Hermes ennakkosuosikkina tv-peliin

MESTIS / Ennakko
Mestiksen maanantainen tv-peli vaikuttaa etukäteen harvinaisen selvältä. Sarjan pisteautomaatiksi ajautunut UJK saa vieraakseen ylempään keskikastiin lukeutuvan Kokkolan Hermeksen. Hermes on ottanut tauon jälkeisistä kahdesta ottelustaan vain pisteen, mutta maanantaina vierasjoukkue on ylivoimainen ennakkosuosikki.

UJK:n tahti on alkukaudella ollut sellainen, että joukkueen pitäisi piristyä yltääkseen edes Diskoksen viime kaudella saavuttamaan pistemäärään. Nyt 18 ottelusta on koossa vasta 3 pistettä. Sarjataukoa edeltänyt yllättävä vierasvoitto Kajaanissa jäi ilmeisesti satunnaiseksi valonpilkahdukseksi, koska tauon jälkeiset kaksi ottelua ovat tuoneet UJK:lle tappiot yhteismaalein 2-16. Vastustajat ovat toki olleet sarjan kärkipään joukkueita, mutta rumat lukemat kielivät siitä, ettei UJK ole tauon aikana keksinyt mitään ihmekonstia pelinsä parantamiseen.

Alkukauden pelaajaruletti on Uudessakaupungissa ohi, ja viime kierroksilla joukkue on pelannut vakiintuneessa kokoonpanossa. Maalivahdeista Aki Kemppi torjui hurmoksellisesti Hokki-voitossa, mutta palasi Jukureita vastaan tavallisen kuolevaisen tasolle. KJT:tä vastaan pelasi jälleen hienoisen ykkösvahdin aseman saavuttanut Matias Valavuo. Hyökkäyksessä UJK:n ykköspelaaja on edelleen ollut Topi Riutta, jolle sivustatukea on antanut lähinnä Maksim Ivanov. Puolustuksesta ei valopilkkuja ole löytynyt.

Alkusyksyllä loukkaantumisista kärsinyt Hermes on saanut pelata viime aikoina täydellä miehistöllä. Tästä huolimatta joukkue ei ole ollut aivan parhaimmillaan. Hermes jäi Kouvolassa KooKoon jalkoihin ja taipui kotonaan Kiekko-Vantaalle jatkoajalla, kun uhkapeli kuudella kenttäpelaajalla kostautui. Tappioiden myötä Hermeksen ero sarjakärkeen on kasvanut 11 pisteeseen, mutta paikka keskikastissa on edelleen tukevasti hallussa.

Syksyllä loukkaantuneina olleet Jani Uski, Jari-Pekka Pajula ja Jari Jääskeläinen ovat olleet joukkueen parhaimmistoa viime kierroksilla, vaikka heidän mukaantulonsa ei olekaan nostanut Hermestä sarjataulukossa ylöspäin. Myös Niko Papinaho ja Mikko Kaukokari ovat hyökänneet pirteästi. Puolustus on pelannut kohtalaisen hyvin, ja maalivahti Teemu Lassila onnistui mainiosti Kiekko-Vantaata vastaan.

Hermes esiintyi lauantain kotiottelussa uusissa kentällisissä. Jani Uski on viime kauden tapaan siiretty keskushyökkääjäksi. Jari Jääskeläinen ja Aku-Joki-Erkkilä viilettävät kapteenin laidoilla. Aapo Aro ja Ismo Siren puolustavat.

Kakkoskenttä Niko Papinaho-Jari-Pekka Pajula-Tomi Sykkö; Sami Nummi-Marko Kotajärvi vastasi Hermeksen tehoista Vantaata vastaan.

Hermes on lievästi alavireisenäkin ylivoimainen vastus UJK:lle. Kokkolassa kotijoukkue tyytyi siisteihin 5-1-voittolukemiin, mutta Uudessakaupungissa suuremmatkin lukemat ovat mahdolliset. Hermeksen hyökkäyskalusto on onnistuessaan sarjan kovimpia, ja UJK:n heikko puolustus on mahdottoman tehtävän edessä sen pysäyttämisessä. UJK voi lähinnä toivoa tv-kameroiden läsnäolon tuovan ylimääräistä potkua luistimiinsa. Edellisessä televisioesiintymisessään UJK nimittäin taisteli siedettävät 4-7-tappiolukemat sarjakärki Kiekko-Vantaata vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle