Voittoputkessa etenevä Espoo United saapuu rovaniemeläisten vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Espoolaiset aloittavat tuplapeliviikonloppunsa RoKin vieraana.
Kuva © Petteri Äikäs
Perjantai-iltana Rovaniemellä RoKi saa vieraita Espoosta, kun Espoo United aloittaa Pohjois-Suomeen ulottuvan tuplaviikonloppunsa. RoKin lisäksi espoolaiset kohtaavat Kajaanissa Hokin.

RoKi ja Espoo United ovat kohdanneet tällä kaudella kerran ennen illan kohtaamista. Silloin pelattiin myös Rovaniemellä ja kotijoukkue oli luvuin 5-2 parempi.

Rovaniemeläiset kohtasivat viime keskiviikkona Iisalmen Peli-Karhut kotonaan. Ottelu venyi 2−2-tilanteessa aina jatkoajalle asti, voittomaalin iski RoKin Olli-Matti Järvelä.

− Hyvä jatkoaika ratkaisi pelin. Hienosti Järvelä vielä hapot kintuissa kirmasi. Kahteen pisteeseen pitää olla tyytyväinen tässä sarjassa, RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen totesi pelin jälkeen.

Rovaniemeläiset ovat parantaneet otteitaan peli peliltä ja näyttää siltä, että tappioputken jäljiltä pelaaminen on menossa parempaan suuntaan. Pitkään pimennossa olleet Järvelä, Juhani Tamminen ja Olli-Aleksi Pietilä ovat löytämässä virettään jälleen.

Keskiviikkoisen ottelun alku oli RoKille hieman hitaanpuoleinen, mutta kiihtyi loppua kohden. Koko joukkueen parasta antia ovat nopeus ja suoraviivainen pelitapa.

Rovaniemeläisillä on puolustuksen osalta vielä parannettavaa, sillä vastustajia unohdetaan helposti vapaaksi. Tämäkin on pikkuhiljaa alkanut parantua.

Espoolaisilla nousujohteista pelaamista

Espoolaiset seilasivat pitkään varjojen mailla. Samoin kuin roveniemeläiset, espoolaisetkin etenivät pitkässä tappioputkessa. On kuitenkin ollut jo pitkään nähtävissä, että vierailijoiden peli on alkanut parantua uomiinsa, missä se oli jo pidemmän aikaan.

Tuloksena kaksi voittoa viime peleistä, molemmat kotihallissa. Ensin TUTO kaatui varsinaisella peliajalla, ja viime keskiviikkona LeKi taipui jatkoajalle venyneessä ottelussa.

Viime keskiviikkona espoolaisten maalilla operoiva ja hurjan vireen löytänyt Rasmus Tirronen torjui kauden kuudennen nollapelinsä ja johtaa reilusti maalivahtien nollapelitilastoa.

Espoolaiset ovat parantaneet peliään jokaisella osa-alueella, varsinkin puolustus- ja maalivahtipelaaminen toimivat keskiviikon ottelussa moitteita. Espoo United on edellisessä kolmessa ottelussa päästänyt ainoastaan neljä maalia.

Unitedin hyökkääjä Nicolas Wuolle ja puolustaja Sebastian Moberg kommentoivat illan ottelua ja tulevaa viikonloppua.

− Kaksi kovaa peliä tulossa viikonloppuna. Hyvin ollaan nyt pelattu viime aikoina nousujohteisesti ja tarvitaan kyllä pisteitä, kun taistellaan pudotuspelipaikoista. Toivottavasti otetaan viikonlopulta täydet kuusi pistettä. Totta kai peräkkäiset pelit ovat hieman raskaampia, mutta uskon, että meillä on nyt pienen joulutauon jälkeen hyvin energiat tallessa, Moberg toteaa.

− Meidän pitää jatkaa samaa nousujohteista peliä, mitä me ollaan pelattu. Pienen kaukalon pelejä molemmat, pienet asiat saadaan kunniaan ja huolehditaan siitä, että puolustetaan tiiviisti ja ollaan tehokkaita hyökkäyspäässä. Uskon, että sitä kautta ansaitaan voitto, kuvailee Wuolle.

Seuraa Heitä

Oskari Uomala #13 |

Keskushyökkääjä

Edellisessä ottelussa esiintyi erittäin pirteästi. Nuorukaisella oli monta loistavaa maalintekopaikkaa. Muissakin pelaamissaan otteluissa Uomala on pelannut kypsästi.

Tuomas Salmela #51 | Ässät

Puolustaja

Ruotsin Allsvenskanista Mestikseen ja RoKiin tälle kaudelle siirtynyt 21-vuotias puolustaja on viime aikoina noussut enemmän esille.

» Lähetä palautetta toimitukselle