalille oikeaoppisesti irtokiekkoon rynnännyt Eetu Patronen ei tilanteessa ainakaan tahallaan näyttänyt jäitä maalivahdin päälle jarruttaneen. Voidaan sanoa TUTO-vahti Julius Pohjanoksan hankkineen tilanteessa jäähyn Patroselle, sillä mies odotti Patrosta ja vain hetki ennen IPK-hyökkääjän ennättämistä kiekkoon sulki sen räpyläänsä. Patronen sai vain vaivoin pysäytettyä itsensä tilanteessa ennen maalivahtia.

IPK sai pidettyä TUTO-kultakypärän Aki Keinäsen hyvin aisoissa. Tässä miehen paras maalipaikka, kun kiekko painuu harhautuksen jälkeen ohi maalin.
Kuva © Janne Falck

Parempi joukkue voitti

Toinen erä alkoi sekavissa ja tunnustelevissa merkeissä, mutta siitä huolimatta kiekko löysi kuin varkain IPK-maaliin heti ensimmäisestä TUTO-hyökkäyksestä. Maali kuvasikin hyvin koko peliä. TUTO sai sinänsä varsin vaarattoman hyökkäyksen IPK-päätyyn ja lopuksi maalin edestä löytyy vapaa maila, joka sivaltaa laatan verkkoon. Tällä kertaa maalintekijä oli Kalle Valtola. Hetki tästä ja IPK vaihtoi maalivahti Antti Leskisen tilalle Tuomas Tolosen. Leskisen piikkiin TUTO-maaleja ei voinut laittaa, mutta jotain joukkueen herättämiseksi oli tehtävä.

Tämän jälkeen karhunutut esittivät illan parasta peliään. Paine saatiin pikkuhiljaa TUTO-päätyyn ja maali roikkui ilmassa. Tarmo Reunasen vipattua kiekon katsomoon IPK pääsi lopulta ylivoimalle, joka toikin kaivatun kavennuksen.

Maalia edelsi todellinen hässäkkä, jossa IPK osui jo kahdesti tolppaan ja kertaalleen maalivahdin torjunnasta ylärimaan. Juuri ennen maalia Pohjanoksa menetti jo mailansa torjuessaan Roberst Locansin harhautuksia ja lopulta irtokiekon maaliin niittasi Jukurit-laina Ville Leskinen.

Maalin jälkeen IPK hallitsi peliä ja kavennus oli monesti lähellä. Mutta kun maalinteko ei maistunut, iski TUTO. Mikko Laine karvasi luvattoman helposti kiekon IPK-puolustukselta ja tarjoili maalin eteen unohdetulle Aleksi Rutaselle paikan, josta mies ei erehtynyt. Mikko Laine oli muutenkin illan hahmo, sillä mies iski vielä TUTOn 1−5- ja 1−6-maalit. Tosin viimeisin syntyi varsin onnekkaasti IPK:n Henri Auvisen potkittua epäonnekseen Tolosen jo torjuman kiekon maaliin. Laine oli pelipäällä, sillä mies kirjasi komeat tehot 2+2.

Yksitoista sekuntia ennen päätössummeria Locans toi komealla yksilösuorituksella hieman lohtua kotijoukkueelle kaventaessaan 2−6:een.

Pelin jälkeen sekä kotijoukkueen käskijä Niiranen, että TUTO-luotsi Miika Elomo ihastelivat vierasjoukkueen hyvää peli-ilmettä kaukalossa.

− Kyllä vastustajalle täytyy nostaa hattua. Ihailtavaa kiekollista peliä, Niiranen jakoi tunnustusta.

− Vahva esitys, vaikka jokunen pelaaja tippui kesken kaiken. Ensimmäiseen erään muistutettiin, että pitää olla aistit hereillä ja pojat hoitivat sen hyvin. Tästä on hyvä jatkaa, Elomo kiitteli omiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle