Hermeksen vuoro hakea pisteet Kankaan montusta – IPK ui tällä hetkellä syvissä vesissä

MESTIS / Raportti
Kärpistä Hermeksessä lainalla oleva Aku Kestilä oli kenttineen alituisesti vaarallinen IPK-päässä. Mies itse saalisti tehot 1+1.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Iisalmen Peli-Karhujen alavireiset otteet saivat jatkoa keskiviikkona kotiluolassa, kun Kokkolan Hermes kävi vieraisilla hakemassa kolme arvokasta sarjapistettä. Joukkueen peli on tällä hetkellä tukevasti takalukossa ja voittamisen pakko takoo pelaajien takaraivossa.

Ottelun alku oli Peli-Karhuille viime otteluista tutun tahmea. Hermes vyörytti peliä nopeilla hyökkäyksillä, joihin kotijoukkueen pakkien jalka ei tahtonut riittää. Vieraiden johto-osuma ei kuitenkaan tullut oman vahvan hyökkäyksen seurauksena vaan nuoren KalPa-lainan Janne Koposen sysipimeän hetken seurauksena.

Koponen nosti kiekkoa omalta alueelta muun karhulauman vaihtaessa ja lähti vaarallisesti harhauttamaan kärkikarvaajaa. Homma ei onnistunut ja kiekko jäi puolustusalueelle tilanteessa, jossa kiekko olisi pitänyt ehdottomasti pelata vain nöyrästi pois alueelta.

Kiekko ajautui Radek Koblizekille, joka löysi maalin edestä Aku Kestilän, joka siirsi kiekon helposti ohi voimattoman Tuomas Tolosen.

Koposelle sattui erän loppupuolella vielä toinen samanmoinen virhe liian ylimielisen pelaamisen seurauksena, ja mies löysikin itsensä kahden viimeisen erän ajan puremassa tuppia vilttiosastolla Niko Putkosen otettua puolustajan paikan.

Lisää vettä IPK:n niskaan satoi vielä kahdentoista minuutin pelin jälkeen, kun suoraan aloitusvoitosta Risto Mattila täräytti viivalta tilanteeksi 0−2.

Toisessa erässä kotijoukkueen etsikkoaika

Toinen erä alkoi vielä vieraiden hallinnalla, mutta kun maaliin asti ei kiekkoa saatu, alkoi pikku hiljaa karhulaumakin herätä talviuniltaan. Damir Galin vapautti neljän minuutin pelin jälkeen Jussi Viitasen karkuun ja tarkka sijoitus vasempaan alanurkkaan toi Peli-Karhut maalin päähän.

Tästä kotijoukkue sai selvästi uutta puhtia ja ottelu tasoittui. Erän loppua kohti peli pyöri yhä enenevässä määrin Samuel Jukurin vartioimalla Hermes maalilla ja lopulta Tatu Kokkola survoi 2−2-tasoituksen kolme minuuttia ennen taukoa.

Hermeksen kuitti tuli kuitenkin vain reilu minuutti tästä. Osuma oli kotijoukkueelle erityisen karvas, sillä juuri ennen maalia Topi Piipponen pelattiin selkään kohdistuneella poikittaisella mailalla irti kiekosta Hermes-päässä, ja tästä auenneesta hyökkäyksestä Sampo Paulaharju sivalsi joukkueensa jälleen johtoon. Moni Kankaan montussa oli tilanteesta sitä mieltä, että Piipposta tilanteessa rikottiin sääntöjen vastaisesti. 

Hermeksen valmentaja Ari-Pekka Pajuluoma olikin tyytyväinen joukkueensa sisääntuloon illan pelissä ja vaikka ote toisessa erässä hieman notkahti, joukkue pysyi rauhallisesti omassa pelisuunnitelmassaan.

— Meillä oli erittäin hyvä alkuviikko alla, ja varsin luottavaisena nousin tänään bussiin. Me ansaittiin tänään voitto ja tultiin alusta asti parempana joukkueena peliin, Pajuluoma kiitteli omiaan.

Vasta Tiistaina Suomeen saapunut Dan Correale pelasi vielä keskiviikkona säästeliäästi. Kolmannessa erässä mies alkoi jo päästä pelirytmiin kiinni. Miehen todelliset kyvyt nähdään vasta ensi viikon peleissä.
Kuva © Janne Falck

Correale väläytteli päätöserässä

Kolmannessa erässä IPK:lla oli mahdollisuutensa tulla tasoihin. Vasta myöhään tiistaina Iisalmeen saapunut Dan Correale sai viimeiseen erään ottelun alussa vielä tukossa olleet jalat hieman hereille ja pääsi paremmin peliin mukaan.

Ensin kanadalainen pelasi nopealla seinäsyötöllä Jussi Viitasen ja Niko Putkosen kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, mutta tämän puolustaja hoiti heittäytymällä. Seuraavassa vaihdossa mies karkasi Tatu Kokkolan kanssa läpiajoon, mutta Kokkola ei malttanut syöttää takatolppaa kohti liukuvalle Correalelle, vaan veti itse suoraan Hermes-vahdin torjuntaan.

Hermes sitä vastoin onnistui. Joonas Sammalmaa pääsi puolittain läpi ja malttoi kiertää syöttöä heittäytymällä peittäneen Lauri Heinosen ja sijoittaa kiekon kauniisti yläpeltiin.

Kun IPK onnistui vielä kertaalleen kuudella neljää vastaan Tatu Kokkosen toimesta ja Hermes iski kahdesti tyhjiin, kirjattiin IPK:n kuudes perättäinen tappio lukemin 3−6.

— Meillä on peli pahasti lukossa, ja jos pelaajien suoritus on heikkoa, niin valmennuksenkin tekeminen on sitä. Kun pää on hidas, niin se siirtyy myös tekemiseen kentällä ja peli on hidasta ja vaikeaa. En tiedä, onko koetettu nyt valmennuksessa hakea liikaa asioita pelin nopeuttamiseksi, ja se sotkee peliä, IPK-valmentaja Janne Sinkkonen suomi itseään ja pelaajiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle