Voitokas Hermes SaPKoa haastamaan - "Yritämme saada perjantain peli-ilmeen heti alkuun"

MESTIS / Ennakko
Hermes onnistui Joensuussa. Miten käy Savonlinnassa?
Hermes jatkaa viikonlopun vieraskiertuettaan lauantaina, kun se matkaa Savonlinnaan kärkipään SaPKon vieraaksi. SaPKolla on allaan taukoa, sillä joukkue ei pelannut perjantaina, kun taas Hermes kiekkoili intensiivisen pelin Jokipoikia vastaan Joensuussa.

SaPKo liitää viiden ottelun voittoputkessa: kolme voittoa on tullut kotona ja kaksi vieraissa. Etenkin kotikaukalossa on kulkenut hyvin otteluiden alkupuoliskolla, joten pirteästi perjantain ensimmäisessä erässä esiintyneen Hermeksen täytyy olla Savonlinnassa valppaana.

Savonlinnalaiset ovat paljon kiekossa ja pelaavat varsin aktiivisesti. Maaleja on syntynyt tehokkaaseen tahtiin, ja etenkin Teemu Lepaus, Juuso Forsström ja Rasmus Hämäläinen ovat olleet tulessa.

Kaikissa kotiotteluissa savonlinnalaisten pelissä on kuitenkin ollut yksi vallitseva piirre: SaPKo on lyönyt selvät lukemat valotaululle jo toiselle erätauolle mentäessä, mikä on tietysti näkynyt myös päätöserässä. Keskittyminen on herpaantunut ja kiekon roiskinta lisääntynyt.

Perjantain pirteys Hermeksen aseena

Hermes pelasi varsin intensiivisen ja tiukan pelin perjantaina Jokipoikia vastaan. Kaksi ensimmäistä erää kokkolalaiset olivat selkeästi niskan päällä, mutta kolmannessa erässä isännät alkoivat ottaa otetta. Perjantain ensimmäisen erän pirteä peli-ilme onkin se, mihin kokkolalaisten tulee nojata myös lauantaina.

− Kärkiporukkaa on aina loistava lähteä haastamaan. Kaksi pistettä Jokipojilta antaa meille hyvät eväät Savonlinnaan. Yritämme vain saada perjantain peli-ilmeen taas heti alkuun ja lähteä sillä liikenteeseen, totesi Hermes-luotsi Antti Karhula perjantain pelin jälkeen.

Notkahduksille ei siis ole varaa, kun vastassa on sarjan kärkijoukkue. Pirteän peli-ilmeen lisäksi yleinen hyvä fiilis on se, millä Hermes taistoon lähtee.

− Se, että lopulta pystyimme Jokipojat voittamaan, oli se iso juttu perjantai-illassa. Vähän ehti jo tulla sellainen olo, että lipsahtiko tämä nyt käsistä, mutta silti onnistuimme sen kääntämään. Siinä jätkät näyttivät fiilistä, Karhula toteaa.

Seuraa Heitä

Joonas Huovinen # | Asplöven

Laitahyökkääjä

Iski ottelun voittomaalin jatkoajalla. Nouseeko ratkaisijaksi myös Savonlinnassa?

Matias Pulli #44 |

Puolustaja

Teki JYP-Akatemiaa vastaan Mestis-uransa avausmaalin. Puolustaja rakentaa peliä ja osallistuu hanakasti hyökkäyspelaamiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle