IPK vahvempi Iisalmessa - Espoolaisilla vaikeuksia maalinteon kanssa

IPK otti 3-1-kotivoiton Espoo Unitedista käyttämällä avautuneet maalipaikat. (Arkistokuva)
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Maalivahti Aleksi Aution hieno peli takasi IPK:lle kotivoiton luvuin 3 – 1

Ottelu Iisalmessa alkoi isäntien kannalta hienosti, kun jo kolmen minuutin pelin jälkeen vei Damir Galin IPKn 1 – 0 johtoon Pasi Kouvalaisen syötöstä espoolaispuolustuksen sekoillessa. Peli oli erässä muuten varsin sekavaa keskialueen pelaamista, jota lukuisat harhasyötöt vain korostivat.

Erän puolivälissä loukkaantui Espoo Unitedin Oskari Uomala vaarattoman näköisessä kiekontavoittelutilanteessa. Hän lähti tuettuna pukukoppiin eikä palannut enää pelaamaan.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti. Espoolaiset painostivat ja saivat hyökkäyksensä hyvin liikkeelle, mutta todella vaaralliset tilanteet olivat vähissä. Juuso Forsstöm pääsi nopeudellaan karkuun IPK:n puolustukselta, mutta Aleksi Autio IPKn maalilla oli vahvempi.

Pian tämän jälkeen pääsi IPKn Valtteri Pihlajamäki läpi mutta Nico Vikstén espoolaisten maalilla torjui laukauksen patjallaan. Erä pelattiin maaleitta loppuun ja tauolle mentiin tilanteen ollessa yhä 1 – 0.

Vauhtia löytyi joukkueista myös kolmanteen erään. Neljän minuutin pelin jälkeen sai Jiri Veistola jäähyn korkeasta mailasta ja isännät saivat ylivoimamahdollisuuden. Janne Katosalmi rankaisi jäähystä sekä huonosta espoolaispurusta ja vei isännät 2 – 0 johtoon saatuaan kiekon ilmaiseksi aivan maalin eteen.

Espoo United painosti voimakkaasti, mutta Aleksi Järvisen ylärimaa lähemmäksi ei päästy. Juuri ennen erän puoltaväliä IPKn Pasi Kouvalainen sai kiekon suoraan aloituksesta itselleen ja yllätti Nico Viksténin kauniilla laukauksella vieden IPK:n 3 – 0 johtoon.

IPKn Lauri Heinonen sai kampitusjäähyn vain viisi sekuntia myöhemmin ja pian Victor Westermarck kavensi tilanteen ylivoimalla 3 – 1:een komealla siniviivalaukauksella.

Espoo United otti aikalisän kun erää oli jäljellä vajaa kolme minuuttia ja samalla, maalivahdin pois maaliltaan. Espoolaiset pyörittivät peliä mutta sortuivat tehottomuuteen ja ottelu loppui iisalmelaisten voittoon luvuin 3 – 1.

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila ei turhia selitellyt joukkueen pelaamista.

− Meillä on nyt vaikeaa maalinteon kanssa. Tulimme hyvin peliin, painettiin ja taisteltiin, mutta noista paikoista olisi pitänyt jokunen kiekko saada maaliin.

−Tänään me oltiin tehokkaita paikoissamme ja hyödynnettiin kaverin nukahdukset, totesi IPKn päävalmentaja Janne Sinkkonen lyhyesti.