Espoo United palasi voittokantaan - Norjan nolla suli viimeisellä sekunnilla

Mika Norja oli espoolaisten ehdoton sankari voittoon päättyneessä IPK-ottelussa.
Perjantain Mestis-kierroksella kotijoukkue IPK sai vieraakseen alkukaudella alisuorittaneen Espoo Unitedin. Ottelu tarjosikin paljon vauhtia ja useita maalintekotilanteita molemmissa kenttäpäädyissä. Lopulta vierailijat kairasivat ottelun nimiinsä luvuin 2-1. Espoolaisille voitto oli vasta kauden neljäs varsinaisella peliajalla.

Vierasjoukkue Espoo United tuli ottelun ensimmäiseen erään varsin hyvällä jalalla, ja se sai luotua pari puolittaista maalintekopaikkaa iisalmelaisten kenttäpäätyyn. Erän esimmäinen viisiminuuttinen menikin varsin pitkälti vierasjoukkueen pelillisessä hallinnassa. Kotijoukkue oli jokaisessa tilanteessa potkun espoolaisia jäljessä.

Erä edetessä myös iisalmelaisjoukkue sai muutaman puolittaisen pelitilanteen luotua espoolaisten maalin lähettyville, mutta kuitenkin vaarallisimmilta maalintekopaikoilta vältyttiin.

Aivan ensimmäisen erän loppuhetkillä kotijoukkue IPK pääsi ensimmäisen kerran kokeilemaan ylivoimalla pelaamista, kun vierasjoukkueen Miika Franssilalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus huitomisesta. IPK sai luotua pari pidempää pyöritystä espoolaisten alueelle, mutta Unitedin maalissa torjuneella Mika Norjalla oli varsin helppo työ venyä iisalmelaislaukausten tielle.

Toinen erä alkoi espoolaisten kiekollisessa hallinssa ja välillä kotijoukkue olikin omassa päässään hätää kärsimässä, kun espoolaiset saivat rakennettua pidempiä hyökkäyksiä Tuomas Tolosen maalille. Vierasjoukkueen painostus tuottikin tulosta toisen erän ensimmäisellä viitosella, kun espoolaisten Juuso Forsström ohjasi maalin edustalla puolustaja Jimi Santalan lähettämän laukauksen siniviivan tuntumasta.

Toisessa erässä molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen kokeilemaan ylivoimalla pelaamista. Vierailijat pääsivät kotijoukkuetta lähemmäksi maalin teossa, mutta kuitenkin vaarallisimmilta maalintekopaikoilta vältyttiin. Näin ollen toiselle erätauolle siirryttiin vierailijoiden johtaessa yhdellä maalilla.

Espoo United jatkoi kolmannessa erässä siihen, mihin se jäi toisessa erässä, sillä vierasjoukkueen kultakypärä Jiri Veistola siirsi espoolaiset kahden maalin johtoon. Veistolan maali syntyi kolmannessa erässä vajaa viiden minuutin kohdalla.

Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkue otti aikalisän, jonka jälkeen se alkoi päästä paremmin peliin mukaan. Se rakensi useita maalintekotilanteita espoolaisten kenttäpäätyyn, mutta iisalmelaisten viimeistely oli lähes ala-astetasoa.

Kun kolmatta erää oli jäljellä ainoastaan pari minuuttia, otti kotijoukkue maalivahdin pois. IPK pelasikin uhkarohkeaa tai rutiköyhää hakemalla kavennusmaalia kuudella kenttäpelaajalla. Iisalmelaiskannattajat saivat aivan loppuhetkillä aihetta vihdoin riemuun, sillä kotijoukkueen Jussi Viitanen iski kavennusmaalin vain sekunti ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Näin ollen espoolaismaalivahti Norjan nollapeli jäi todella hilkulle. Norja olikin espoolaisten yksi voiton sankareista, sillä hän otti yhteensä 29 koppia. Toisessa päässä virkaveli Tolonen otti kolme torjuntaa vähemmän.

United kohtaa huomenna lauantaina Joensuussa Jokipojat, ja IPK puolestaan viettää välipäivää otteluista.