Viitostien herruus jäi ratkaisematta - IPK:lle tärkeät pisteet

MESTIS / Raportti
Hokki ei löytänyt lääkkeitä IPK:n maaliverkon pöllyttämiseen.
Kuva © Sami Kemppainen
Hokin ja IPK:n runkosarjan viimeinen keskinäinen kohtaaminen päättyi IPK:n 3-1-voittoon. Näin ollen joukkueiden paikallisherruus jäi tasatilanteeseen. Ottelun alkua viivästyttivät ongelmat jään kanssa.

Hokki ja IPK kohtasivat kauden aikana kuuteen otteeseen, molempien voittaessa kaksi ensimmäistä kotiotteluaan. Joulun välipäivien kaksi ottelua päättyivät kuitenkin vierasvoittoihin, joten joukkueiden välisestä paremmuudesta ei saatu selvyyttä.

Perjantain pelin alku viivästyi tunnilla, kun Kajaanin jäähallin jäässä ilmeni ongelmia. Jää saatiin kuitenkin parsittua kasaan ja ottelu pelattua viivästyksen jälkeen Kajaanin jäähallin kauden ennätysyleisön, 1280 katsojan edessä.

− Varmasti pitkä ilta kaikille, kun peli viivästyi tunnilla. Molemmat joukkueet olivat silti hyvin valmiina, kun kiekko putosi jäähän, näki IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen.

Ottelun ratkaisuksi muodostuivat IPK:n tehokas ylivoima, ja toisaalta Hokin heikkoakin heikompi viimeistely.

− Ei ole vähään aikaan varmaan ollut itse katsomassa tällaista peliä, kun oli 38 laukausta, 33 ohi ja viisi blokkiin. Sitä kautta 57 kutia yhteensä ja 18 torjuntaa vastustajan maalivahdille, se kertoo kyllä jostain. En tiedä olimmeko huonosti valmistautuneita vai mitä. Hyville paikoille kyllä pääsimme, josta ammuimme ihan harakoille, sadatteli Hokin luotsi Jari Laukkanen.

Ottelun avauserä kiekkoiltiin tasaisissa merkeissä. IPK pääsi kokeilemaan ensimmäistä ylivoimaa jo kolmen minuutin pelin jälkeen, mutta laihoin tuloksin. Erän puolivälin ylittyessä aavistuksen pirteämpien iisalmelaisten yritys kuitenkin palkittiin, kun Adam Zboril laukoi avausmaalin aikaisemmin Hokki-paitaakin kantaneiden Antti Kurkisen ja Janne Pälven syötöstä.

− Hienoa, että Adam Zboril sai onnistumisen. Hän luo joka pelissä yhden-kaksi paikkaa vähintään. Tänään tuli onnistuminen, ja toivottavasti se lähtee siitä kulkemaan, Niiranen kehaisi suojattiaan.

Avauserän lopun ylivoimilla kumpikaan ei onnistunut, mutta toisessa erässä Hokki tuli rinnalle Aatu Hämäläisen istuessa jäähyllä. Sakari Turtiainen löysi hienolla pystysyötöllä Tino Metsävainion, joka polki läpiajoon ja laukoi kiekon vastustamattomasti maaliin. Maalin toinen syöttö merkittiin maalivahti Aleksi Autiolle.

Kajaanilaiset jäähyilivät erässä peräti kolmen kakkosen verran ja lopulta se myös kostautui, kun Juha Virtanen hakkasi oman irtokiekkonsa maaliin ja IPK:n uudelleen johtoon.

− Saimme hyvän ensimmäisen erän, olimme todella hyviä. Toinen meni ehkä Hokille, ja viimeinen oli tuollaista asemataistelua. Kuitenkin saimme kaksi ylivoimamaalia, vaikka tilaisuuksia oli enempäänkin, Niiranen mietti.

Kolmannen erän Hokki-jäähyn aikana kajaanilaisille tarjoutui tuhannen taalan paikka iskeä peli tasoihin, kun Christoffer Seppelinille vihellettiin rangaistuslaukaus. Seppelin lähti hakemaan ratkaisua röyhkeästi lämärillä, mutta kiekko ei uponnut ohi Tuomas Tolosen.

Hetkeä myöhemmin Janne Katosalmi tarjoili Hokille lunta tupaan iskemällä ylivoimalla lukemat jo 3-1:een.

Hokki haki lopussa vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta Pasi Kouvalaisen tolppalaukausta lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt.

− Pelihän oli rakenteellisesti hyvin kasassa, ja kaverilla maalipaikat vähässä. Hyvin taistelivat ja varmasti oli sellaista ryöstöretkihenkeä. Ansaitut pisteet IPK:lle, kehaisi Laukkanen vastustajaa.

− Tyytyväinen olen pisteisiin, meillä on ollut pidemmän aikaa vaikeaa pelin kanssa. Olemme pelanneet ihan hyvin, mutta pisteitä on jäänyt matkalle. Hieno taisteluvoitto, vietimme viime Hokki-pelin jälkeen, mitä se vaatii, ja kyllä olen tyytyväinen, iloitsi Niiranen.

» Lähetä palautetta toimitukselle