IPK:n kakkosketju liikaa Hokille – Leskinen herkutteli tehot 1+3

MESTIS / Raportti
Peli-Karhut astui askeleen lähemmäksi Mestis-paikan säilyttämistä, kun Hokki kaatui kotikaukalossa
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhut taisteli keskiviikkona Kankaan montussa suurella sydämellä, kun kauden viimeiseen viitostien derbyyn saapui vastaan Kajaanin Hokki. Toisessa erässä ison vaihteen päälle laittanut karhulauma naputti erään kolme kaappia ja eteni lopulta 6-3-voittoon.

Pelin tärkeys näkyi heti alkuminuuteista ja joukkueet lähtivät erään hyvällä sykkeellä. IPK oli joutunut rukkaamaan ketjujaan, kun Janne Katosalmi paranteli Ketterä-pelissä saamiaan mustelmia ja Niko Putkonen kärsi ensimmäistä otteluaan kahden pelin pelikiellostaan päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Tämän seurauksena Eetu Patronen oli nostettu neloskentästä ykköseen Aatu ja Aleksi Hämäläisen rinnalle ja Niko Nuutinen otti vuorostaan Patrosen paikan nelosesta.

Ilkka Heikkilän ja Joona Tolvasen kanssa nelosessa viilettänyt Nuutinen loikin illan ensimmäisen tekopaikan, kun mies murtautui vasenta laitaa voimakkaasti alueelle ja löysi maalille painaneen Heikkilän. Karhukonkari koetti harhauttaa Hokki-maalilla seisonutta Tuukka Smuraa mutta tuloksetta.

Hokki sen sijaan käytti paikkansa. Anton Kokkonen antoi hiukan liian kevyen syötön oman maalin takana, johon pirteästi läpi ottelun pelannut Teemu Huttu pääsi kurottamaan väliin. Mies heitti kiekon nopeasti maalin eteen, jossa Anton Ollikaisella oli helppo työ pistää limppu sisään.

Erän puolivälin jälkeen oli kotijoukkueen vuoro onnistua kahdessa peräkkäisessä vaihdossa. Ensin Ville Leskinen karvasi, muun kentällisen ollessa vasta vaihtamassa, kiekon Hokki-maalin takana itselleen ja polki kohti kaukalon kulmaa.

Kun muu kentällinen ei ollut vielä ennättänyt apuun, heitti kuusitoista tikkiä suupielessä pelannut Leskinen kiekon vain maalille. Tämä yllätti huonosti etutolpan kiinni pitäneen Smuran ja kiekko pomppi verkon perukoille.

Heti perään Damir Galin ja Roberts Locans pelasivat Adam Zborilin vauhtiin vasenta laitaa, ja Zborilin tarkka ranne yllätti hiukan helpohkosti Smuran. Tasoitusmahdollisuutta tarjottiin vielä erän lopulla, kun Jevgeni Fofanov istui kakkosta kampituksesta, mutta Hokki ei ylivoimalla onnistunut.

Tuukka Smuran epäonneksi Ville Leskisen nollakulmasta lähettämä veto painui Hokki-maaliin. Tilannetta ihmettelevät Riku Korhonen ja Teemu Huttu.
Kuva © Janne Falck

Smura tulitettiin vaihtoon

Toinen erä alkoi kotijoukkueen ylivoimalla. IPK loikin hyvän paineen, mutta aivan ylivoiman loppuhetkillä sattui ikävä virhe. Levottomasti elänyt kiekko pomppasi epäonnekkaasti yli viivamiehenä toimineen Joona Tolvasen lavan ja Hokin Matti Kaarlela karkasi läpiajoon. Tästä mies ei erehtynyt, vaan pisti kiekon varmasti hanskapuolelta ohi Tuomas Tolosen.

Tämän jälkeen erä oli täysin Peli-Karhujen. Ensin viiden minuutin pelin jälkeen Juha Virtanen ohjasi Ville Leskisen viivavedon ohi voimattoman Smuran, ja ottelun puolivälissä Ainars Podzins ja Roberts Locans iskivät maalin mieheen. Hokin käskijä Jari Laukkanen oli pakotettu aikalisään ja maalivahdin vaihtoon. Tolppien väliin luisteli Tomi Rautio.

Erityisesti Podzinsin maali meni jälleen hieman helposti Smuran längistä maaliin. Maaliin syöttöpisteen kirjannut Ville Leskinen nosti illan pistesaldonsa jo kolmeen.

— Tänään oltiin tehokkaita ja sitä 1-0-lapsusta lukuun ottamatta puolustettiin kaksi erää mallikkaasti. Kolmas erä meni sitten vähän huolimattomuuteen. Tämä riitti tähän iltaan, mutta tähän sarjaan tämä ei vielä riitä, Janne Sinkkonen totesi pelin jälkeen.

Hokin aseet eivät riittäneet IPK puolustukselle

Vaikka Sinkkonen suomi omiensa puolustamista kolmannessa erässä, ei siinä suurempia virheitä kentän laidalle näkynyt. Tino Kauppinen kavensi tilanteen 3-5:een onnekkaalla pompulla nollakulmasta, mutta muuten Peli-Karhujen viisikkopuolustus piti Hokin pois parhaimmilta maalipaikoilta.

Erityisesti Ilkka Vaarasuo ja isokokoinen Damir Galin häärivät varmasti omalla työpaikallaan, ja kun Tuomas Tolonen venytti todellisen paraatipelastuksen vain minuutti ennen maalia, alkoi Hokin kiri jäädä piippuun.

Todellisia vaaranpaikkoja Hokki-pelureista pystyivät karhumaalille luomaan vain kolmikko Teemu Huttu, Christoffer Seppelin ja Niklas Näppi, joka oli koottu kolmanteen erään hakemaan kavennusta. 

Yksitoista sekuntia ennen loppua Damir Galin viimeisteli loppunumerot tyhjiin. Syöttäjänä oli kuinkas muuten kuin Ville Leskinen, joka kaunisteli illan tehoikseen 1+3.

— Seitsemäs peli tähän karsintasarjaan, ja ensimmäistä kertaa puolustettiin kyllä huonosti niin asenteellisesti kuin pelillisestikin. Silloin, kun huonosti puolustat ja kukaan ei ole valmis tekemään sitä luistelu ja kamppailutyötä, niin silloin usein ne numerot vaihtuu, pettynyt Laukkanen suomi omiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle