Turkulaiset pakkovoiton edessä

MESTIS / Ennakko
TUTOn ja KooKoon kiihkeät kohtaamiset jatkuvat tiistaina.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Tiistai-iltana Kouvolassa pelataan TUTOn ja KooKoon välisen välieräsarjan kolmas ottelu. TUTOlla on edessään pakkovoitto, mikäli se mielii jatkaa pelejään finaaleissa. 2-1-otteluvoitoin sarjaa johtava KooKoo puolestaan on valmis laittamaan sarjan poikki tiistaina kotiyleisönsä edessä.

TUTOn ja KooKoon välinen ottelusarja alkoi turkulaisjuhlilla, kun TUTO vei ensimmäisen kohtaamisen lukemin 3-0. Keskiviikkona nollille jäänyt kouvolalaisryhmittymä antoi kuitenkin perjantaina turkulaisille murehtimisen aihetta, kun se käänsi sarjan toisen kamppailun 0-4-tappiosta 6-4-voittoon.

TUTOn tuska syveni entisestään sunnuntaina pelatun ottelun jälkeen, joka päättyi kouvolalaisten 1-3-voittoon. KooKoo oli ottelussa selvästi parempi kuin ensimmäisessä Turun-ottelussa ja käänsi vierasvoiton myötä sarjan edukseen.

Turkulaisilla on paljon parannettavaa pelin huolellisuudessa ja ylivoima on saatava pyörimään tehokkaammin, jotta tätä ottelusarjaa voitaisiin jatkaa viidenteen kohtaamiseen saakka. Huolimaton kiekonkäsittely koitui eteenkin sunnuntain kamppailussa turkulaisten kohtaloksi KooKoon päästessä helposti purkamaan.

KooKoolla puolestaan sekä yli- että alivoima ovat kunnossa ja kiekko liikkuu sujuvasti. Kouvolalaiset sortuvat kuitenkin samaan kuin moni muukin pudotuspelipaineen alla pelaava joukkue: hermot ovat kireällä heti ensiminuuteista lähtien.

Molemmilla joukkueilla maalivahtipelaaminen on ollut keskiössä. Ottelusarjan ensimmäisessä pelissä TUTOn voiton suurimmaksi osaksi mahdollisti Tommi Virtasen vahva työskentely maalinsuulla. Sunnuntain ottelussa puolestaan KooKoo-vahti Mikko Rämö nousi parrasvaloihin varmoilla otteillaan.

Kokoonpanoissa tuskin on odotettavissa suuria muutoksia. TUTO sai sunnuntaina ykköspakkinsa Tony Vidgrenin takaisin kokoonpanoon, mistä päävalmentaja Juhani Tamminen oli mielissään. TUTOn nelosketjussa sunnuntaina debytoineen Joni Seinelän jatkaminen kokoonpanossa ei ole varmaa. KooKoo ei puolestaan ole kärsinyt pelaajavajeesta sarjan aikana ja tiistain taistoon lähtenevät vanhat tutut ketjut.

Ottelu 3: KooKoo kävi varkaissa Kupittaalla
Ottelu 2: Kuin elokuvasta konsanaan
Ottelu 1: Maalintekopeli nimeltä jääkiekko

» Lähetä palautetta toimitukselle