Jäähyjä, tunnetta ja taas lisää jäähyjä Espoon perjantai-illassa

Espoo United sai tuulettaa myös TUTOa vastaan. Arkistokuva.
Espoon perjantai-illassa yhteen iskivät Espoo United ja TUTO. Tällä kaudella maalin pelejä tahkoneet joukkueet tarjosivat paljon jäähyjä, mutta vähän maaleja, kun Espoo United vei ottelun lukemin 2-1. Illan aikana tunteet kävivät kuumina myös vaihtoaitioiden takana.

Isäntäjoukkue Espoo United joutui jo erän ensiminuuteilla hieman vieraidensa jalkoihin, mutta espoolaisten onneksi turkulaiset kärsivät edelleen samasta tehottomuudesta, joka on vaivannut joukkuetta jo jonkun aikaa. Kiekko kyllä pidettiin visusti omillaan, mutta vedot eivät lähteneet.

Huolimatta siitä, että avauserä toi molemmille joukkueille mahdollisuuden siirtyä johtoon ylivoimalla, ei maaleja nähty. Unitedin ylivoima ei ottanut alkuunkaan onnistuakseen TUTOn purettua oikeastaan kaikki tilanteet.

Turkulaisvieraan ensimmäinen ylivoima oli puolestaan varsin onnistunut, mutta vedot jäivät puuttumaan. Erän edetessä myös sarjakakkosen ylivoima heikkeni, ja isäntäjoukkue alkoi ottaa pikku hiljaa aina vain enemmän otetta pelistä.

Toisen erän jälkeen taas tasoissa

Toisen erän alkuun espoolaisille tarjottiin avausmaalia kultalautasella, kun turkulaiset joutuivat kahden miehen alivoimalle. Jo ennen joulutaukoa varmoilla otteillaan ihastuttanut Julius Pohjanoksa kesti kuitenkin TUTOn maalilla myös alivoimat.

− Meiltä erinomainen ensimmäinen erä. Toinen erä menikin siinä, että tapoimme melkein kymmenen minuuttia jäähyjä, totesi TUTO-käskijä Miika Elomo Ylen haastattelussa.

Mutta kun maaleja lopulta alkoi syntyä, syntyivät ne oikeastaan peräjälkeen: ensin TUTO onnistui vihdoin ylivoimallaan, kun Mikko Laine tälläsi valotaululle 1-0-lukemat. Vain alle minuutti myöhemmin isäntäjoukkueen Olli Iisakka lopetti turkulaisten juhlat lyhyeen 1-1-tasoitusmaalillaan.

− Espoo puolusti sinnikkäästi 60 minuuttia ja me teimme vain yhden maalin, mutta tauon jälkeen olen ihan tyytyväinen ilmeeseen, Elomo totesi.

Ja taas maalin peli

Vaikka espoolaisisäntä olikin alussa vieraidensa jaloissa, nousi se kuitenkin tasoitusmaalinsa ansiosta uuteen, pirteämpään nousuun. Heti päätöserän alkuun TUTOn Aki Keinäsen istuessa jäähyllä Emil Oksanen vei omansa 2-1-johtoon.

Ottelun loppuminuutit tarjosivatkin paljon tunteita. TUTOn Kalle Moisio sai, etenkin turkulaisten itsensä mielestä, kyseenalaisen estämisjäähyn. Tätä päävalmentaja Miika Elomo ei sulattanut ja suunsoiton myötä nappasi itselleenkin rangaistuksen.

− Sen verran kauan olen ollut tämän lajin parissa, että jos haluan lähteä ulos, se kyllä näkyy sitten. Kovaan paikkaan tämä päätös tuli, mutta ehkä paineet olivat kovat myös tuomarilla, Elomo kommentoi viitaten muuten onnistuneeseen pelitapahtumaan.

Ilman päävalmentajaa lopun pelin pelannut turkulaispoppoo yritti tunteella tasoitusmaalia vielä ilman maalivahtia, mutta Rasmus Tirrosen maalin eteen kasautunut tunne ja massa ei kuitenkaan saanut kaivattua täysosumaa aikaiseksi.

− Kolmannessa erässä haimme kyllä maalia ahneesti, mutta tänään ei riittänyt. Mutta tuollaisella määrällä, kun joukkue joutuu pelaamaan alivoimalla ja päävalmentaja vielä pihalle, niin sanotaan niin, että yleisö sai koko rahan edestä, Elomo päätti.