Nousijat vastakkain

MESTIS / Ennakko
Mestikseen nousseet HeKi ja SaPKo ottavat ensimmäisen kerran yhteen tällä kaudella. HeKillä on alla nöyryyttävä vierastappio Vaasasta. SaPKo puolestaan kaatui kotonaan vasta jatkoajalla Kajaanin Hokkia vastaan.

Lähtökohdat ovat kauden avauksen jälkeen joukkueilla aivan erilaiset. Tosin heinolalaiset joutuivat heti mahdollisimman pahaan rakoon, joutuessaan matkustamaan Vaasaan. Kotiavauksessaan HeKi on varmasti kova, ja joukkueen ensimmäistä Mestis-kotiottelua juhlistetaan Maamme-laululla.

Kotijoukkueen avainpelaajat ovat kaikki mukana. Mystisestä nilkkavammasta kärsinyt kapteeni Miikka Töllikin toipui yllättäen jo sarja-avaukseen ja pelasi Vaasassa heti vahvan pelin. Hyökkäysketjuista Sportia vastaan lupaavimmin pelasi kakkonen, jossa hyökkäsivät kokeneet Janne Sinkkonen ja Ville Kiiskinen sekä nuori Samu Vilkman.

Maalissa aloittanee tällä kertaa Janne Kurikka, jota jo etukäteisarvioissa pidettiin joukkueen ykkösvahtina. Toinen vahti Mikko Kapanen sai edellisessä ottelussa mahdollisimman heikon alun, ja hänet vaihdettiin pois jo yhdeksän minuutin kohdalla.

Torstain tappion jälkeen HeKin päävalmentaja Jari Blomberg lupasi, että joukkue panostaa tulevaan kotiotteluun.

- Lauantaina meillä on kotipeli SaPKoa vastaan ja lupaan että silloin on aivan eri lukemat taululla

Jatkuuko SaPKon hyvä vire?

SaPKon mainiot otteet kotona toivat joukkueelle avauskierroksella yllätyspisteen. Joukkueen tilanne on muutenkin positiivinen, sillä loukkaantumisia ei ole tullut ja HeKiä vastaan joukkue pääsee pelaamaan samalla kokoonpanolla.

SaPKo saakin neljä pelaavaa kenttää ja maalissa joukkueella aloittaa Tuomas Lohtander.

Suurin arvoitus SaPKon otteissa on suhteellisen kapea puolustusosasto. Kauden kynnyksellä joukkueeseen tulleet Jarno Virkki ja Matti Tiihonen tosin ovat kovan luokan vahvistuksia tälle tasolle.

Viime kauden kohtaamisissa HeKi oli joukkueista selvästi niskan päällä ja voitti kuudesta ottelusta viisi. Suomi-sarjassa itähämäläiset veivät kaikki neljä kohtaamista nimiinsä, Mestiksen karsintasarjassa HeKi voitti kerran ja kerran pisteet jaettiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle