Espoo Unitedille maukas kotivoitto JYP-Akatemiasta

MESTIS / Raportti
JYP-Akatemian Markus Ruusu torjui 25 kertaa, mutta se ei riittänyt voittoon.
Kuva © Petteri Äikäs
Lauantaina Espoossa nähtiin maali-ilottelua ja kovaa taistelua kiekonhallinnasta. Perjantaina häviön kokenut kotijoukkue teki ryhtiliikkeen ja otti tärkeän voiton.

Otteluun lähdettiin tilanteesta, jossa molemmilla joukkueilla oli tappioita alla runsaammin. JYP-Akatemia oli hävinnyt neljä ottelua perättäin, kun taas isäntäjoukkue Espoo United oli hävinnyt suurimman osan otteluistaan.

− Me ollaan pelattu hyvää jääkiekkoa ja tasaisia pelejä, mutta ei olla pystytty voittamaan, Timo Hirvonen pohti aiempia otteluita.

Ensimmäisessä erässä näytti, että Unitedin peli olisi jatkumoa edellisillan pelille Jiri Veistolan ja Antti Kauppisen ottaessa jäähyt ensimmäisen viiden minuutin aikana. Jyväskyläläiset eivät hukanneet paikkojaan vaan tekivät molempien jäähyjen aikana ylivoimamaalit.

− Meidän alivoimapelaaminen oli pikkuisen passiivista ja vieras pääsi rankaisemaan, harmitteli Hirvonen.

Alivoimista pelin hallintaan

Kotijoukkueen avausmaali nähtiin ennen erän puoltaväliä. JYP-Akatemia sai juuri tapettua alivoiman, kun Janne Kivilahti napautti neljännen perättäisen maalinsa. Tämän jälkeen ottelun hallinta siirtyi espoolaisille.

− Valmistautuminen peliin ja viisi vastaan viisi -peli oli hyvää heti alusta, kehui Hirvonen.

Toiseen erään United jatkoi samalla otteella ja paineisti jatkuvasti hyökkäyspäässä. Kova työ palkittiin kaksi kertaa.

− Ensimmäinen kymppi oli tosi hyvä. Me jatkettiin siitä mihin ekassa erässä päästiin, Hirvonen analysoi.

Erän lopussa vierailijat karvasivat enemmän ja lisäsivät vauhtia ottaen samalla pelin hallinnan itselleen. Jyväskyläläisten kolmas maali syntyi helpohkosti, kun Samuli Rasilainen torjui eteensä ja kaatui. Vieraiden Aleksi Luhtalammen oli vain nostettava kiekko maaliin.

− Tuli muutama kiekonmenetys keskialueella, josta kaveri sai momentumin päälle ja pääsi pyörittämään hyökkäyksiä, pohti Hirvonen.

Kamppaillen viime hetkiin asti

Kolmanteen erään lähdettiin jälleen vauhdikkaasti, kun isäntien Aleksi Järvinen toi kiekon nopeasti laidasta sisään ja syötti maalinkulmalle Jiri Veistolalle. Aikaa oli kulunut vasta 47 sekuntia.

Loppuerä olikin vahvaa taistelua ja vääntöä, jossa kumpikaan ei varsinaisesti saanut peliä hallintaansa. Maaleja tuli vielä kaksi lisää, joten ottelussa nähtiin peräti kymmenen maalia.

− Kolmas erä oli kovaa kamppailua tilasta. JYP on kova vastustaja, Hirvonen antoi tunnustusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle