LeKi taistelee kauden jatkumisen puolesta, JYP-Akatemia sitä vastaan

MESTIS / Ennakko
LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela lietsoo omansa vielä yhteen runkosarjarynnistykseen.
Kuva © Jarno Hietanen
Mestiksen viimeisellä runkosarjakierroksella Lempäälässä kohtaavat LeKi ja JYP-Akatemia. Molemmilla on pelissä isot panokset, sillä vain voitto kelpaa, jos kumpikaan joukkue haluaa saavuttaa tavoiteensa. LeKi mielii pudotuspeleihin ja JYP-Akatemia haluaa välttää karsinnat.

LeKi ja JYP-Akatemia tarvitsevat molemmat suoran kolmen pisteen voiton, jotta niillä olisi mahdollisuus päästä runkosarjan lopun tavoitteeseensa. LeKi yrittää saavuttaa Jokipojat viimeisellä pudotuspelitilalla. JYP-Akatemia on tasapisteissä RoKin ja Hokin kanssa. Kolmikosta vain yksi välttää karsinnat.

Joukkueiden välinen piste-ero sarjassa on kuusi pistettä LeKin hyväksi, joten keskinäistä kilpailua sarjataulukossa ei enää ole. 

Edellisissä kolmessa kohtaamisessa kauden aikana jyväskyläläiset ovat poistuneet kahdesti voittajina. LeKi päihitti JYP-Akatemian edellisessä kohtaamisessa maalein 2−1.

Kuumien pelaajien näytönpaikka

LeKi pelasi edellisen kerran viikko sitten Keuruulla, kun joukkue hävisi lauantaikamppailussa KeuPalle jatkoajalla 4−3. Tuolloin saukkopaitojen maalit jakautuivat sopivasti eri pelaajille. Hyökkääjä Ismo Nikkinen on tehtaillut viime aikoina maaleja tärkeissä paikoissa. Hänenlaisiaan onnistujia LeKi tarvitsee lauantainakin. 

Kokeneiden pelaajien, kuten Tomi Peltosen, Tommi Välimaan ja Niclas Luceniuksen on noustava eturiviin, jos kotijoukkue mielii voittaa Jukka Ahvenjärven soturit. Maalilla Christian Heljanko on pelannut miltei kaikki ottelut kauden aikana, mutta nyt nuorelta maalivahdilta kaivataan Lempäälässä vielä yksi huippuilta − ennen mahdollisia pudotuspelejä.

JYP-Akatemialla on allaan edelliseltä päivältä tappio Espoo Unitedille numeroin 4−2. Entinen LeKi-pelaaja Aleksi Luhtalampi teki jyväskyläläisten avausmaalin espoolaisia vastaan, ja hyökkääjän onnistumisia kaivataan JYP-Akatemia-leirissä lauantainakin. Myös sisäisen pistepörssin kärkinimien Riku Pitkäsen ja Waltteri Lehtosen on onnistuttava Lempäälässä.

Lähtökohtaisesti LeKillä on Heljangon myötä etu maalivahtipelissä. Jose Kangaskorte eikä Markus Ruusu ole pystynyt samanlaisiin huippusuorituksiin yhtä usein.

Tilatojen ihmeellinen maailma

JYP-Akatemia on illan joukkueista ylivoimalla tuotteliaampi joukkue. Ylivoimamaaleja on syntynyt koko sarjassa toiseksi eniten heti SaPKon jälkeen. LeKi puolestaan on tilaston häntäpäässä tehtyään kymmenen ylivoimamaalia vähemmän kuin jyväskyläläiset.

Myös alivoimatilastossa jyväskyläläiset ovat edellä, sillä he ovat päästäneet LeKiä huomattavasti vähemmän maaleja vajaalla pelatessaan. LeKi ei kuitenkaan tilastojen valossa tule antamaan JYP-Akatemialle montaa mahdollisuutta myllyttää ylivoimaansa, sillä lempääläläiset ovat yksi Mestiksen kurinalaisimpia joukkueita. JYP-Akatemia sen sijaan on kuluttanut jäähypenkkiä kaksiminuttisten osalta melko tiuhaan.

LeKi on kotijoukkueena Mestiksen keskikastia, kuten JYP-Akatemiakin on vierastilastossa. Molemmat ovat omalta osaltaan tilastokuutosia. 

Seuraa Heitä

Tommi Välimaa #72 |

Laitahyökkääjä

Isokokoinen hyökkääjä on lempääläläisyleisön suosikki rosoisen pelityylinsä ansiosta. Silloin tällöin Välimaa yllättää myös pelillisillä kyvyillään. Lempääläläisten mielestä yksi otollinen paikka sellaiselle voisi olla vaikka lauantai-ilta ja JYP-Akatemia-ottelu.

Aleksi Luhtalampi #19 |

Hyökkääjä

LeKiäkin edustanut Luhtalampi on löytänyt Jyväskylästä itselleen hyvän paikan opiskella ja pelata jääkiekkoa. Seuraava tehopiste veisi hyökkääjän tähänastisen uransa tehokkaimpaan kauteen aikuisten sarjoissa. Jyväskylässä toivotaan varmasti, että se ilta on lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle