JUK - PEL
HPK - JYP
KOO - KÄR
TAP - SAI
TPS - KAL
ÄSS - IFK
OTT - CBJ 2.00
DET - MIN 2.30
CHI - COL 2.30
CGY - ANA 4.00
VGK - WPG 5.00
BUF - WSH 20.00
NYR - NJD 20.00
STL - BOS 23.00

RoKi päätti kautensa voittoon IPK:sta - "Täysin ymmärrettävä pellailu"

MESTIS / Raportti
RoKi aloittaa kesäloman, kun IPK jatkaa pudotuspeleihin. (Arkistokuva)
Kuva © Jarno Hietanen
Pohjoisen Mestis-joukkueet pelasivat Iisalmessa rauhallisen kaveripelin ilman suurempia paineita voitosta. Kautensa illan otteluun päättänyt RoKi vei lopulta voiton lukemin 4−2.

IPKn ja RoKin välisessä viimeisessä runkosarjan ottelussa ei suuria panoksia enää ollut, kun iisalmelaiset olivat jo varmistaneet pudotuspelipaikkansa ja rovaniemeläisillä oli ainoastaan teoreettiset mahdollisuudet nousta pudotuspeliviivan yläpuolelle. Iisalmen keskiviikkoillassa pelattiin siis enemmänkin velvollisuudesta kuin voiton tarpeesta.

− Kyllähän tämä sellainen matsi oli, että piti pelata vain läpi. Me puhuttiin, että lähdetään raapimaan kuudetta sijaan, mutta täysin ymmärrettävä pellailu. Kaveri säästeli itseään ilmeisesti rinteisiin ja me säästeltiin pudotuspeleihin, sitten se oli tuon näköistä, IPK-luotsi Janne Sinkkonen tuumasi.

Avauserän ensimmäinen puolikas oli kotijoukkueen hallintaa ja se avasikin ottelun maalitilin Tatu Kokkolan toimitettua kiekon ohi RoKi-vahti Rasmus Reijolan. IPK jatkoi läpi erän vahvaa paineistustaan, joka hidasti RoKin mukaan tuloa peliin. Tiukasta IPKn oman alueen puolustuspelistä huolimatta vieraat tulivat tasoihin Kristian Kankaan maalilla erän lopussa.

Toisessa erässä pelin kulku tasaantui hiukan, vaikkakin IPK pääsi hakemaan johtomaalia ylivoimilla niissä kuitenkaan onnistumatta. Ottelun puolen välin jälkeen rovaniemeläiset porhalsivat 2−1-johtoon IPKn hyökkäyssinisen kiekon menetyksestä avautuneesta tilanteesta. Maalin napautti Atte Antinaho.

Kotijoukkue kuitenkin vastasi nopeasti, kun Samu Pääkkönen löi tilanteen 2−2:een vajaa minuutti vieraiden osumasta. Jopa ajoittain verkkaisesti edennyt peli sai maaleista lisävauhtia ja tilanteita syntyi tiheämpään molempiin päihin erän loppua kohden, mutta erätauolle siirryttiin edelleen tasatilanteessa.

Viimeiseen erään rovaniemeläiset tulivat vahvemmin siirtyen pian 3−2-johtoon, kun Aleksi Poikola pääsi lähes vapaasti niittaamaan kiekon maalin kulmalta ohi Tuomas Tolosen. Erä eteni lähes herramiesmäisesti pelaten ilman suurempia tapahtumia. Molempien joukkueiden pelistä huokui paineettomuus, eikä kumpikaan puristanut hampaat irvessä voittaakseen.

Erän lopussa pelin painopiste siirtyili päästä päähän, mutta lisää maaleja ei nähty muutamista hyvistä yrityksistä huolimatta, kuin vasta vajaa minuutti ennen erän loppua Malo Villen tehtyä 4−2-osuman tyhjään IPK-maaliin. Rovaniemeläisten päävalmentaja Petri Karjalainen oli tyytyväinen ottelun jälkeen onnitellen myös IPK:ta pudotuspeleihin menosta.

− Tietenkin mukava päättää voittoon, ja varmasti molempia joukkueita lämmittävä asia ettei tullut loukkaantumisia. Meidän pelit loppui siihen ja IPK pääsee vielä haistelemaan playoff-pelejä, tuumaili RoKin peräsimestä kauden päätteksi poistuva Karjalainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle