Espoolaiset kiristivät taistelua pudotuspeliviivalla entisestään − nyt kolme joukkuetta kahden pisteen sisällä

Ei maalia tällä kertaa. (Arkistokuva)
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo United kiristi tilannetta Mestiksen pudotuspeliviivan molemmin puolin lyömällä Jokipojat kotonaan selvästi luvuin 5–1.

Ottelu alkoi kotijoukkueelle riemukkaasti. Peliä oli pelattu vain minuutti, kun Vili Laitinen viimeisteli uransa ensimmäinen Mestis-maalin. Juuso Forsström toi kiekon ylös ja syötti Laitisen aivan vapaaseen paikkaan, eikä nuorukainen erehtynyt ja vei isännät 1−0-johtoon.

Espoolaisten ote ottelusta piti erän puoleen väliin saakka, mutta sen jälkeen alkoi Jokipojat kääntää aloitetta itselleen. Vieraat saivat painetta isäntien päätyyn, mutta peli pyöri enimmäkseen kaukalon nurkissa. Kun erää oli jäljellä kolmisen minuuttia, syötti Miro Väänänen kiekon viivaan Oskari Lehtiselle, jonka laukaus ohitti Nico Viksténin Espoo Unitedin maalilla vähän helpon näköisesti. Erätauolle lähdettiin numeroissa 1−1.

Toinen erä alkoi Espoo Unitedin painostuksella. Kahden ja puolen minuutin jälkeen sai Jani Elgbacka syötön Tatu Kanervalta siniviivalle ja komea laukaus vei Espoo Unitedin 2−1-johtoon. Ote säilyi jatkossakin isännillä, eikä Jokipojat saanut kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi.

Erän puolen välin jälkeen Jesse Ylönen sai kiekon Aleksi Rutaselta ja teki pienestä kulmasta 3−1-johtomaalin isäntäjoukkueelle. Jokipojat vaihtoi maalin jälkeen maalivahtia. Joonas Harald lähti penkille ja Sebastian Ylönen tuli tolppien väliin. Ote pelistä oli isäntäjoukkueella yhä tiukemmin, mutta lisää maaleja ei erässä nähty.

Kolmas erä oli isäntien juhlaa

Jokipojat sai ajoittain otetta pelistä, ja Nico Vikstén Espoo Unitedin maalilla joutui torjumaan kolmannessa erässä peräti 14 laukausta. Luvuista huolimatta Jokipoikien tilanteet eivät missään vaiheessa olleet kovin vaarallisia. Espoolaiset sen sijaan saivat tulosta aikaan.

Reilun kahden minuutin pelin jälkeen Tatu Kanerva ja Jani Elgbacka syöttivät espoolaiskapteeni Jiri Veistolan läpiajoon, eikä Veistola erehtynyt vaan vei joukkueensa jo turvallisen tuntuiseen 4−1-johtoon. Puolitoista minuuttia myöhemmin oli Elgbackan vuoro tehdä illan toinen maalinsa aivan maalin edestä. Syöttöpisteen maaliin sai yhteensä tehot 0+3 tehnyt Kanerva sekä Jiri Veistola.

Ottelun isoin kysymys oli Kim Hirschovitsin katoaminen kokoonpanosta. Hän oli kentällä vielä alkulämmittelyssä, mutta ei pelannut yhtään vaihtoa. Espoo United joutui muokkaamaan ketjujaan, ja ainakin Veistolan, Kanervan ja Elgbackan istuttaminen samaan ketjuun toi hienon tuloksen.

Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis ei voinut ymmärtää, miten joukkue pelasi perjantaina pelatun, 6−1-voittoon päättyneen ottelun jälkeen tällaisen pelin.

− En tiedä mikä meni pieleen, mutta ei voi vuorokauden sisällä heilahtaa meidän peli näin paljon.

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila kiitteli puolestaan joukkuettaan illan esityksestä.

− Lähdimme kapealla rosterilla liikkeelle, mutta esitys oli meiltä erittäin vahva ja pojat vastasivat hienosti huutoon. Pelasimme todella vahvan 60 minuuttia, eikä paljon annettu Jokipojille paikkoja. Pelasimme reipasta ja railakasta hyvää hyökkäyspeliä.

− Tämä oli mielestäni kauden paras kotipeli. Nautitaan tämä ilta voitosta.