IPK vei ja Ketterä vikisi - imatralaisten voittoputkelle tyly päätös

MESTIS / Raportti
Aatu Hämäläinen avasi IPK:n maalihanat tärkeässä voitossa Ketterästä. Koko ketju oli liekeissä, sillä Juha Virtaselle ja Ainars Podzinsille merkattiin tehot 0+2.
Kuva © Sami Kemppainen
IPK oli tyly isäntä, kun perjantai-iltana Ketterä saapui karsintasarja-avaukseen Kankaan monttuun. Karhulauma hallitsi peliä alusta laken suvereenisti ja 6-2-lopputulos lähinnä mairitteli pelinopeudessa jäljessä olleita vieraita.

Iisalmen Peli-Karhut aloitti Mestis-karsinnat vahvasti kotonaan, kun vieraaksi asteli Suomi-sarjassa voitosta voittoon marssinut Imatran Ketterä. Karhunutut osoitti heti alkuminuuteista lähtien sarjojen tasoeron, eikä Ketterä pystynyt missään vaiheessa vastaamaan pelinopeudellaan kotijoukkueen liikkeeseen.

Jo ottelun alku antoi kuvaa koko ottelulle. Vaikka Ketterä toi ajoittain hyvin koko viisikkona hyökkäyksiään kotijoukkueen päätyyn, ei Ketterän pelinopeus riittänyt murtamaan IPK:n puolustusta. Kotijoukkue pääsi ottamaan hyökkäykset hyvin vastaan koko viisikon voimin.

Ylivoima näytti suuntaa

Hyvästä paineesta huolimatta ensimmäiset IPK-maalit nähtiin vasta ylivoimalla. Erno Ripatti taklasi kolmen minuutin pelin jälkeen kyynärpäällä Eetu Patrosta päähän ja joutui miettimään tekosiaan 2+10 minuutin jäähyn arvoisesti.

Kun IPK:n ylivoimakuvio ei ottanut luonnistuakseen, iski Aatu Hämäläinen yksin. Mies kieputti paikalle jähmettyneen imatralaispuolustuksen keskialueelta lähteneellä soolollaan ja lopulta vei Ketterän nuoren Santeri Lipiäisen ihastelemaan laitamainoksia ennen kuin pisti limpun tyhjään nuottaan.

Iso homma oli myös tuomareilla, jotka puhtaaseen yksilösuoritukseen löysivät jopa kaksi syöttäjää. Ne kirjattiin Ainars Podzinskille ja Juha Virtaselle.

Hieman ennen erän puoliväliä IPK onnistui jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa Ainars Podzins antoi huikean syötön neliön läpi Juha Virtaselle, joka jatkoi kiekon Saku Kinnuselle. Kinnusen tykki lauloikin sulosäveliään ja Lipiäinen oli jälleen voimaton.

Ketterän valmentaja Jarno Mensonen harmittelikin joukkueen huonoa mailakuria, josta joukkueelle siunaantui liikaa hyökkäyspään jäähyjä.

— Kolme tyhmää jäähyä ei ollut sellaista, mikä antaa avaimia voittavaan peliin, Mensonen harmitteli.

Kun Robert Locans ja Jevgeni Fofanov järjestivät vielä Niko Putkosen tyhjän maalin eteen, mentiin erätauolle ansaitussa kotijoukkueen 3-0-johdossa.

Ketterä jätettiin aseitta

Toinen erä oli jatkoa ensimmäiselle. Peli meni vahvasti IPK:n hallinnassa ja Ketterä joutui rikkomaan. Erikoistilanteesta iski kuitenkin vierailija, kun erittäin laiskasti pelannut kapteeni Juha Virtanen hukkasi irtokiekon Ville Tenosalmelle, joka tarjoili Mikko Kettusen maalintekoon. Toiseksi syöttäjäksi kirjattiin Jevgeni Soloviev.

Kotiyleisö jännitti jo vierailijan saavan maalista lisäpotkua, mutta pelko oli kuitenkin turha. IPK:n liike oli edelleen omaa luokkaansa ja paine pysyi vieraiden päässä. Kotijoukkueen neljäs maali syntyi lopulta, kun pitkän pyörityksen päätteeksi Adam Zboril osui Lipiäisen puikoista tolppaan ja siitä kimmonneen jatkokiekon pyyhki maaliin Aleksi hämäläinen. Toinen syöttöpiste merkittiin Ville Leskiselle.

Kolmannessa erässä IPK tyytyi jo pelaamaan rauhallisesti johtoasemassa. Tästä huolimatta kiekko kaivettiin kahteen otteeseen Lipiäisen selän takaa, ja mies saikin hommasta tarpeekseen ja erän puolivälissä Ketterä-maalille luisteli Aleksi Hohti.

IPK:n kolmannen erän maaleista vastasivat Eetu Patronen ja Adam Zboril. Etenkin Patronen oli koko muun neloskentän tavoin pirteä ja saikin valmentaja Janne Sinkkosen varauksettoman kiitoksen.

— Ilkka Heikkilän johtama nelonen näytti tälle pelille suuntaa, ja hienoa, että saimme laajalla rintamalla onnistumisia. Toivottavasti tämä kantaa seuraavissa seitsemässä pelissä, Sinkkonen pohti.

Ketterän toisenkin osuman viimeisteli Mikko Kettunen kolmisen minuuttia ennen päätöstä. Syötön osumaan antoi ehkä vieraiden työteliäin ja näkyvin pelaaja Tomi Iso-Mustajärvi.

Molemmilla joukkueilla jatkuu pelit heti lauantaina, kun IPK kohtaa Kalajoella JHT:n ja Ketterä kotonaan Hokin. Ketterän Mensonen ei otteluohjelmaa soimannut, vaikka lauantain lisäksi joukkue joutuu pelaamaan vielä kolmannen ottelun Mestis-joukkuetta vastaan jo maanantaina, kun se kohtaa JYP-Akatemian.

— Hyvä vaan, että päästään heti pelaamaan ja saadaan unohtaa tämä peli. Saadaan käännettyä ajatukset heti seuraavaan peliin, Mensonen tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle