Tällä kertaa IPK:lta pisteet vei TUTO Hockey - IPK ainoana nollakerhossa

MESTIS / Raportti
Mikko Juusola on ollut IPK:n yksi valopilkuista vaikealla alkukaudella.
Kuva © Janne Falck
Iisalmessa kohtasi kaksi nollakerholaista. Loukkaantumista kärsivä TUTO Hockey ja tehottomuudesta kärsivä Iisalmen Peli-Karhut. Ratkaisu syntyi suurista jäähymääristä riippumatta vasta kolmannen erän viimeisellä kymmenyksellä.

Ensimmäinen erä lähti hyvin rikkonaisesti käyntiin, kun TUTO otti jo 30 sekunin pelin jälkeen jäähyn. IPK sortui myös jäähyilyyn ja joutui varhaisessa vaiheessa kahden miehen alivoimalle. TUTOn ylivoima tuotti jo ensimmäisellä yrityksellä tulosta, kun HPK-laina Roope Laavainen pommitti Matias Lehtosen syötöstä suoraan kiekon maalinperukoille.

Ensimmäisessä erässä nähtiin monia isoja jäähyjä, kun Taneli Siikaluoma ja Matt Nickerson otti 2+10 ja Mikke Levo ulosajon laitataklauksesta. Matt Nickerson haki myös asetelmia IPK kapteeni Otto Huttusen kanssa, joka ei realisoitunut missään vaiheessa fyysiseksi painiksi. Nickerson tyytyi vaihtopenkiltä näyttämään kansainvälisiä käsimerkkejä ja Otto Huttunen omisti tuuletuksensa suoraan jäähypenkillä istuvalle Nickersonille.

TUTOn kärsiessä vielä Mikke Levon viisiminuuttista toisen erän alussa, pamautti Otto Huttunen niin ikään suoraan Mikko Juusolan syötöstä maalin. 

Ottelussa kohtasivat kaksi nollakerholaista, kolmanteen erään lähdettiin jännittävästä 1-1 tasatilanteesta. IPK ei juhlinut tänäänkään, kun TUTO pääsi vastahyökkäykseen ja LassI Kokkala iski Matias Lehtosen esityöstä numerot 2-1, tyhjään nuottaan sinetin iski vielä Juho Mäkelä.

IPK:n ongelmaksi astui jälleen tehottomuus. Viime kaudelta seurannut ongelma on realisoitunut tämän kauden neljässä ensimmäissä pelissä, kun joukkue on saanut vain viisi kertaa kiekon vastustajan maaliin. 

"22 maalipaikkaa, yksi tehty maali. Sitten ylipelaaminen tossa omanpään täyttämisessä ja kaverin voittomaali. Valot kiinni"

TUTOn voiton avaimet löytyivät maalinsuulta ja hyvästä alivoimapelaamisesta. Julius Pohjanoksa nappasi 31 torjuntaa ja TUTOn alivoima sai urakoida yli erällisen verran. 

"Kova päivä ylipäätään, aamulla yhdeksältä lähdettiin tulemaan tänne pyhättöön ja joukkue oli nöyrä, tapettiin vieraskentällä hyvän yleisön edessä yli erä alivoimaa, mikä on todella kova suoritus. Kova taistelu peli, tärkee voitto meille, ollaan muutaman kerran höntyilty johtoasema alkukaudesta ja nyt ei tehty sitä. Pienellä nipulla liikkeellä ja oikein tyytyväinen iltaan", kommentoi Miikka Elomo

Kummatkin joukkueet jatkavat huomenna pelejä, kun TUTO matkaa Rovaniemelle ja IPK Savonlinnaan. 

"No jos ollaan nyt ihan rehellisiä, tällä hetkellä ottaa niin paljon päähän, että kyllä tässä tarvitsee hetken ajan sulatella tätä peliä. Päästään seuraavaan peliin, siitä nyt on vähän katsottu SaPKoa, mutta palautellaan nyt ensiksi tämä peli ja niellään tämä valtava pettymys tästä illasta pois. Huomenna se aurinko nousee joka tapauksessa", kommentoi Janne Sinkkonen

» Lähetä palautetta toimitukselle