HPK-laina auttamaan lempääläläisiä K-Vantaa-revanssissa

MESTIS / Ennakko
Kainulainen pääsi irti jo keskiviikon kamppailussa.
LeKi hävisi K-Vantaalle vieraskentällä keskiviikon ottelussa maalein 7-2. Vieraiden Patrik Moisio iski kaksi maalia, ja olisi kokonaispistemäärällään auttanut joukkueensa yksinkin voittoon.

Joukkueiden kaikki aiemmat kolme kohtaamista on päättynyt kotivoittoon, joskin LeKi voitti Lempäälässä pelatun ottelun vasta jatkoajalla. Tuolloin Tommi Välimaa iski kaksi osumaa. Vantaalaiset ovat voittaneet kaksi viimeisintä ottelua.

LeKi on Mestiksessä sijalla kymmenen ja K-Vantaa peräti kolmannella tilalla. Piste-eroa joukkueiden välillä on kymmenen pistettä.

Kuumia pelaajia täytyy varoa

LeKin aivan viime ottelut ovat sujuneet mollivoittoisemmin, mutta Anton Levtchiä, Santeri Vuotia tai maalivahti Christian Heljankoa ei ole syytä unohtaa. 

LeKi saa HPK:lta Harri Kainulaisen joukkueeseensa 6.1.2017 asti ulottuvalla sopimuksella. Kainulainen on tehnyt HPK:n nuorissa tällä kaudella 21 ottelussa 17 tehopistettä. Lisäksi puolustaja Matias Haaranen jatkaa Lempäälässä. 

K-Vantaalta edellisessä LeKi-kohtaamisessa keskiviikkona kuumin pelaaja oli Patrik Moisio, joka latoi tehot 2+1. Maaleilla, joissa hyökkääjä oli mukana, olisi voittanut ottelun muutenkin.

Toni Leinonenkin teki vantaalaisille kaksi maalia. Keskushyökkääjä Pekka Niemimaa nautiskeli peräti neljän syöttöpisteen illasta.

Tilastoista havaittua

Sekä LeKi että K-Vantaa ovat tehneet Mestiksessä suhteellisen paljon maaleja. Yli 90 tehdyn maalin kerhoon kuuluu kuusi joukkuetta, joista illan pääosan esittäjät vievät kaksi paikkaa. LeKi on myös päästänyt lähes sata maalia, ja vantaalaisvieras vain 81, joten LeKin hyökkäyspelin on oltava erityisen terävää.

Maaliero K-Vantaalla on hieman plussan puolella, kun taas LeKin hieman negatiivinen.

Kummankin joukkueen maalivahtityöskentely on puhtaasti prosentteja katseltaessa Mestiksen keskitasoa, mutta sekä LeKin Heljanko että K-Vantaan Jani Kautto ovat parhaimillaan sarjan kärkivahteja.

Molemmat joukkueet ovat illan peliasetelmaan nähden sarjan häntäpäätä. LeKi on yhdeksänneksi paras kotijoukkue ja K-Vantaan vierastulos oikeuttaa kymmenenteen sijaan.

Seuraa Heitä

Harri Kainulainen #64 | Lukko

Keskushyökkääjä

Nuori 1996 syntynyt Kainulainen on LeKissä lainalal HPK:sta vuodenvaihteen yli kestävällä sopimuksella. Irti päästessään isokokoinen hyökkääjä saattaa olla virkistävä lisä lempääläläisten peliin.

Pekka Niemimaa #13 |

Keskushyökkääjä

Tehokas keskushyökkääjä nautiskeli keskiviikon LeKi-kohtaamisessa Vantalla peräti neljästä syöttöpisteestä. Jatkuuko tarjoilu myös Lempäälään siirryttäessä?

» Lähetä palautetta toimitukselle