HCK ei antanut KeuPan yllättää kotijäällään

Juuso Forsström sai laukoa HCK:n avausmaalin näin vapaasta paikasta.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Keravalaisten vieraaksi saapunut keuruulainen KeuPa HT ei pystynyt yllättämään HCK:ta Mestiksen karsintasarjan avauskierroksella. Isännät hallitsivat peliä, mutta välillä ote lipsui ja KeuPa sai maalipaikkoja, mutta HCK hoiti ottelun silti lukemin 4-1 (1-0, 2-0, 1-1).

Vierasjoukkueen päävalmentaja Kari Rautakorpi valitteli hieman vajaata kokoonpanoaan.

- Pyrittiin haastamaan HCK. Bensa ei loppunut, neljä jätkää sairastui kuumeeseen maanantaina ja jouduttiin pelaamaan vajaalla kokoonpanolla, Rautakorpi kommentoi.

HCK:n Sami Ranta puolestaan moitti joukkueensa asennetta Suomi-Sarja joukkueita kohtaan.

- Kyllä minä aistin tuosta meidän joukkueesta sen avauserän rummutuksen jälkeen, että pojat luulivat, että tämä homma mennään marssimalla ohi. Hyvä opetus meille, että peli kestää 60 minuuttia, Ranta sanoi.

Avauserä täysin HCK:n hallintaa

HCK otti pelin hallinnan heti kiekon putoamisesta lähtien. Keravalaiset pyörittivät peliä KeuPan päädyssä, ja vierailija pyrki purkamaan kiekkoa pois alueeltaan. KeuPan maalivahti Petri Pitkänen oli kuitenkin hereillä alusta asti ottaen usean huipputorjunnan. Pitkäselle kertyi avauserässä huimat 20 torjuntaa.

HCK sai kuitenkin useasta yrityksestä huolimatta kiekon kertaalleen Pitkäsen selän taakse avauserässä. Kellojen näyttäessä 11.22 ykkösketjun Juuso Forsström napautti maalin edustalta kiekon Jere Laineen syötöstä verkkoon.

Keuruulaisten avauserää väritti useat rangaistukset ja HCK pääsi kertaalleen pelaamaan 5-3-ylivoimaakin. Keravalaisten ylivoimapeli oli kuitenkin vain näennäistä pyöritystä KeuPan alueella ilman varteenotettavia maalipaikkoja.

HCK jatkoi maalitehtailuaan, vaikka asenne herpaantui hieman

Keuruulaiset saivat aloittaa toisen erän ylivoimalla. Rangaistuksen päätyttyä Olli Korkeavuori pääsi suoraan jäähyaitiosta läpiajoon, mutta puolustus ehti hätiin.

HCK lisäsi johtoaan erän puolivälissä. Miiko Hintz syötti Joonas Hyttisen nokikkain Pitkäsen kanssa eikä Hyttinen paikastaan erehtynyt. Kakkossyöttö merkittiin Georgi Pogodin-Aleksejeville.

Ei mennyt kuin vajaa viisi minuuttia, kun isännät osuivat jälleen. Hintz pelasi paluukiekkonsa loppuun asti kiertäen maalin ja tuikkasi kiekon tyhjään maaliin vieden keravalaiset jo 3-0-johtoon.

KeuPa sai survottua kiekon maaliin juuri erätaukosummerin soidessa, ja tuomarit tarkistivat tilanteen videolta. Summeri kerkesi kuitenkin soida ennen kuin kiekko kerkesi maaliviivan ylitse.

Kolmannessa erässä HCK pyrki jäädyttämään johtoaan

Viimeisessä erässä keravalaiset suojelivat johtoaan eivätkä pyrkineet enää hyökkäämään täysillä. Ajoittain HCK:n peli passivoitui liikaa ja KeuPa sai maalipaikkoja aikaiseksi.

Keuruun kiekkoylpeys kavensikin pelin 3-1:een ajassa 45.31 Toni Rautakorven toimesta. Isäntien puolustus pelasi omalla alueellaan löysästi ja Kaarlo Jormakka nappasi kiekon ja löysi takatolpalla päivystäneen Rautakorven, joka sutaisi sen varmasti ohi Aaro Peltosen.

Tomi Tuomisto viimeisteli lukemat 4-1, kun Toni Jeskanen karvasi kiekon KeuPan maalin takana ja syötti sen maalin eteen Tuomistolle. Tehot 1+1 kerännyt Tuomisto sivalsi kiekon napakalla ranteella ohi Pitkäsen.

Ranta ei ollut tyytyväinen joukkueensa asenteeseen edes 4-1-johtoasemassa ja otti vielä aikalisän reilut viisi minuuttia ennen päätössummeria. Hän myös lähetti joillekin pelaajille viestin, että tässä sarjassa ei ole varaa löysäillä.

- Siinä mielessä hyvä opetus meidän muutamille pelaajille, kun naureskelivat ennen peliä lämmittelyn jälkeen. Pientä huumoria siellä lensi ja istuivat viimeisen erän sitten viltissä.

Mestiksen karsintasarja jatkuu KeuPan osalta lauantaina Rovaniemellä RoKia vastaan. HCK puolestaan matkustaa Nokialle ja kohtaa siellä PYRYn.