Sarjakärki teki komean ryöstöretken - "Siinähän tämä ilta oli taputeltu"

Matias Lehtonen oli pirteällä pelipäällä ja mies iski tehot 1+1.
Tämän vuoden ensimmäisellä Mestis-kierroksella ottivat yhteen Hokki ja sarjan kärjessä porskuttava SaPKo. Pässipaitainen vierasjoukkue vei pisteet mukanaan tyylipuhtaasti loppulukemin 4-0.

Ottelun alussa molemmat joukkueet aloittivat virkeästi ja peli oli todella nopeatempoista molemmissa päissä. Ensimmäinen pelikatko näki päivänvalon, kun Matias Lehtonen iski aivan Hokki-vahti Sami Väliharjun edestä pikkumustan sisään.

Maalin jälkeen peli jatkui tasaisena puolustuspelaamisena eikä laukauksia juurikaan tullut. Erän puolivälissä linnapaidoille tarjottiin hyvää tilaisuutta siirtyä johtoon ylivoimalla, mutta kotijoukkue ei saanut kuin pari hyvää maalintekopaikkaa.

Pässipaitainen vierasjoukkue pääsi erän loppua kohden paremmin peliin mukaan, mutta myös Hokille avautui muutama hyvä paikka iskeä ottelu tasoihin. Varsinkin kotijoukkueen viimeistelyssä oli jälleen kerran vaikeuksia.

− Lähdettiin puolustamaan erittäin tiiviisti ja pitämään Hokkia maalipaikoilta pois. Minun mielestäni me onnistuimme siinä erittäin hyvin, SaPKo-käskijä Pasi Räsänen kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Savonlinnalaisetkin saivat oman tilaisuutensa ylivoimalla, ja joukkue pystyi luomaankin pari vaarallista maalipaikkaa. Puolustus kuitenkin toimi ja Väliharju otti loput hanskaansa, joten erätauolle lähdettiin SaPKon 1-0-johdossa.

Pässipaidat katkaisivat Hokin selkärangan toisessa erässä

Aivan toisen erän alkuun vierasjoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaa, mutta Hokin alivoima toimi erittäin hyvin eikä pässipaidat saaneet luotua vaarallisia maalipaikkoja. Vain 12 sekuntia rangaistuksen päättymisen jälkeen SaPKo-sentteri Mikko Lahtela laittoi ranteet lukkoon ja veti kiekon aivan yläkulmaan siirtäen vieraat jo kahden maalin johtoon.

Savonlinnalaiset jatkoivat vahvaa pelaamista Hokin puolustusalueella eivätkä linnapaidat tästä ilman rangaistuksia selvinneet. Pässipaidat ryöpyttivät vajaan minuutin sisällä kajaanilaisten maaliverkkoa kahteen otteeseen.

Ylivoimalla kolmoskentän laitahyökkääjä Rasmus Hämäläinen iski vieraat jo 3-0-johtoon ja hetkeä myöhemmin Teemu Lepaus viimeisteli pässipaitojen johdon jo neljään maaliin.

Jälkimmäisen, tasakenttälisillä syntyneen maalin jälkeen Sami Väliharju sai tästä pelistä tarpeekseen ja maalille vaihdettiin Hokki-kasvatti Tuukka Smura.

Kajaanilaisten pelaaminen toisessa erässä oli vaikeannäköistä, eivätkä linnapaidat päässeet pelaamaan SaPKon puolustusalueelle kuin hetkeksi. Savonlinnalaisten hyvät otteet pakottivat Hokin pelaajia ottamaan useita rangaistuksia, jotka vaikeuttivat peliä paljon.

− Kymmeneen minuuttiin taisi tulla siinä toisessa erässä kolme maalia ja siinähän tämä ilta oli taputeltu. Todella tiiviisti puolusti vierasjoukkue, ja maalipaikoille pääsy oli haasteellista. Ei niitä paikkoja hirveästi kaverillakaan ollut, mutta tehokkuus oli hyvää luokkaa silloin, kun ottelu piti ratkaista, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Kolmannessa erässä pässipaidat jatkoivat siitä, mihin kahdessa ensimmäisessä erässä jäivät. Peli pyöri hyvin kajaanilaisten alueella, ja rangaistuksetkin joukkue onnistui selvittämään ilman takaiskuja.

− Toinen erä oli meiltä vahva ja sitten tuo viimeinen erä oli vähän ylipelaamista. Ja pari turhaa jäähyä siihen, niin annettiin kaverille mahdollisuus tulla vielä peliin mukaan, Räsänen kuvaili ottelun kulkua.

− Mutta muuten olen erittäin tyytyväinen tähän iltaan. Joukkue kyllä halusi tehdä kovasti töitä ja pitää kaverin pois laatupaikoilta.

Hokki sai luotua hyvin maalipaikkoja kolmannessa erässä. Kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt maalintekoon, vaan pässipaitojen maali oli kuin noidankehä, joka pysyi koskemattomana päätössummeriin saakka.

Hokki jatkaa pelejään lauantaina kotonaan Kajaanissa, kun vastaan luistelee Espoo United. SaPKo jatkaa otteluitaan niin ikään lauantaina kotiottelulla Kiekko-Vantaata vastaan.