Jokipojat ratkaisi voiton voittolaukauksissa – IPK varmisti sarjapaikan tappiosta huolimatta

MESTIS / Raportti
Näin lähellä IPK oli kolmen pisteen voittoa. Sebastian Ylönen venytti viime sekunneilla luistimen Janne Katosalmen vedon eteen.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut ja Joensuun Jokipojat kamppailivat pudotuspelien kannalta tärkeistä pisteistä keskiviikkona Iisalmessa. Etenkin ensimmäistä ja kolmannen erän loppua selvästi hallinnut kotijoukkue oli lähempänä kolmea pistettä, mutta lopulta voitto kirjattiin vieraille voittolaukausten jälkeen 1−2.

Peliin lähtö oli karhulaumalta pirteä. Joukkue piti ehkä hieman epätyypillisesti kiekon hallinnan itsellään ja loi ilahduttavan määrän maalipaikkoja. Tosin valmentaja Janne Sinkkonen löysi erästä vielä petrattavaa.

— Eka erä hyvää ja vietiin peliä. Mutta paljon siinä siirrettiin hyvistäkin paikoista rystylle ja hukattiin tekopaikat ennen kuin ehdittiin edes luoda niitä, Sinkkonen harmitteli.

Toki tekopaikkojakin IPK pystyi luomaan. Selkeimmät paikat loi keskiviikkona virkeästi pelannut neloskenttä Juuso Nevalainen, Jevgeni Fofanov ja Valtteri Pihlajamäki.

Kenttä oli lähellä maalintekoa jo erän puolivälissä, kun Juuso Nevalainen pääsi lyömään irtokiekkoa kohti tyhjää maalia. Osuma pomppivaan kiekkoon oli huono ja loistavasti vieraiden maalilla pelannut Sebastian Ylönen sai huitaistua räpylänsä reunalla kiekon turvallisemmille vesille.

IPK:n nelonen sai kuitenkin palkintonsa 19 sekuntia ennen erän päätöstä. Valtteri Pihlajamäki ajoi ennakkoluulottomasti maalille ja Nevalainen ja Fofavon toimittivat kiekkoa miehelle, joka runttasi kiekon maaliin.

Jokipojat veivät toista erää

Jos vieraat olivat sivustakatsojan roolissa ensimmäisessä erässä, niin toisessa pelin virtaus vaihtui. Jokipojat ottivat pikku hiljaa otetta, ja kun Teemu Holttinen pääsi liruttamaan Aleksi Aution längistä tasoituksen, niin ote siirtyi vieraille.

Jokipoikien valmentaja Jouni Varis totesikin joukkueellaan olleen erässä ratkaisun avaimet käsissään.

— Pelättiin, että kotijoukkue tulee peliin ryminällä, ja IPK pitikin kiekkoa ja vei peliä ekassa. Toinen oli sitten meidän ja siinä olisi ollut paikat tehdä muutama maali lisääkin. Hyvä ja viihdyttävä kiekkopeli, jossa näkyi iso panos molemmille, Varis arvioi.

Kolmannessa erässä pelin hallinta siirtyi erän loppua kohden kotijoukkueelle. Peli-Karhut saivat vielä viime hetkillä ylivoiman, jossa Aatu Hämäläinen ja Tatu Kokkola pelasivat Janne Katosalmelle aivan viime sekunneilla loistavan maalintekopaikan. Ylönen kuitenkin ryösti tilanteen upealla torjunnalla aivan alakulmasta.

Myös jatkoaika oli kotijoukkueen osittain jäähyjen ansiosta. Ikävin tilanne nähtiinkin vain minuutti ennen jatkoajan päätöstä, kun hetki aikaisemmin Jokipoikien mielestä kyseenalaisesti vieraiden hyökkääjää estänyttä Juuso Nevalaista ajettiin rumasti päähän kaukalon kulmassa.

Tilanne näytti katsomoon hieman kostolta ja Joel Olkkonen sai tilanteesta ansaitun ulosajon.

— Jatkoajan taklaus oli niitä tilanteita, jotka saavat minut vihaiseksi. Selkeä kostohaku, jossa ajettiin törkeästi päähän. Tuomareille toive, että ottavat nuo pois ja antavat kunnolla kakkua, Sinkkonen kommentoi.

Vajaan minuutin ylivoima ei tuonut kotijoukkueelle palkintoa ja voittolaukauksissa Jokipojat vei voiton Esa Lehikoisen osumalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle