KeuPan väkevä vierasesitys katkaisi Unitedin voittoputken

Samuli Tervo torjui voittoisassa ottelussa 22 kertaa. Arkistokuva.
Mestistä johtava KeuPa HT otti historiansa ensimmäisen voiton Espoo Unitedista lukemin 3-2. Markus Jokisen kaksi ylivoimamaalia olivat iso osa hienoa vierasesitystä.

Markus Jokisen ensimmäinen maali oli ohjaus Miro-Pekka Saarelaisen laukaukseen ja toinen syntyi röyhkeän maalille menon päätteeksi.

− Pelin kuva oli ehkä sellainen, että pääsin likaisia maaleja maalin edestä tekemään. Niitä tarvitaan, eikä huomenna muista, miten ne tulivat, Jokinen kommentoi.

− Pienet viilaukset ylivoimaan tuottivat tuloksen, KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen totesi.

Joukkueet puolustivat melko hyvin ja vaikka pelissä nähtiin vain viisi maalia, molempien joukkueiden onnistumisprosentti loistopaikoissa oli hyvä. Ottelun muut maalit tehtiin tasakentällisin, tosin Espoo Unitedin tasoitusosuma toisessa erässä syntyi vain kaksi sekuntia sen jälkeen, kun Ville Paalanen oli palannut jäälle.

Avauserään Espoo United sai hyvän alun ja KeuPa HT:n Aleksi Luhtalampi joutui jäähylle jo 23 sekunnin jälkeen. Perjantaina kaksi osumaa värkännyt espoolaisylivoima ei tällä kertaa onnistunut. Avausosuma syntyi lopulta 13 ja puolen minuutin jälkeen Jesse Ylösen toimesta. Ilo jäi kuitenkin espoolaisittain lyhyeksi Riku Tiaisen tasoitettua pelin jo samalla minuutilla.

KeuPa meni erässä vielä johtoon, kun Jokinen ohjasi kiekon maaliin Joonas Toivasen istuessa rangaistusaitiossa.

Toista erää pelattiin pitkään maaleitta, mutta videotuomari sai tehdä töitä palkkansa eteen. Kai Lehtisen nousun jälkeen espoolaispuolustaja nosti kiekon yläputkeen, josta se putosi maaliviivalle. Vaikka maalilaulu pärähti soimaan, tuomari levitti kätensä päätettyään keskustelun videotuomarin kanssa. Sama tulos oli myös toisessa päässä Waltteri Lehtosen laukauksen jälkeen.

Aleksi Järvinen esitti vahvan vaihdon toisen erän loppupuolella. Aikaisemmin kovan taklauksen antanut Järvinen nousi maalille ja hankki ylivoiman espoolaisille. Se ei tuottanut tulosta, mutta Järvinen suti irtokiekon maaliin heti KeuPa HT:n palattua täysilukuiseksi.

Kolmannessa erässä KeuPa HT esitti järkevää puolustuspeliä, ja Espoo United pääsi harvakseltaan maalin eteen, vaikka Samuli Tervo joutuikin torjumaan 12 kertaa. Ottelun viimeiset kuusi minuuttia pelattiin vain yhden pelikatkon sävyttämänä, ja se sopi vierailijalle.

− Olimme pitkään puolustuskannalla, mutta kun ei ollut katkoja, vastustaja ei päässyt kunnolla juonimaan kuvioita. Puolustusrytmi pysyi hyvin ja pääsimme vaihtamaan pelaajia useasti, Heiskanen kommentoi loppuminuutteja.

Muutenkin Heiskanen antoi ison kiitoksen joukkueen esityksestä:

− Erittäin hieno voitto, tätä tarvittiin. Kaksi erää oltiin pelin päällä, viimeisessä jouduttiin puolustustaisteluun. Viidellä pakilla mentiin suuri osa pelistä. Pitkän rivin voisin luetella onnistujia tänään, luettelen kaikki.

KeuPan puolustajista Sebastian Kauppila joutui jättämään ottelun kesken.

− Pari tiukkaa peliä ollut tällä viikolla, ehkä sen takia olimme telineissä pari erää. Viimeisessä erässä häviöllä oleva yleensä painaa. Pienestä kiinni, ettemme päässeet tasoihin, Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila kommentoi.

− Vastustaja oli äijämäinen puolustuksessa. Maalin voitto heille on pelitapahtumiin nähden ansaittu.