JYP-Akatemia jatkaa puhtaalla pelillä

MESTIS / Raportti
Ruusu torjui joukkueelleen voiton.
JYP-Akatemia on aloittanut kauden kahdella voitolla, kun se onnistui nappaamaan 3-2-vierasvoiton myös Espoo Unitedin vieraana. Ylivoimamaalit olivat ottelussa isossa roolissa, sillä ottelun viidestä osumasta kolme syntyi vastustajien kuluttaessa jäähypenkkiä.

Myös JYP-Akatemian voittomaali syntyi ylivoimalla. Yleisemmin kuvio kulki Arttu Likolan syöttäessä, mutta tällä kertaa rolit vaihtuivat ja Likola itse sai kunnian iskeä ottelun ratkaisevan osuman Waltteri Lehtosen syötöstä.

− Ennen peliä käytiin läpi, mihin olemme tulossa ja sitä myöten joukkue oli hyvin valmistautunut peliin, JYP-Akatemian pitkäaikainen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kiitteli.

Ahvenjärvi ilmaisi myös tyytyväisyytensä siihen, että Espoossa pelataan kiekkoa nyt Mestis-tasolla.

− Oli kunnia JYP-Akatemialle, että saimme tulla korkkaamaan Mestis-kauden Espoossa. On hienoa sarjan kannalta, että Espoo on tässä mukana.

Maaleja jokaiseen erään

Ensimmäisessä erässä vauhtia riitti molempiin päihin, etenkin kun rangaistuksia jaettiin vain yksi. Molemmilla joukkueilla oli hyviä tilaisuuksa maalintekoon niin läpiajoista kuin hyvistä poikittaissyötöistä. Maalivahdit Rasmus Tirronen ja Markus Ruusu pitivät joukkueitaan pystyssä. Ainoa maali tuli lopulta nopeasta hyökkäyksestä, josta vieraiden Joel Sund ampui kiekon alakulmaan.

Toisessa erässä kotijoukkue Espoo United oli alkuhetkillä parempi. Reilun viiden minutin aikana joukkue onnistui kahdesti Markus Piispasen ja Aleksi Järvisen järjestämien tekopaikkojen ansiosta. Ensin Jere Laine tälläsi vastakiekkoon ylivoimaosuman ja perään hyökkäykseen noussut Jimi Santala onnistui b-pisteiden välistä.

Siinä missä ensimmäinen erä oli tuomarien silmissä siisti, toisessa erässä kulutettiin rangaistusaitiota seitsemän kaksiminuuttisen verran. JYP-Akatemia tuli tasoihin pelatessaan viidellä kolmea vastaan kapteeninsa Riku Pitkäsen osumalla.

Kolmannessa erässä vieraat hyödynsivät Joel Ylä-Monosen rangaistuksen Likolan iskiessä 3-2-osuman. Tämän jälkeen JYP-Akatemia pelasi järkevästi johtoasemassa, eikä Espoo United päässyt toden teolla hätyyttelemään tasoitusta, vaikka saikin pelin viimeisellä minuutilla kovan ruuhkan maalille.

− Erikoistilannepeli oli se, mikä tämän viime kädessä ratkaisi. Meillä oli vastassa hyvin liikkuva ja nopeasti peliä kääntävä joukkue. Siinä mielessä erikoinen peli, että maalipaikkoja oli enemmän kuin normaalisti. Toivottavasti kyse oli siitä, että tässä pelasivat kaksi hyvin hyökkävää joukkuetta, Ahvenjärvi kommentoi.

Toinen paletti kunnossa, toinen ei

Espoo Unitedin leirissä nähtiin pelin ratkaisu omien virheiden kautta.

− Ei meillä tappio ollut halusta kiinni, vaan pikemminkin ymmärryksestä, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen arvioi.

− Hyökkäsimme liian vaikeasti, ja siten emme olleet valmiina puolustamaan, kun menetimme kiekkoja väärissä paikoissa. Myös nöyryyttä on parannettava, kun tänään tuli turhia jäähyjä.

Voittomaalin iskeneen Likolan mielestä JYP-Akatemia on löytänyt hyvän tason pelaamiseensa jo tässä vaiheessa kautta.

− Olemme parantaneet jo kauden tässä vaiheessa kiekollista peliä paljon. Perusrunko on pysynyt meillä hyvin kasassa, kun Liigan puolella ei ole ollut loukkaaantumisia, Likola kiittelee.

Likola antaa kiitosta niin viisikkopelin kuin ylivoimakentällisen ketjukavereilleen.

− Anton Stråkan ja Pitkäsen kanssa on löytynyt hyvä yhteinen sävel. Ylivoimaankin on löytynyt hyviä variaatioita, kun Pitkänen pystyy ampumaan vasemmalta ja [Aleksi] Luhtalampi tekee työtä maalin edessä.

JYP-Akatemia on sellaisessa asemassa, missä onnistujat saavat helposti mahdollisuuden näyttää kykyjään myös sarjatasoa ylempänä. Se on Likolallakin mielessä, mutta hän keskittyy samalla oleelliseen.

− Tietysti Liiga on tavoitteena, mutta tässä keskitytään nyt Akatemian kanssa mukanaoloon. Kun täällä tekee hommat hyvin, liigamahdollisuuskin tulee, Likola päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle