Onko Haukoista Sportin kaatoon?

MESTIS / Ennakko
Torstaina Sport saa kotikaukaloonsa vieraaksi Järvenpään Haukat. Vaikka Sport onkin paperilla selvästi vahvempi, ei sen voitto ole kuitenkaan kirkossa kuulutettu, sillä vaasalaisten otteet ovat heitelleet huomattavasti ottelusta toiseen.

Kumpikaan illan kiistakumppaneista ei ole edennyt syksyä tasaisella suoritustahdilla. Paperilla vahva Sport on ehtinyt parhaimmillaan jopa viiden ottelun voittoputkeen, mutta toisaalta sillä oli ennen viime otteluaan myös neljän pelin pituinen tappioputki, jonka päätteeksi valmentajat Kenneth Westerback ja Jari Kiviniemi tekivät omat johtopäätöksensä ja erosivat. Heidän tilalleen nimetty väliaikainen valmennuskolmikko Jukka Seppo – Mikko Manner – Miika Jämsä oli joukkueen ruorissa ensi kertaa torstaina voitokkaisiin 6-2-lukemiin päättyneessä TuTo-vierasvoitossa.

Odotuksiin nähden vahvasti aloittanut Haukat on hiipunut syksyn edetessä, ja kahdeksassa viime pelissään joukkue on kasvattanut pistetiliään vain kolmella. Vaikka paljon on vielä tehtävissä, skeptisimmät varmasti jo povailevat järvenpääläisille karsintoihin joutumista viime kauden tapaan. Vajaan kahden viikon takaisen K-Vantaa-voiton jälkeen keskiuusmaalaiset ovat ennättäneet häviämään häntäpään joukkueista niin FPS:lle kuin Ahmoillekin, ja asemien säilyttämisen kannalta olisikin ensiarvoisen tärkeää, että Haukat palaisi voittojen tielle vielä ainakin jossakin joulutaukoa edeltävistä neljästä pelistään.

Toimittajan arvion mukaan Sport lähtee peliin ennakkosuosikkina, mutta Mestis-fanit ovat jo useana kautena todistaneet, kuinka paperilla vahvan vaasalaisryhmän suoritustaso heittelee ottelusta toiseen. Kysymysmerkki on myös, kuinka väliaikainen valmennusjohto vaikuttaa joukkueen otteisiin. Mikäli Sport ei pääse omalle tasolleen, Haukat varmasti ottaa mielellään kaksi pistettä mukaan pitkälle bussimatkalleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle